Klima

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.794
6.779
113
pri taščici
Montaza bo se pol klime (200-300evrov). Na koncu te taka klima pride 700 evrov. Za ta denar se pa dobi ze tudi kaj drugega.
Gree naj bi bil najvecji proizvajalec klim. In kot pisejo. Kolikoor denarja toliko muzike. (pri vseh znamkah)

Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Montaza bo se pol klime (200-300evrov). Na koncu te taka klima pride 700 evrov. Za ta denar se pa dobi ze tudi kaj drugega.
Gree naj bi bil najvecji proizvajalec klim. In kot pisejo. Kolikoor denarja toliko muzike. (pri vseh znamkah)

http://gree.argoclima.com/it/argoclima-e-gree/ jp maš prav je največji. Sicer sem si pomagal z google translejtom, tko da tisto da je argo lastnik gree ja vzamem nazaj so pa klime od gree ja delane po argovi recepturi, kar tudi ponekod piše (GREE by Argo). V bistvu je to kitajski oz. nižjecenovni ARGO

drugače majo kitajci še Haierja, ter VIVAXa. Sta pa očitno manj močna

Retro, poglej še v kak veliki bang. Ali pa stopi do podružnice strica Kordeža. Svojcajt so namreč oglaševali, da se ob nakupu klima tudi zmontira. Tista najbolj basic montaža. V merkurju maš VIVAX (najcenejša zadeva) za malo več kt je tale gorenjeva, in če ti pade še montaža z njo si ga zmagal. Zna biti da boš kak preboj zidu (enega krijejo oni, kakega več kriješ ti) doplačal, samo na koncu znaš biti cenovno na boljšem.

KOt sem že zgoraj zapisal te klime nism nikjer zasledil, če ti pa rata kaj od nje staknt, znajo večje trgovine (big bang, harvey norman) imet izravanavo (torej ti ceno znižajo na tisto ceno ki si jo videl drugje), to pa pomeni poleg znižane cene tudi vključeno osnovno montažo

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.294
23
38
Murska republika
Hvala za nasvete, ravno zaradi tega ker niti sam nisem tega modela našel na njihovi spletni ponudbi sem vprašal kako in kaj, seveda je postavitev klime strošek za mojo družino in v kolikor bi jo res ne nujno potreboval je ne bi niti kupoval, sem pa stopil v stik z --igi-jem ki se pojavlja na teh straneh kot uporabnik in tudi kot svetovaec, ima svoje podjetje ki se ukvarja tudi z klimami, nekaj bomo poizkusili z kakšno cenejšo varianto morda Gree kaj vem.
Kot sem navedel, finančno sem zelo omejen in vsak izid te nabave in montaže ki bo ugodnejši za moj žep bo dober , ne bi pa rad imel res najslabše, grel ne bom hlajenje pa.

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.459
346
83
34
Upam, da bom letos spet dobil Airfel-Daikine ugodno, bom javil, ko bo kaj.. Lani sem imel inverter 3,5kw z gretjem do -15 za 420€. Samo škoda, ker mi je večina poslala ZS med vročinskim valom, ko jih ni bilo več.
smile-1.gif

igi

Guru
13. okt 2007
5.607
1.207
113
Celje
Bom na zadnjega... Gorenje deluje... ne morem napisati da ne.... ni pa to nič druga kot prvi "kitajček" za vogalom... Ampak še vedno deluje
smile-1.gif

Nimajo neke konstantne linije. Nabavijo kar je ugodno in natisnejo svoj logotip.

Tudi Gree nima neke konstante. Vsako naročilo je potrebno sproti preverjati kateri model imajo trenutno na zalogi. Delam kar nekaj z njimi in že kar nekaj časa, pa ne morem kaj dosti kritizirati. Tudi deluje. Od njih jemljem predvsem cenejše modele. Vseeno pa to ni primerljivo z nekimi brand proizvajalci. Najvišji modeli že mogoče, ampak takrat raje vzamem nekaj z imenom.

Meni največ odtehta količina in reševanje reklamacij. In to je eden od razlogov, da hvalim Mistubishi, Toshibo in Daikin. Uvoznik se mi je vsaj do sedaj pokazal kot korekten in nikoli nisem imel večjih problemov.

Drugi pa... sej na koncu tudi rešijo, če je garancija, samo... Vročina po navadi mine
evil.gif

Citat:
Uporabnik igi pravi:
Bom na zadnjega... Gorenje deluje... ne morem napisati da ne.... ni pa to nič druga kot prvi "kitajček" za vogalom... Ampak še vedno deluje
smile-1.gif

Nimajo neke konstantne linije. Nabavijo kar je ugodno in natisnejo svoj logotip.

Tudi Gree nima neke konstante. Vsako naročilo je potrebno sproti preverjati kateri model imajo trenutno na zalogi. Delam kar nekaj z njimi in že kar nekaj časa, pa ne morem kaj dosti kritizirati. Tudi deluje. Od njih jemljem predvsem cenejše modele. Vseeno pa to ni primerljivo z nekimi brand proizvajalci. Najvišji modeli že mogoče, ampak takrat raje vzamem nekaj z imenom.

Meni največ odtehta količina in reševanje reklamacij. In to je eden od razlogov, da hvalim Mistubishi, Toshibo in Daikin. Uvoznik se mi je vsaj do sedaj pokazal kot korekten in nikoli nisem imel večjih problemov.

