Klub 70km/h!

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Očitno ti, ki bremzajo na 90 ne vedo kolk je omejitev. Če ti točno veš koliko je tam omejitev, ga pač lepo in elegantno prehiti. Saj znaš? Jaz znam.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Diablo pravi:
novi hobi je tud po AC 100, pa bremzanje pred radarji na 90 in manj...to da je omejitev 130 teh osebkov ne moti.
No tam kjer je radar, običajno ni omejitev 130 ampak manj, Se več zasluži.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik koliko pravi:
Ravno zdaj sem malo premišljeval kako bedni smo Slovenci.

V Avstriji je dovoljeno izven naselja voziti 100 km/h po čisto običajnih cestah.
Sloveniji pa gradimo kao invalidno avtocesto z ograjo z 2 pasovoma v eno smer z relativno ravnimi odseki na kateri je oziroma bo omejitev 100 km/h.
BRAVO res BRAVO
cheer.gif
V Avstriji je tud skozi naselje kjer je pločnik, običajno dovoljeno 70, ali pa tud 80. Pri nas so table za naselje (in za njmi radar) pogosto sredi polja, tam kjer ni še nobenih hiš.

Ja, tako se več zasluži, in bolj ustrahuje folk.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Ja, tako se več zasluži, in bolj ustrahuje folk.
Odvisno koga, na meni ne zaslužijo nič in tudi bojim se jih ne.
A ti se jih pa bojiš in jim daješ zaslužek?

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Hja, za tiste, ki ne trpijo/te, da bi šel kakšen pred njimi počasneje kot največ sme, je odprl uredu temo, za triste, ki pa imamo kaj pameti in znamo razmišljat, pa je odprl navadno zlagano sranje.
1. Kako veš ti in avtor teme, da je stardec tudi v naselju peljal 70? Torej je tud avtor teme peljal 70.
2. Če vsi trdite, da je ta konkretna cesta tako nevarna...kaj je pol narobe, če je tle stardec peljal "samo" 70?
3. Zakaj tega starga deca ni prehitel, saj je imel prazen nasprotni pas?
4. Kako tip sploh ve da je bil v avtu stardec? Kaj pa če je bil kak mulc?
Skratka...avtor teme se je spomnu da bi blo dobro in zanimivo malo po starih decih pluvat, pa si je eno zgodbico domislu.
Če je hotel avtor teme govort nekaj o splošni "problematiki" takih voznikov iz kluba70 bi pač napisal samo naslov in svoje mišljenje. Zakaj je pol napopal slike, kjer je hotel pokazat konkretno situacijo? In ta konkretna situacija lepo kaže da je avtor teme, kar nekaj sklobasal skupaj, samo da lahko spet stokate čez nekoga, ki gre počasi. Ampak sploh ne gre počasi, gre pač previdno, saj vsi trdite, da je ta cesta nevarna.
Uglavnem, kozlate sami po sebi in zdaj se nekaj izgovarjate.

1. mogoče je on zmanjšal na 50 pa se je stardec začel odaljevat
2. če bi bila cesta nevarna bi bil znak za omejitev postavljen. sploh pa se ne gre za to. stardec pelje 70 tudi čez naselje.
3. nemoreš razbrat iz slike, če je varno prehitevat
4. mulci ne vozimo tak počasi bojda

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Očitno ti, ki bremzajo na 90 ne vedo kolk je omejitev. Če ti točno veš koliko je tam omejitev, ga pač lepo in elegantno prehiti. Saj znaš? Jaz znam.

malo tezko a ne, ce ti na prehitevalnem bremza??? predlagaš da ga obvozim po desni?
evil.gif

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.345
765
113
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
To je pa že majhen problem. En stardec 90 po avtocesti, drug stardec ga pa s 95 prehiteva. Vmes pa malo zamenjata vloge, ker se nekomu malo noga premakne...

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Citat:
--------------------------------------------------------------------------------

Uporabnik stardec pravi:

--------------------------------------------------------------------------------

To je pa že majhen problem. En stardec 90 po avtocesti, drug stardec ga pa s 95 prehiteva. Vmes pa malo zamenjata vloge, ker se nekomu malo noga premakne...
Zame to ni problem, ker jaz znam vozit. Problem pa nastane pri vas, ki vozit ne znate.
Veš vožnja avta ne pomeni samo tiščanje noge na gas...obstaja tudi bremza.

