Škoda....42m2 tudi če je mansarda brez izolacije najbrž podela 2,5kw za šalo. Vsaj kar se hlajenja tiče. Mogoče bi ti pri gretju bila presvoh.Klima je na pol z montirana, vrnt je ne morm, zamenjat prov tko ne. Hladilo se bo stanovanje 42m2.
Škoda....42m2 tudi če je mansarda brez izolacije najbrž podela 2,5kw za šalo. Vsaj kar se hlajenja tiče. Mogoče bi ti pri gretju bila presvoh.
Hitreje ohladi in ima tudi manjšo poraboČe je inverter (kar tudi verjetno je)...se bo že sama navzdol prilagodila...Pa še tišja bo in višji izkoristek zaradi manjše obremenitve.
Hvala za odgovore, 3,5kw sem pa vzel glede na priporočila monterja (mnenje 2 različnih). Stanovanje je zares pregreto kljub izolaciji ter novim oknom, ker je umestitev stanovanja v "sendvič" in ni možno ustvart prepiha, poleg tega pa je vertikalno napeljan toplovod in konstantno greje steno. Upam samo, da ne bo težava zaradi premera cevi, kot omenjeno. Rečeno je bilo, da lahko v zlo kratkem času odpove kompresor (napeljava ima 2mm ožjo cev kot klima, kar naj bi blo nestandardno za takšno moč klime ).
Tole o porabi ne bo držalo. Bo kar enaka.Hitreje ohladi in ima tudi manjšo porabo
Ne vem, kako je manjša klima v tem primeru rešitev, v kolikor ostaja na istem modelu. Vidim pa zdaj, zakaj mi je moj monter ponujal tudi amber nordic med drugimi. Je mlace bolj sodobna glede teh standardov, dasiravno dvomim, da je v sami uporabniški izkušnji kaj dosti važno, kok velika je cev pa kateri plin je notri. Tak marketing okoli tega r32, kot da zdaj je pa vse drugače
Nope, 2,5kw različica jukrauna, ki je tudi najmanjša, ima enake cevi.
Govorim o točno tej, ki jo ima in jo želi on.Gree U-crown klimatska naprava
Svetovne klimatske naprave GREE. Izjemno varčne in prijazne do okolja. Tehnologija udobja, ki v svet vdihuje novo življenje. Kar vsaka 3. klima je GREE klima.gree.si
čisto dol so specifikacije. A je kaj drugega mišljeno pod inštalacijam?
Pozdravljeni,
rad bi nabavil klimo za hlajenje mansarde, cca 50m2. Gretje bi rabil v slučaju, da mam težave s centralno kurjavo.
Ogledano sem imel Mitsubishi MSZ-AP35VG, katero dobim za 800€.
Na ostalih forumih, sem zasledil, da so popularne tudi Gree in Cooper&Hunter, ki jih dobiš za okrog 500€., primer CH-S12FTXLA-NG.
Se mi splača dat teh 300€ več za Micko?