klima v avtu

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
poslušam zdravnike, glave in ostale, da klima naj bo anstavljena na do 5 stopinj manj kot je zunaj.

v avtu je to 27, doma pa 26, 27..zuni pa 35..

in k dam na 26..mam filing da greje.

kje je torej uporabna vrednost klime?

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Uporabna vrednost klime ni v tem, da ti zbije temperaturo pod ledišče, ampak da ti iz zraka odstrani vlago in s tem občutek soparne vročine.

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Zakurblaj jo na tak način, da ne boš imel vnetih oči, revme in smrkavega nosa, pa da te v noge ne začne zebst in da se boš počutil dobro. Obrati posebnu pažnju na naraščaj!
Ostalo forgetni.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
To bo ja
rolleyes-1.gif

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.063
6.265
113
Jaz mam zdaj ko je vroce na 24 ko pa je zunaj pod 30 pa imam 22-23 ventilacijo pa na auto-min pa je ravno prav. Saj ni potrebe da te zebe v avtu, pac toliko da je prijetno in da ne tece pot po tebi.

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
To bo ja
rolleyes-1.gif

Enako. Nastavljeno imam skoraj vedno na avtomatiko, pa naj se že "avto" odloči, kako bo prav. Včasih mi je vroče v telo zaradi sonca, ker ima XP veliko sprednjo šipo, samo tle klima ne pomaga...

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
kot pristni voznik bmw-ja serije 5 bi moral dat šipo dol in roko ven. pazi da revme ne fašeš.

Nazadnje urejeno:

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
6
38
Citat:
Uporabnik Mare77 pravi:
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
To bo ja
rolleyes-1.gif

Enako. Nastavljeno imam skoraj vedno na avtomatiko, pa naj se že "avto" odloči, kako bo prav. Včasih mi je vroče v telo zaradi sonca, ker ima XP veliko sprednjo šipo, samo tle klima ne pomaga...

Jaz mam tudi s soncem "probleme". Tako je to če nimaš atermičnega stekla...

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.169
4.151
113
Citat:
Uporabnik Infernus pravi:
Citat:
Uporabnik Mare77 pravi:
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
To bo ja
rolleyes-1.gif

Čudno, pri moji 12 let stari kišti avtomatika zna kar dobro prenesti tudi sonce. Imaš foto senzor ki meri moč sonca in glede na tisto ti usmerja ravno prav hladen zrak v zgornje zračne reže. Se lepo čuti ko npr. prideš iz sence v sonce, četudi so ostali pogoji isti klima dela drugače.

Drugače pa klimo uporabljam samo pri vožnji nad 70km/h, v mestih v koloni in v zelo vlažnem/soparnem vremenu. Za ostale stvari je boljša kombinacija 3 odprtih šip (vse razen voznikove).

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
men gre na živce, ko se v vlažnem vremenu šipe zarosijo, in prižgeš klimo, se takoj odrosi, sam ko pa se avto ugasne se pa kaplijce naberejo povsod notr... pomoje bi bilo bolj pametno mal avto preluftat preden ga ugasneš?

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
Jaz mam klimo tak narjeno, da se mi nea prevelike ledene sveče delajo v avtu.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.169
4.151
113
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
men gre na živce, ko se v vlažnem vremenu šipe zarosijo, in prižgeš klimo, se takoj odrosi, sam ko pa se avto ugasne se pa kaplijce naberejo povsod notr... pomoje bi bilo bolj pametno mal avto preluftat preden ga ugasneš?

Recimo pozimi? Jst vedno zračim avto drugače imam ledeno šipo od znotraj!
evil.gif

Sicer pa če je vlaga v avtu ne pomaga nič, razen da pustiš šipe malce priprte ko zapustiš vozilo.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
jap... samo ko si eni kar ne dajo dopovedat tega... jest skor raje na roke obrišem, al pa počakam da se tok segreje, da kondenz sam zgine... ker preluftat se tud zmeri ne spomniš, ko prideš domov...

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Jest mam streho pospravljeno, prižgano klimo, ki se sama avtomatsko na 19°C nastavi...

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Ce ne vozim tamauga v avtomobilu imam ponavadi nastavljeno avtomatiko 16 ali 17C.
evil.gif
Prej motoriste prepiha kot mene

Na 5C manj kot zunanja okolica naj se pa lucka kajfez okoli vozi. Lansko leto sem se vozil mimo Verone, ko je bilo v centru 42C, kako potem nastavis klimo?
evil.gif

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
6
38
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik Mare77 pravi:
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
To bo ja
rolleyes-1.gif

Čudno, pri moji 12 let stari kišti avtomatika zna kar dobro prenesti tudi sonce. Imaš foto senzor ki meri moč sonca in glede na tisto ti usmerja ravno prav hladen zrak v zgornje zračne reže. Se lepo čuti ko npr. prideš iz sence v sonce, četudi so ostali pogoji isti klima dela drugače.

Drugače pa klimo uporabljam samo pri vožnji nad 70km/h, v mestih v koloni in v zelo vlažnem/soparnem vremenu. Za ostale stvari je boljša kombinacija 3 odprtih šip (vse razen voznikove).

Meni dela klima na isti princip kot pri tebi. Ima avto tudi senzor tam pri vetrobranskem steklu in je tudi 12 let stara gajba.
Ampak me je vroče če se vozim proti soncu.. Saj je za preživeti, vendar vseeno.
grin1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Glej, zdravo je tolko kolko ti paše.

Jaz si klimačko znavijem na dvajstko, tak da se mi šipe na zunanji strani rosijo, pa se lepo peljem ko
voznik princese dejzi.

Pa nikol nič bolan, morem potrkat.

Raje vem da mi z nosa teče pa sem prehlajen (itak nič ne boli) kot pa da se kuham v avtu.

Ne pa ko se s starim peljema, pa ko mi zmontira klimo na 28 stopinj vuni pa 34, glej te pa raje vgasni klimo, pa si
šajbo do konca odprem pa uživam.

V hiši isto, 22 stopinj avtomatika, pa rešeno. Hodim samo v gatah po bajti.

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik Mare77 pravi:
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
To bo ja
rolleyes-1.gif

Ne vem, če ima XP foto senzor...
Mogoče uporablja tistega od brisalcev, za drugega pa ne vem. Imam v kabini dva senzorja za temperaturo in to je to po mojem. Je pač stara tehnika...
priden.gif
Večino časa mi piha na glavne šobe.