Klima razvlazevanje

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.413
2.425
113
Aja pa še eno vprašanje Jabe, vse te nove klime ima funkcijo CLEAN. Torej kaka so pravila ljub temu? Da po vsaki uporabi klime odprem loputo, vzamem fen in do suhega posušim ali...? Samo da vem.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.994
6.606
113
Itak. Ko plesen je, jo je treba uniciti... Ampak to pa s klimo ne bos. Tle bo treba kaj konkretnejšega. Susenje klime je preventiva, ne kurativa.

Zdaj ne vem, kaj pomeni vsaka uporaba klime. Nove klime, ki so vse po vrsti inverterske, so namenjene da delajo kot TC pozimi (saj v osnovi gre za isto rec) - prizges na zacetku sezone in ugasnes na koncu. Nic ne stoji fajhtno pol dneva ali vec, da bi se lahko kaj zaredilo. Par ur vmes pa res zahtevana velika T sprememba, ki dela se vec kondenza naenkrat. Ko se pa ugasne se pa minimalno gretje prizge za 1h, da se res fajn posusi.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.413
2.425
113
Nikjer nisem rekel da imam plesen v klimi, gre za rahlo zatohel vonj občasno.

Ja kot TČ pozimi drži. Pa še eno podvprašanje a tebi klime zadnjih 5 dni letijo? Ne serji. Če ni potrebe potem to pihanje 24/7 nikomur ne paše. Pa zopet mi ne srat o super megat silent programih na prvi črtici kjer ne piha. Klima piha in pika. Seveda jo žgeš čez poletje ampak to kar imamo zdaj ni P od poletja.

Torej gremo dalje, ugotovili smo da je fino zadevo občasno malo razkužiti, pa rečimo kako na to temo, kako to narediti kar se da zdravju prijazno. Prav tako ne želim da mi prostor diši po kakšnem mentolu ali jagodah.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.994
6.606
113
Ja, jaz imam skos prižgano... Ugasnila jo bom enkrat avgusta predvidoma. Zdaj je na razvlazevanju, ker fajhta je pa se zmeri dost - ce imas, poskusi, kok to piha. Pa, ce dela na najnizji stopnji...

Slisim jo samo ce pustim da mi tiste loputke migajo gor/dol in levo/desno. To je najglasneje... Ce pa ugasnes, pa jo pol zastartas ko je res ze vroce v bajti in nastimas na hlajenje na 5 stopinj nizje, kolikor ti je T zbezljala, takrat pa fejst slisis, da. Ko da bo poletela.

Ko in ce mi pa zacne kaj smrdeti ven, bom pa seveda tudi kaj v tej smeri naredila, zaenkrat pa prav gotovo ne.

Nazadnje urejeno:

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.197
1.201
113
www.adriamedia.si
Ob pogostem umivanju zadostuje milnica in voda (prebrišeš z mirkokrpico na kateri je milo ter splahneš). Imaš razkuženo in ne vnašaš nobene kemije, ki potem piha nate (in praktično zastonj ;)).
Probal. Na eni je OK, na drugi pa (ker je kuhinja blizu) niti približno ne.
Kemija pa nič ne piha name, ker na koncu orenk splahnem z vodo.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.413
2.425
113
Redno z namenskim čistilom. "Serviser" ti pa ni podal obrazložitve zakaj nebi satovja spucal z namenskim čistilom. Res dober majstr.

Pravi da je to sama kemija in da to ni potrebno. Če je dober ali slab majster ne vem, zato pa se tukaj zdaj o tem pogovarjamo. Kaj ti ni jasno? Zato so forumi da si ljudje izmenjavajo stališča.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113
Sem govoril z enim drugim serviserjem ki je rekel niti slučajno tega not špricar da če sem nor, da je to sama kemija. Njegov predlog, glede na to da so klime nove, naj sedaj poleti dam na program gretja, na najvišjo temperaturo za ene 15 minut in bo menda takrat ko se bo zagrelo pokurilo tiste bakterije ali karkoli daje rahlo neprijeten vonj. Verjamem da ta metoda ne pomaga pri klimah kjer je not že zaredila plesen in še kaj. Je za poskusit. Sicer pa študiram nekaj drugega. Kaj če dam v šprico medicinski 70% alkohol in ga fajn našpricam med satje not in pustim da se posuši?
Lahko našpricaš čisti alkohol, če ga imaš...ni potrebe po redčenju. Razkuži, dobro hlapi, ni nevaren za ljudi. Ko našpricaš pojdi ćez satovje s čopičem (nežno) in nato zopet našpricaj, da odteče svinjarija.

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: AvtoFun

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.413
2.425
113
Alkohol se mi zdi povsem primerna rešitev ker se posuši, kaj pa te izopropanol sploh je? A tudi razpade, izhlapi...?

irwin

Majstr
13. mar 2008
1.398
384
83
Pojdi v lekarno Ali sanolabor pa povprasaj za 70% robo.
Lekarne prodajale v casu korone. Tega is Merkurja se pa izogni.
Tle prva najdba is neta ki stima: Link

• Všeč mi je
Reactions: AvtoFun

irwin

Majstr
13. mar 2008
1.398
384
83
Tako na uc in mehur bi rekel da je narejen iz drugacnih frakcij in je namenjen tistemu kar pise na piksni. Lahko da ima tudi vec necistoc pa s tem ne mislim fizicnih.
Ne uporabljam pa ne enega ne drugega

• Všeč mi je
Reactions: Fusionn

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.775
170
63
Po fizikalni logiki bi razvlaževanje porabilo več energije kot samo hlajenje (ki tudi razvlažuje).
Razvlaževanje bi pomenilo ohlajanje do kondenzacije in nato segrevanje nazaj na prvotno temperaturo.
Kako pa delujejo te sobne klime pa ne vem.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.791
6.774
113
pri taščici
V nacinu razvlazevanja vsaj moja ne ogreva nic nazaj na nastavljeno temperaturo.
Ne vem pa kater parameter (T ali % vlage) vsake toliko ustavi klimo na nastavitvi razvlazevanje. Na T je ne ustavi ampak meša stalno zrak.
Neka stara kitajka nastavljena na 25/26