Klima, Panasonic vs Mitsubishi

igi

Guru
13. okt 2007
5.580
1.186
113
Celje
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Zakaj imajo 25 (9)boljse izkoristke kot 35 (12). Za cca 20 % je razlike v cop/eer

večja moč na enaki površini toplotnih izmenjavalcev! Če bi povečal zunanjo enoto bi lahko izkoristek dvignil...

Je pa tudi res, da če model 35 (12) deluje na manjši moči, potem je tudi izkoristek večji. Napisani izkoristek velja za nazivno moč!

Tako da pri vzdrževanju temperature, ko ni potrebno, da inverter leti na polno so v praksi izkoristki še večji od napisanih...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.572
6.657
113
pri taščici
Se pravi rabim 2kw toplote (izgube objekta). Ker to ni maximun niti za 25, niti 35, pomeni da bosta obe približno enako požrli elektirke.
Štos je samo v tem, da v špici (mrazu, ob večjih izgubah) lahko s 35 pokriješ izgube ob nekoliko nižjem izkoristku, pri 25 te bo pa zeblo.

Off: lepo hladi, sem testiral 4 dni čez ta veliko vročino, spat se je pa dalo pri odprtih oknih.
Sedaj bom imel priložnost testirat mcquay klimo. Da občutim to čudo prvič videno pred kratkim. Baje je daikin?

igi

Guru
13. okt 2007
5.580
1.186
113
Celje
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Se pravi rabim 2kw toplote (izgube objekta). Ker to ni maximun niti za 25, niti 35, pomeni da bosta obe približno enako požrli elektirke.
Štos je samo v tem, da v špici (mrazu, ob večjih izgubah) lahko s 35 pokriješ izgube ob nekoliko nižjem izkoristku, pri 25 te bo pa zeblo.

Res je. Imaš prav. Mogoče bi pa raje v takšem primeru razmislil o modelu FD25 VABH (to je ta z grelcem), ki je še bolj primerna za ogrevanje preko zime!

klavdijm

Zelenc'
25. jun 2016
1
0
1
Pozdravljeni,

Imam inverter klimo Panasonic CU-E12GKE in mi je v zunanji enoti crknil motor ventilatorja

Lepo prosim če kdo ima oz. pozna koga ki ima omenjeni del (rabljen ali nov ) za prodajo.

Hvala

Zune

Zelenc'
23. jun 2012
9
0
1
Spoštovani

Zanima me klimatska naprava MSZ-EF35VE2 ali MSZ-SF35VE2. Montaža je na balkon v stanovanju v četrtem nadstropju bloka v Medvodah. Želimo montažo s skritimi cevmi v zidu (štemanje, gipsanje) cca. 6m cevi, 1 preboj opeka. Odtok se spelje v kotliček cca.2 metra pod notranjo enoto, 1 preboj zid cca 10-15 cm. Zanima me koliko se ponavadi plača taka montaža?

Vnaprej hvala in lepo pozdrav!

igi

Guru
13. okt 2007
5.580
1.186
113
Celje
Citat:
Uporabnik Zune pravi:
Spoštovani

Zanima me klimatska naprava MSZ-EF35VE2 ali MSZ-SF35VE2. Montaža je na balkon v stanovanju v četrtem nadstropju bloka v Medvodah. Želimo montažo s skritimi cevmi v zidu (štemanje, gipsanje) cca. 6m cevi, 1 preboj opeka. Odtok se spelje v kotliček cca.2 metra pod notranjo enoto, 1 preboj zid cca 10-15 cm. Zanima me koliko se ponavadi plača taka montaža?

Vnaprej hvala in lepo pozdrav!

