Klima

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.797
6.781
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik visek_izobrazbe pravi:
a na samsung slovenja si/ste se obrnil(i)? če niste, jih le dajte. tam so zato da vam pomagajo
Mene pa zanima ali je v ceni montaže vkljucena tudi wifi povezava. Kako bo to resil monter ie njegov problem. Ce ne more/zna, ni ustrezna oprema od ponudnika TK naj on tezi ponudniku in naj sama uredita kar je potrebno da bo wifi delal.
Vsaj tako je moje mnenje. In kot kaze, se je igi kot monter s temi zadevami ze "zabaval".

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.797
6.781
113
pri taščici
Prodajalcu dolocis nek razumen rok za odpravo napake. Ce je ne odpravi, uveljavljas stvarno napako.
Ce oglasuje wifi, in ce le to ne deluje, potem je to stvarna napaka po mojem mnenju

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.294
23
38
Murska republika
Saj bom nekaj poizkusil z serviso,, sicer pa da se ne ponavljam --router je krivec, amis ga nbo zamenjal to so mi že dali do znanja, drug router dodatni zraven treba pa bo.

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.807
388
83
Vipavska dolina
zdaj jaz nisem en geek al karkoli, samo zakaj bi rabil router da se povežeš na klimo. Mogoče se motim in streljam mimo, sam če klima "oddaja" signal bi ga moral s telefonom "prebrat". Router ti bi (po domače razloženo) ta signal samo posredoval.

Še enkrat nisem strokovnjak, sam tako si sam razlagam...

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.081
2.850
113
Citat:
Uporabnik retro pravi:
Saj bom nekaj poizkusil z serviso,, sicer pa da se ne ponavljam --router je krivec, amis ga nbo zamenjal to so mi že dali do znanja, drug router dodatni zraven treba pa bo.

Sicer upam, da je res problem v routerju ampak, mislim da ne bo to to. Ce ti je to res nujna zahteva, potem predlagam uveljavitev stvarne napake, ce zeli prodajalec ali serviser dokazati, da zadeva deluje pa naj ti to nastavita.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
OK, očitno si se po dveh ali treh tednih iskanja (in neupoštevanja predlogov Igija) nasral s klimo, ki ni to kar si pričakoval, ampak meni ni jasno zakaj za vraga sploh rabite wifi na klimi. No saj mi je jasno, da je pač fensi šmensi ampak halooo, klima mi že deset let laufa na normalne komande z več možnimi nastavitvami vklopa in izklopa in to je to.

Zahtevaj zamenjavi wifi modula, ker če se ne poveže na telefon je ziher to krivo.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.421
5.700
113
Wifi je fajn ker se lahko igraš od daleč in nastavlaš iz šihta recimo. Za nekatere...

Drugi pa na začetku vročine stisnemo tipko on, ko vročinski val mine pa off.

Pač kak komu.

igi

Guru
13. okt 2007
5.608
1.207
113
Celje
WiFi je modna muha. Vsi bi ga imeli. Imam ga tudi sam. Ja uporabil sem ga mogoče 10x. In še to za demonstracijo delovanja
smile-1.gif

Retro, greva stavit, da ruter nima veze? A zdej bo pa en Samsung določal kateri ruter je OK, da se bo nanj povezal? eh daj ga srat no. Standard wifija je znan. Pri Samsungu so le napisali katera kodiranja podpirajo. "tipka" na ruterju je že fajn, ampak to je samo bližnjica. Dobro mogoče pa je kaj narobe z modulom in zna samo na ta način. to je pa res. Ampak moje mnenje je še vedno da nekaj ni OK z modulom ali pa nekaj delate narobe. Iz firbca bi prišel okoli, če bi bil bližje.

ME pa čudi, da se s tem ti sedaj jeziš. Sej pa imaš garancijo/stvarno napako/nedokončano montažo,... in pač pokličeš monterje/servis/prodajalca in bodo zadeve ti razložili oziroma prišli nastaviti do konca.

Ne vem, modul se da sigurno nekako resetirati (kakšna mala tipka) in potem začneš od začetka. Najprej ga vržeš v način za oddajanje SSID in greš na telefonu na WIFI in poiščeš razpoložljiva omrežja. Videti bi moral eno omrežje (ki ga oddaja klima) in nanj se povežeš. potem pa naprej. To kar ti kažeš na slikah je že korak naprej, ko bo klima povezana na router.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.977
6.993
113
Kaj Daiking comfort serija ima tudi opcijo pri zunanji enoti za "grelnik"? Tako kot mitsubishi SF serija in "H na koncu" zunanje enote?

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.977
6.993
113
Kako pa deluje grelnik pri SF seriji, vidim da omogoča delovanje zunanje enote tudi do -20, kar je sicer prava redkost pri nas, že -15 je...

Ampak a ta grelnik deluje vedno, tudi recimo pri, ali se vklopi samo pri -15 oz nižje?

igi

Guru
13. okt 2007
5.608
1.207
113
Celje
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Kako pa deluje grelnik pri SF seriji, vidim da omogoča delovanje zunanje enote tudi do -20, kar je sicer prava redkost pri nas, že -15 je...

