Evo "norija" se počasi umirja in lahko začnem pregledovati vsa sporočila in maile za nazaj... Verjetno sem vas veliko "spregledal" in se vam opravičujem, ampak drugače ni šlo. Če bo kdo še potreboval pomoč me lahko klikne in bom poskusil...
Glede zadnjega vprašanja tule gor je kar nekaj zadev napisanih, ki mi ne grejo najbolj v račun.
1. Sistem ene zunanje enote, dve notranji enoti je POPOLNAMA ENAKA cena kot dve ločeni enoti. Seveda ob primerljivih modelih. Če gledamo ločene klime najvišji model, sistem pa nek vstopni model je pa res, da se da dobiti relativno ugodno.
2. 70m2 hladiti z eno klimo je najmanjši problem. tudi pihanja ni nobenega. Samo 70m2 mora biti "odprtih" in ne 7 sob po 10m2.
3. za konkreten primer bi bil "dvojček" idealen.
4. nobena od postavitev, ki je narisana ni OK. Če že hodnik, potem nekam nad vrata WCja. Drugače pa v prostor kjer se največ zadržuješ in če je opcija, da piha proti hodniku. Takšno lokacijo bi bilo fino pogledati in mogoče se najde še kakšna rešitev.
5. A pa ste res te dni, ko je bilo zunaj 37 stopinj, prostore hladili na 21? Ker to se mi zdi pretiravanje. Gledam zdajle zgodovino, koliko sva imela temperature v stanovanju zadnjih 14 dni. In kaj dosti po 25 nisva hladila, ker ko prideš iz 37 na 25 je še to prenizko. In pri 25 stopinja se da lepo spati. Gledam tudi druge stranke in vsi pravijo, da ko enkrat razvlažiš prostor je tudi 27 precej znosno in nekateri sploh ne hladijo nižje.
Ker ni mi jasno, da je gor zapisano, da je v dnevni 21 v spalnici pa 24 in se ne da spati...
6. je to hiša ali stanovanje?