Nazadnje urejeno:

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.345
765
113
Problem je, ker ti misliš, da znaš vozit. Ni potrebna nobena bremza, se lepo peljem za vama modeloma in opazujem stanje. Verjeto sta že v vrtcu tekmovala, kdo bo prej do malce prišel, sedaj, 70 let kasneje, je pa identično. Tekmujeta, kdo bo prej do 95km/h prilezel. In boli vas (tisto mehko meso med nogami) za vse ostale.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Hja, za tiste, ki ne trpijo/te, da bi šel kakšen pred njimi počasneje kot največ sme, je odprl uredu temo, za triste, ki pa imamo kaj pameti in znamo razmišljat, pa je odprl navadno zlagano sranje.
1. Kako veš ti in avtor teme, da je stardec tudi v naselju peljal 70? Torej je tud avtor teme peljal 70.
2. Če vsi trdite, da je ta konkretna cesta tako nevarna...kaj je pol narobe, če je tle stardec peljal "samo" 70?
Skratka...avtor teme se je spomnu da bi blo dobro in zanimivo malo po starih decih pluvat, pa si je eno zgodbico domislu.
Če je hotel avtor teme govort nekaj o splošni "problematiki" takih voznikov iz kluba70 bi pač napisal samo naslov in svoje mišljenje. Zakaj je pol napopal slike, kjer je hotel pokazat konkretno situacijo? In ta konkretna situacija lepo kaže da je avtor teme, kar nekaj sklobasal skupaj, samo da lahko spet stokate čez nekoga, ki gre počasi. Ampak sploh ne gre počasi, gre pač previdno, saj vsi trdite, da je ta cesta nevarna.
Uglavnem, kozlate sami po sebi in zdaj se nekaj izgovarjate.

Pa ti si še bolj glup kot je razvidno iz tvojih postov. NE GRE SE ZA TEGA NA SLIKI AMPAK SE GRE NA SPLOŠNO O VSEH TISTIH, KI VOZIJO 70 KJERKOLI NA CESTI SO!

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Vidim da sem sprožil malo revolucijo vendar to ni bil moj namen, hotel sem samo pokazati, da je tudi počasna in ne samo prehitra vožnja lahko nevarna. V naselju za voznika iz kluba 70km/h, izven naselja pa za tiste, ki ga prehitevajo. Kot sem že omenil je voznik Sharana izgubil živce zaradi take vožnje in začel brezglavo prehitevati. To pa je bilo glavno dejstvo, da sem odprl to temo. Seveda obsojam voznike, ki zaradi take malenkosti izgubijo živce in jih nikakor pri tem ne zagovarjam.

Sedaj pa lepo povrsti
Citat:

1.Zato, ker nam je v naselju Medno, kjer je omejitev 50km/h in smo ostali zmanjšali on lepo "ušel"
2.Sicer on lahko po zakonu pelje manj kot je max. dovoljena hitrost, vendar na suhi cesti sredi belega dneva mislim, da to res ni potrebno, če imaš le povprečne reakcijske čase.
3. Zakaj ga ni prehitel drugi oz. tretji v koloni? Gotovo je bil kakšen vzrok a ne?
4. Zato ker je na Laborah zapeljal na pas za zavijanje desno in sem mu prišel "vštric". In sploh ni bil tako star morda 55-60 in ljudje so pri teh letih še kako aktivni.

Stardec mislim, da res ni potrebno da udrihaš po meni kot avtorju teme, hotel sem le prikazati, da "počasna in varna vožnja" ni vedno varna za ostale udeležence, ker jih "sili" v prehitevanja to pa je eno od najbolj zahtevanih in tveganih opravil pri vožnji.
Drugače, če vsi lepo vozimo 90km/h kolikor je omejitev ni nobenega prehitevanja in smo vsi zadovoljni.
smile-1.gif
No, kakšen prepotenten mulc se že najde, a ne Stardec?

milojko

Zelenc'
16. okt 2007
27
0
1
V slovenji bo treba še dost stvari porihtat kar se tiče prometa. Znaki so že 50 let isti, avtomobili pa...... Zavarovalnine so (razredi) iste. A kdo je vozu 30 let nazaj avto, ki ma več kot 100 konjev??? Dinamičnost, WTF je že to?????? Radarji na zaloški, celovški (nevarni odseki), LOL. Kje se ti ne bo snel, pr takih!!! Bo treba prešaltat na stare kante, da bo saj zgledal ko se boš pelu 50.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Pa ti si še bolj glup kot je razvidno iz tvojih postov. NE GRE SE ZA TEGA NA SLIKI AMPAK SE GRE NA SPLOŠNO O VSEH TISTIH, KI VOZIJO 70 KJERKOLI NA CESTI SO!
Ker si ti, kot kaže izredno pameten, boš pa sigurno znal povedat, zakaj je avtor teme pol slike napopal, če pa niso nič važne..