Ampak a ta grelnik deluje vedno, tudi recimo pri, ali se vklopi samo pri -15 oz nižje?

Pri SF seriji tisti "h" pri nazivu pomeni samo razliko v grelniku dna. Ta se vklopi le ob funkciji "defrost" (odtaljevanje), kar pomeni vsakih 45 minut do 2 uri (odvisno od zunanje vlage in temperature) za cca. 5 minut. Ta zadeva poskrbi za to, da se na dnu enote ne nabira led. Pride prav tudi ko je zunaj 14 dni skupaj "samo" -10 stopinj...

Pri serije FH pa tisti "h" pomeni še spremembo v regulaciji kompresorja in drugačen kompresor, kar pripomore k bolj konstantnemu delovanju in manjšem padcu moči pri nizkih temperaturah.

Obe klimi bosta pa normalno delovali (tudi tisti brez "h") pri -20 stopinj. Le dolgotrajno delovanje bo rezultiralo led na dnu enote in s tem udarjanje zunanjega ventilatorja ob njega, uničenju ventilatorja ali pa ustavitev in klima bo padla v "error".

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.977
6.993
113
Ma ja, saj to me je zanimalo ja, glede na izkušnje lanskega leta se je led lepo nabral, tudi ko ni bilo pretirano mrzlo.

Ta grelec verjetno ne porabi pretirano energije, oz toliko, da bi se pa potem skoraj bolj splačalo greti na plin?

Ampak...a prav to vidim, da so tile mitshubishi wifi moduli tako nekompaktni, da se jih mora vgraditi izven klime? Kaj pa majo tu neke finte, torej imaš neko lično klimo, potem pa ti da lulek visi ob njej? A tam neki cheap shit proizvajalci nudijo že integrirane module?

igi

Guru
13. okt 2007
5.608
1.207
113
Celje
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Ma ja, saj to me je zanimalo ja, glede na izkušnje lanskega leta se je led lepo nabral, tudi ko ni bilo pretirano mrzlo.

Ta grelec verjetno ne porabi pretirano energije, oz toliko, da bi se pa potem skoraj bolj splačalo greti na plin?

Ampak...a prav to vidim, da so tile mitshubishi wifi moduli tako nekompaktni, da se jih mora vgraditi izven klime? Kaj pa majo tu neke finte, torej imaš neko lično klimo, potem pa ti da lulek visi ob njej? A tam neki cheap shit proizvajalci nudijo že integrirane module?

Grelec porabi nekaj elektrike, ampak še vedno ne toliko, da bi razmišljal o ogrevanju na plin.

Wifi modul... ja mitsubishi, daikin in še kdo ima to kot "dodatni modul". zaradi velikosti ga lahko brez problema "sklačim" nekam pod ohišje, ampak potem odpade konfiguracija, led signalizacija, pa zaradi wifija se priporoča nekam ven zaradi boljšega dometa. Jaz ga imam nad klimo, lahko se nalepi na stran notranje enote. Modul je velik mogoče 5x3,5x1 cm.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.977
6.993
113
Aja, potem pa nisem prav videl, ker ko sem gledal prospekt, je povsod bil modul izven naprave, pa sem si mislil joj, prejoj
wink-1.gif

Zdaj če gledam iz vidika ogrevanja, je torej mitsubishi edina pametna izbira, ostalo nimajo teh grelcev, če pa že, pa samo pri high end modelih, mitsh pa ima to že pri modelu SF, ki pa je tudi cenovno dostopen. FH sicer zgleda kul, ampak je notranja enota skoraj v velikosti kuhinjskega elementa
wink-1.gif

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.294
23
38
Murska republika
Klima Samsung AR12KSWSBWKNZE , ajde sedaj ne komplicirajte s tem Wifijem kot če bi bil kriv da je v napravi, in seveda to je še ena modna muha v tem stoletju več vendarle menim da bo čez desetletje ali več to praksa pri večini aparatov.IGI-kaj pomenijo vse te črke v nazivu klime? Ali pa če mi lahko kdo drug kaj več pove.
WIFI pa bomo uredili slejkoprej, se že dela na tem.

igi

Guru
13. okt 2007
5.608
1.207
113
Celje
Citat:
Uporabnik retro pravi:
Klima Samsung AR12KSWSBWKNZE. IGI-kaj pomenijo vse te črke v nazivu klime? Ali pa če mi lahko kdo drug kaj več pove.
.

To verjetno še uvoznik ne ve
smile-1.gif

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Ksz.

V firmi imamo klimo, micko (Orieme, neka el'cheapo zadeva), stara nekje 3 leta. Že lani konec sezone, letos pa sploh, nam je začela zmrzovat. Ravno včeraj jo je sodelavec pustil prižgano čez noč, zjutraj me je čakala ledena kocka (naredi se ~1cm ledu čez komplet rebra). Kaj je vzrok temu in kako se rešit težave?

Hvala!
smile-1.gif