Klima

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.791
6.778
113
pri taščici
Tistih nekaj vrocih noci lahk spis tudi pred tv.
wink-1.gif

igi

Guru
13. okt 2007
5.607
1.207
113
Celje
Evo "norija" se počasi umirja in lahko začnem pregledovati vsa sporočila in maile za nazaj... Verjetno sem vas veliko "spregledal" in se vam opravičujem, ampak drugače ni šlo. Če bo kdo še potreboval pomoč me lahko klikne in bom poskusil...

Glede zadnjega vprašanja tule gor je kar nekaj zadev napisanih, ki mi ne grejo najbolj v račun.

1. Sistem ene zunanje enote, dve notranji enoti je POPOLNAMA ENAKA cena kot dve ločeni enoti. Seveda ob primerljivih modelih. Če gledamo ločene klime najvišji model, sistem pa nek vstopni model je pa res, da se da dobiti relativno ugodno.
2. 70m2 hladiti z eno klimo je najmanjši problem. tudi pihanja ni nobenega. Samo 70m2 mora biti "odprtih" in ne 7 sob po 10m2.
3. za konkreten primer bi bil "dvojček" idealen.
4. nobena od postavitev, ki je narisana ni OK. Če že hodnik, potem nekam nad vrata WCja. Drugače pa v prostor kjer se največ zadržuješ in če je opcija, da piha proti hodniku. Takšno lokacijo bi bilo fino pogledati in mogoče se najde še kakšna rešitev.
5. A pa ste res te dni, ko je bilo zunaj 37 stopinj, prostore hladili na 21? Ker to se mi zdi pretiravanje. Gledam zdajle zgodovino, koliko sva imela temperature v stanovanju zadnjih 14 dni. In kaj dosti po 25 nisva hladila, ker ko prideš iz 37 na 25 je še to prenizko. In pri 25 stopinja se da lepo spati. Gledam tudi druge stranke in vsi pravijo, da ko enkrat razvlažiš prostor je tudi 27 precej znosno in nekateri sploh ne hladijo nižje.
Ker ni mi jasno, da je gor zapisano, da je v dnevni 21 v spalnici pa 24 in se ne da spati...
6. je to hiša ali stanovanje?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.197
1.201
113
www.adriamedia.si
Kakor kdo. Jaz hladim na cca 23 ne glede na zunanjo temperaturo. Če je malo manj, nič hudega. V avtu 20, v pisarni takisto (čeprav v tej zdaj j..na klima ne sfolga.

maki3

Pripravnik
14. sep 2007
681
3
18
Če boš kaj okoli KP hodil se lahko komot oglasiš, da vidimo kaj se da narediti
smile-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.977
6.993
113
igi, 25 je nekje meja, v spalnici, da se še lahko spi, drugače preveč švicam, ko je bilo 26 je bila opazna razlika v kvaliteti spanja. Pa še to spim v gatah, brez odeje, le posteljnina, torej 1mm blaga, bombaža
smile-1.gif

zato sem pač enkrat probal in dal v dnevni na ene 21, v hodnik ventilator, ki piha v spalnico in jo je bolj bogo ohladilo. V glavnem če luft ne kroži se težko hladi ostale prostore, razen tiste, kjer je klima.

No, na koncu se je nekak uredilo tako, da se pač klimo čez dan uporablja bolj malo v dnevni, da se telo ne navadi na nizko temp, torej ostane nekje 25-26 v dnevni, potem pa se čez noč vklopi klima v dnevni na 23, v spalnici pa pustijo odprta vrata...tako nekako se potem obdrži temp v spalnici na 25.

Naslednič, ko se dela klimo, se absolutno vzame dve enoti in od tega gre ena obvezno v spalnico
smile-1.gif

maki3

Pripravnik
14. sep 2007
681
3
18
Pa vi res niste čisti s temi temperaturami... jaz dam na 26 in se počutim kot v hladilniku, moja se pokriva z deko na kavču
smile-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.791
6.778
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Kakor kdo. Jaz hladim na cca 23 ne glede na zunanjo temperaturo. Če je malo manj, nič hudega. V avtu 20, v pisarni takisto (čeprav v tej zdaj j..na klima ne sfolga.
Daj se za pozimi napiši.

Jaz sem do 26 normalno funkcioniral (ob klimi ki pobrala vlago). Tudi v spalnici.
Klima je ena stara, on off najbrz, hladila je cel stuk hise. (razen kopalnice).

Nazadnje urejeno:

maki3

Pripravnik
14. sep 2007
681
3
18
Zdaj je cca 25 po občutku, nimam termometra v spalnici. Tamala spi zdaj v njeni sobi in mi na baby monitorju kaže 25
smile-1.gif

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.838
5.937
113
Verjetno imaš notri 30% relativne zračne vlage, pri 75% imaš zastonjsko turško savno (danes je zunaj nenormalno vlažno, kot da smo v Singapurju).

Citat:
Uporabnik satelite_mike pravi:
http://www.priporocam.si/shop/...notranja_enota_

V čem so tu fore?

kako misliuš fore? To je cena notranje enote... če nisi zahteven lahk kupš še kako ki je slabša in cenejša. če si zahteven boš vzel tole al pa še kako boljšo. Saj Gorenje ma isto...ene notranj eneote so po tolk šoldov,ene pa po tolko. Odvisno od tega kaj želiš, tisto enoto si kupiš. Potem pa še zunanjo in voila maš klimo. V bistvu si lahk sam skreiraš klimo

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.294
23
38
Murska republika
V šparu imajo trenutno zelo ugoden nakup vsaj meni se tako zdi , klima je ;Gorenje ECo KAS35DCINVF03, prosim za mnenje, predvsem -igi-kaj bi mi ti svetoval iz tvojega prod. kataloga ?? kaj je najugodneje z montažo, potrebujem samo hlajenje gretje me skoraj ne zanima. Lp

a jo boš rabil za gretje sred zime? če da preveri do kje še greje,da ne bo odpovedala gostoljubnosti. Jaz bi vprašal še na Gorenje kako je s to klimo - modelom, ker te nimajo na svojih spletnih straneh. Tako da gre lahko za staro zalogo, lahko pa za kako zavrnjeno pošiljko (npr. poškodovana embalaža) in je to varianat da dobiš klimo po nižji ceni. To pišem zato, ker gorenje kim ne dela, ampka jih kupujejo n atrgu in potem naštancajo gor logo gorenje

garancije ma koliko ? 2 leti?

pa še nekaj. Tle verjento ni montaže vključene v ceno. Boste sami montirali? Drugače prištej k ceni še kakega stotaka, da ne bo presenečenje

od nizkocenovnikov je okej še vivax, pa mogoče GREE, ki je v bistvu cenejši ARGO (ARGO climatizzatori)

drugače pa po seer in scop ni glih na dnu, pa ionizator maš tudi (štanca anione in izboljšuje luft)