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Kolega sam sebe demantiraš.
Sicer lahko obsojaš starca, ki je v naselju prehitro peljal, (če je, jaz ti ne verjamem) ne moreš pa ga obsojat, če je peljal po cesti 70 za katero vsi trdite, da je nevarna. Je pač prilagodil hitrost tej nevarni cesti. In če ti potenm spet trdiš kar naenkrat drugače kot prej, kao,da je bila cesta dobra, zakaj ga nisi prehitel? Po sliki sodeč, si imel vse možnosti za prehitevat.
In ne govori neumnosti, kako so nevarni tisti, ki vozijo prepočasi. To je največja kozlarija, ki jo slišiš lahko samo na alterju. Še nobeden se ni ubil zato ker je vozil prepočasi, ubijajo se zato, ker vozijo prehitro.
In če nek bebec potem živčno prehiteva tistega, ki vozi počasi, to pomeni, da je nevaren tisti živčko, ki prehiteva, ne pa tisti, ki vozi prepočasi.
In zapomnite si že enkrat.
Cifra na prometnem znaku pomeni, da je to NAJVIŠJA hitrost, ki se še dovoljuje. Torej dovoljeno in tudi obvezno je peljati tudi manj kot piše na znaku. Odvisno od razmer in sposobnosti. In zato taki, ki vozijo manj od omejitve, NISO NEVARNI. Nevarni so vsi tisti, ki potem tega počasneta prehitevajo. Pri sebi morajo razčistiti tisti, ki ne znajo varno prehitet. In če ne znajo varno in po pravilih prehitevat, naj ostanejo lepo doma.
Veš kaj, jaz teh tvojih buč ne kupim. Jih boš pa komot prodal tukajšnjim kljukcem, ki ti bodo in so ti že nasedli.
Stardec je pač že nekaj star in velikokrat pogrunta, kdaj je zgodbica izmišljena in kdaj ne.

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Pa ti si še bolj glup kot je razvidno iz tvojih postov. NE GRE SE ZA TEGA NA SLIKI AMPAK SE GRE NA SPLOŠNO O VSEH TISTIH, KI VOZIJO 70 KJERKOLI NA CESTI SO! Pa ti si retardiran na kvadrat, še žajfo posekaš
Ker si ti, kot kaže izredno pameten, boš pa sigurno znal povedat, zakaj je avtor teme pol slike napopal, če pa niso nič važne..

Avtor teme je slike napopal zato, ker je pač naletel na enega takšnega voznika in ga tudi slikal. Takšnih voznikov pa je pri nas kar precej. Sem enkrat vozil za atekom, ki je izven naselja vozil cca. 40 kmh. Vreme lepo, cesta suha, preglednost idealna,... Verjetno je hitrost prilagodil svojim sposobnostim. Bilo ga je dovolj po obeh pasovih ceste, zato ga sploh nisem šel prehitevat, verjetno bi ga še bolj zmedel in bi ob prehitevanju zapeljal vame ali pa s ceste. Ko sva se približala nepreglednemu križišču, kjer sva imela Stop znak (tam se cesta rahlo spušča), je sivolasa buča precenila, da gre tam lahko malo hitreje, in je Stop znak prevozil s hitrostjo cca. 60-70 kmh. Naj omenim še to, da je na tem križišču veliko kolesarskega prometa, le predstavljate si lahko, kaj bi se zgodilo s kolesarjem, katerega bi "s prilagojeno hitrostjo" sfaširal.

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
če že tak vneto zagovarjaš cpp:

"Voznik ne sme brez upravičenega razloga voziti tako počasi, da bi oviral druge udeležence v cestnem prometu. Kadar se za vozilom, ki vozi na čelu kolone s hitrostjo, ki je nižja od največje dovoljene hitrosti na cesti ali delu ceste, nabere kolona vozil in ni mogoče takega vozila varno prehiteti, mora voznik na prvem primernem kraju zapeljati toliko izven vozišča, da ga kolona varno prehiti ali pelje mimo."
se že veselim tvojega odgovora
smile-1.gif