Stvar dogovora. Če se pričakuje, da se po posegu v stanovanju ne opazi da se je kaj počelo in brez pomoči, potem je postavka lahko kar zajetna.
Se pravi odmakniti pohištvo, vse zaščititi pred prahom, poštemati, pogipsati, počakati da se posuši, grobo pokitati, počakati da se posuši, fino skitati, počakati da se posuši, zbeliti, pospraviti kompletno stanovanje. To so vsaj trije obiski na lokaciji. Potem je tu še vprašanje kakšen material je za štemati. Dvomim tudi, da ti bo glih vsak "klimaš" šel kitati in beliti. Tako na prst bi upal rečit, da pod črto si hitro na 200€

igi

Guru
13. okt 2007
5.580
1.186
113
Celje
Citat:
Uporabnik klavdijm pravi:
Pozdravljeni,

Imam inverter klimo Panasonic CU-E12GKE in mi je v zunanji enoti crknil motor ventilatorja

Lepo prosim če kdo ima oz. pozna koga ki ima omenjeni del (rabljen ali nov ) za prodajo.

Hvala

Si siguren da je motor? To rabljeno nebi smelo biti težava dobiti, ker je pokvarjenih Panasonicov dovolj... Je pa vprašanje, če je motor...
Poskusi pri uvozniku in sporoči odziv
evil.gif

Zune

Zelenc'
23. jun 2012
9
0
1
Pohištva tam ni. Končno kitanje in beljenje bi seveda opravil sam. Materiali so pa cca. 3,5 metra votla opeka in 2,8 metra kjer je po steni stiropor 3 cm.
smile-1.gif
Vsekakor se zavedam, da se to plača, samo zanima me približno v primerjavi s tistimi enostavnimi montažami, ki jih vsi ponujajo. Igi najlepša hvala za odgovor. Sem vam pisal tudi na firmo, lahko pa tudi tukaj kakšno ponudbo na ZS, če vam seveda ni predaleč.

Še enkrat hvala in lp!

igi

Guru
13. okt 2007
5.580
1.186
113
Celje
Citat:
Uporabnik stankozaspanko pravi:
Igi se je očitno zatipkal. 200eur ni dovolj niti za enostavno montažo klime.
wink-1.gif

nisem se zatipkal. Teh 200€ sem imel v mislih kot dodatek
redface-1.gif

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Meni so delali dva tedna nazaj. Dva preboja (zunanja in notranja stena), montaža klime na hodnik in zunanje enote na teraso, 4 m kanala, izvedba notranjega odvoda kondenza v cev v steni (neuporabljan odtok) in zunanjega odvoda v žleb + 5m gibljive cevi, mojstra sta za sabo tudi pokitala, belila pa nista, ker sem itak rekel da bom prebelil cel hodnik. Cena: 265 eur z ddv. Jaz sem zadovoljen in tudi narejeno je lepo.

Zune

Zelenc'
23. jun 2012
9
0
1
Ne vem kako se nisem prej spomnil še ene variante; glede na to, da sem na vrhu, je nad mano podstrešje kamor nihče ne hodi. Pa tudi sosedje so mi sami predlagali, da si gor uredim izolacijo, kar pomeni, da nebi noben kompliciral zaradi cevi. Torej preboj direktno gor skozi strop in potem nazaj v stanovanje tik pred prebojem na balkon. Ostane samo še štemanje cca 2m za odtok v kotliček. Ali so kakšni zadržki okoli cevi na podstrešju glede na to, da so izpostavljene neugodnim temperaturam?

igi

Guru
13. okt 2007
5.580
1.186
113
Celje
Ni zadrzkov. Ce kdo hodi gor bi dal vseeno v kanale, da ti ne bodo pomeckali. Jst dostikrat naredim tako. Je sicer preboj plosce lahko problematicen, ampak vseeno manj svinjarije kot stemanje cele linije.
Dodaš še črpalo kondenza in se še štemanja rešiš. A da bi pa zunaj kar direkt na balkon prišel s prebojem pa ne gre od zgoraj? Luknja po diagonali ali kaj podobnega?

Zune

Zelenc'
23. jun 2012
9
0
1
Glede luknje direktno na balkon bi mogu mojster pogledat. Mogoče bi se dalo po diagonali, kar bi bilo vrhunsko. Tistih 15 cm kanala nad notranjo enoto me tudi nebi motilo. Cevi na podstrešju bi dal obvezno v kanal za zaščito, črpalke pa ne bi imel. Evo to je to, zdaj pa samo še mojstra rabim
wink-1.gif