Drugi pa... sej na koncu tudi rešijo, če je garancija, samo... Vročina po navadi mine
evil.gif

igi sory kr sm se vturil, kaj pa kak emmeti, ariston, aermec, carrier? to so bolj eksotike ali gre kaj od tega tudi ven? So to okej zadeve al bolj za lepo videt?

tnx za odgovore

igi

Guru
13. okt 2007
5.607
1.207
113
Celje
Citat:
Uporabnik visek_izobrazbe pravi:
Citat:
Uporabnik igi pravi:
smile-1.gif

evil.gif

igi sory kr sm se vturil, kaj pa kak emmeti, ariston, aermec, carrier? to so bolj eksotike ali gre kaj od tega tudi ven? So to okej zadeve al bolj za lepo videt?

tnx za odgovore

Nimam izkušenj z njimi. Ne želim pljuvati po nobenem.

Ce crto potegnes in primerjas klime samo po ceni in vzames 1000€ modele, bodo vsi zelo podobnih karaktaristik, podobne kvalitete in podobno delovali. Eni dodajo ionizator, drugi plazma filter, tretji wifi, cetri pa led lucke. Podobno kot pri avtih v istem cenovnem rangu. Vsak pa hvali svojega
wink-1.gif
.

Je pa dejstvo, za brand se da tudi po 5 letih se dobit kaksnen material za popravit, pri "vsako nabavo drug model" pa bolj tezko. Cene materiala pa pri nobenemu niso prijazne.

Citat:
Uporabnik igi pravi:
Citat:
Uporabnik visek_izobrazbe pravi:
Citat:
Uporabnik igi pravi:
smile-1.gif

evil.gif

tnx za odgovore

Nimam izkušenj z njimi. Ne želim pljuvati po nobenem.

Ce crto potegnes in primerjas klime samo po ceni in vzames 1000€ modele, bodo vsi zelo podobnih karaktaristik, podobne kvalitete in podobno delovali. Eni dodajo ionizator, drugi plazma filter, tretji wifi, cetri pa led lucke. Podobno kot pri avtih v istem cenovnem rangu. Vsak pa hvali svojega
wink-1.gif
.

Je pa dejstvo, za brand se da tudi po 5 letih se dobit kaksnen material za popravit, pri "vsako nabavo drug model" pa bolj tezko. Cene materiala pa pri nobenemu niso prijazne.

tnx in lp
cool-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113
Če ne misliš gret (Pa da odmislimo to, da naj ne bi crknila) bi sam na tvojem mestu gledal predvsem za glasnost notranje enote - v primeru da se boš odločal med večimi v podobnem cenovnem rangu.

Ker smer pihanja že nekako nastaviš da ni moteče, ostala regulacija..če je je OK, če ni se tudi preživi, da nima 100 in 1 dodatka tudi--.samo da je pa glasna to ti bo pa živce paralo.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.536
1.241
113
jaz sem za letos cuknil: Mitsubishi MSZ-EF35VE/Silver
bom poročal kako se obnese v mansardi
grin1.gif
:
msz-ef_s-500x500.jpg

Citat:
Uporabnik retro pravi:
Kot izgleda bom moral poiskati najcenejšo možnost drugo mi ne preostane.AKCIJA-

retro, tkole naredi. Daj vse peneze na kup, da se vidi budđet. Ta budđezt je končen, tko da opcija "še ene 100 € lahk kje staknem" odpade. KO maš budžett urejen išči klimo + montažo, oz če gledaš trgovine, glej da pride montaža že not všteta. Če sprašuješ to privatnike, pač povej kolk maš in kaj bi se dalo narest.

Še nekaj. Zgoraj sem ti omenil trgovine, klime + montažo. Na monu sem bral izkušnje, da tisti ki so se tega poslužili (pa ni pomembno ali so montažo doplačali ali ne), so dobili od trgovine na obisk monterje in skupaj z njimi se je potem dogovorilo kaj in kako. To ti pišem, ker vsaj po moje, če greš recimo v big bang, merkur si lahk ogledaš eno klimo ki je cenovno primerna zate hkrati pa se poskusiš še dogovort za obisk monterjev na domu in potem lahko skupaj vidite kam klimo dat oz če bo potrebno še kašno dodatno delo poleg montaže ki pride s klimo. Montaža je namreč osnovna, to pomeni kako luknjo v steni, montažo zunanje enote itd. Če bo treba kako luknjo več zna biti da bo to ekstra strošek ni to je fajn da se predhodno uredi. Vsaj tako bi jaz šel v ta projekt

srečno

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.294
23
38
Murska republika
Inverter klimatska naprava Cooltech CAC 12 HCI, rabim na hitrco mnenje kjti lahko bi jo kupil novo res ceneje.
2434596-Zajetaslika.JPG

Priponke

• 2434596-Zajetaslika.JPG
    2434596-Zajetaslika.JPG
    41,1 KB · Ogledi: 726
Nazadnje urejeno:
retro kaj pa kaj takšnega:
https://www.bigbang.si/klime/msz-dm25vamuz-dm25va-mitsubishi-588416
https://www.bigbang.si/klime/bin120bin121-klima-beko-587547
https://www.bigbang.si/klime/kas35dcinvf01-klima-gorenje-587669
https://www.bigbang.si/klime/msz-hj25va-e2muz-hj25va-mitsubishi-587806

te so cca 100€ več od tvoje prvotne gorenjeve, majo pa vse vključeno montažo. Glede na to da pride montaža konkrento čez 100 € bi se bilo modro pozanimat kaj montaža pri big bangu zajema, ker mogoče bo to še najcenejša rešitev. Ena ima opcijo še izenačitve cene. če isto klimo najdeš kje ceneje, lahk še na kak prihranek računaš

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.294
23
38
Murska republika
Mislim da nimajo vse vključene montaž, kolikor sem opazil ne. Ne vem no tale zsadnja je res dobra za to ceno ampak večinoma ji h prodajalci prodajajo za isto ceno , je nekaj razlike vendar ne dosti.Največji problem-montaža, cene so kar velike in znesejo kar lepo vsoto k končnemu znesku.