Če so cevi (priključki na zunanji enoti) ledene, potem je premalo plina.
na rebrih pa ne vem. možno da je isto.
na rebrih pa ne vem. možno da je isto.
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
Ksz.
V firmi imamo klimo, micko (Orieme, neka el'cheapo zadeva), stara nekje 3 leta. Že lani konec sezone, letos pa sploh, nam je začela zmrzovat. Ravno včeraj jo je sodelavec pustil prižgano čez noč, zjutraj me je čakala ledena kocka (naredi se ~1cm ledu čez komplet rebra). Kaj je vzrok temu in kako se rešit težave?
Hvala!
Citat:
Uporabnik visek_izobrazbe pravi:
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Niso tile slovenski trgovec teh klim?
http://www.minergia.si/si/minergia/111/klimatske-naprave-brez-zunanje-enote-unico/
zgleda da nimajo unico ja v ponudbi (te so brez zunanje note)...sam kt sm že zgoraj napisal, to je pr nas bojl eksotika (proizvajalci mislim), temu primerne bi znale biti cene
Tudi HYDRO PLAN Ljubljana dobavlja klime Olimpia Splendid
Citat:
Uporabnik Unico pravi:
Citat:
Uporabnik visek_izobrazbe pravi:
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Niso tile slovenski trgovec teh klim?
http://www.minergia.si/si/minergia/111/klimatske-naprave-brez-zunanje-enote-unico/
zgleda da nimajo unico ja v ponudbi (te so brez zunanje note)...sam kt sm že zgoraj napisal, to je pr nas bojl eksotika (proizvajalci mislim), temu primerne bi znale biti cene
Tudi HYDRO PLAN Ljubljana dobavlja klime Olimpia Splendid
Jaz sem letos nabavil Unico Air 8 SF pri Hydro Planu, cena pa 988 evrov
V bloku kjer stanujem nimamo pravice posega v fasado in torej zunanja enota na fasadi ne pride v poštev. Ta model Air sem pa vzel zaradi višine da se mi zgornje okno še da odpreti. Je pa ON-OFF varianta (ni inverter) na žalost.
Hrup ob obratovanju je cca 35 dB, tako da napram prejšnji prenosni je to zelo blagodejno za ušesa.
Namontiral sem jo nekoliko po svoje, sedi na okenski polici in hkrati je minimalno obešena na kljukice na deski, ki sem jo vstavil namesto stekla.
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Ma ja, saj to me je zanimalo ja, glede na izkušnje lanskega leta se je led lepo nabral, tudi ko ni bilo pretirano mrzlo.
Ta grelec verjetno ne porabi pretirano energije, oz toliko, da bi se pa potem skoraj bolj splačalo greti na plin?
Ampak...a prav to vidim, da so tile mitshubishi wifi moduli tako nekompaktni, da se jih mora vgraditi izven klime? Kaj pa majo tu neke finte, torej imaš neko lično klimo, potem pa ti da lulek visi ob njej? A tam neki cheap shit proizvajalci nudijo že integrirane module?
Grelec porabi nekaj elektrike, ampak še vedno ne toliko, da bi razmišljal o ogrevanju na plin.
Wifi modul... ja mitsubishi, daikin in še kdo ima to kot "dodatni modul". zaradi velikosti ga lahko brez problema "sklačim" nekam pod ohišje, ampak potem odpade konfiguracija, led signalizacija, pa zaradi wifija se priporoča nekam ven zaradi boljšega dometa. Jaz ga imam nad klimo, lahko se nalepi na stran notranje enote. Modul je velik mogoče 5x3,5x1 cm.
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
Ksz.
V firmi imamo klimo, micko (Orieme, neka el'cheapo zadeva), stara nekje 3 leta. Že lani konec sezone, letos pa sploh, nam je začela zmrzovat. Ravno včeraj jo je sodelavec pustil prižgano čez noč, zjutraj me je čakala ledena kocka (naredi se ~1cm ledu čez komplet rebra). Kaj je vzrok temu in kako se rešit težave?
Hvala!
Ledena kocka kje? notranja enota? Največkrat se potrebno očistiti samo filter. Če to se preveri, če se ventilator na notranji enoti vrti.
Plin se po navadi prej pokaže na zunanjih priključkih, kot je že Hanzi napisal. Je pa tudi to lahko vzrok. za začetek to, potem pa lahko imaš še kaj druga. Lahko je kak senzor snet iz cevi in ne zna pravilno izmeriti temperature,...
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
Ksz.
Hvala!
Ledena kocka kje? notranja enota? Največkrat se potrebno očistiti samo filter. Če to se preveri, če se ventilator na notranji enoti vrti.
Plin se po navadi prej pokaže na zunanjih priključkih, kot je že Hanzi napisal. Je pa tudi to lahko vzrok. za začetek to, potem pa lahko imaš še kaj druga. Lahko je kak senzor snet iz cevi in ne zna pravilno izmeriti temperature,...
Notranja enota. Toliko je zmrznilo, da nisem filtra ven dobil, ker ga je prijel led čez in čez
Filter (saj mislimo tu te mrežice, ali česa ne vidim?) sem že pred sezono vzel ven in prepihal, izgleda čisto lep, zelenVentilator se tudi lepo vrti (fino piha). Zunanje enote ne gledam, ker je ... zunaj. Bom pa ob naslednji otoplitvi zalaufal klimo in pogledal če tudi zunaj ledeni. Torej plin...
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Kaj ta hudič wifi od mitsh je kaka noviteta ali kako to da ne najdem nič rabljenih, cena novega pa je ulala zasoljena...
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
igi, koliko pa je ponavadi cena, da pride mojster samo vakumirat in napolnit s plinom, ostalo pa v lastni režiji.
Pa ima to kaj vpliva na garancijo?