Klima, Panasonic vs Mitsubishi

KURKOFF

Pripravnik
8. avg 2007
401
0
16
Nagibam se k Panasonicu in sicer k modelu: CS/CU YE12MKX katerega se dobi za cca. 500€. Se dobi za ta denar kaj boljšega? Zaželjeno je, da je inverterska. Pognana bo ob večjih temperaturnih špicah. Z njo se ne nameravam gret, za prehodno obdobje mogoče kdaj, drugače imam za to obdobje kamin, pozimi pa "laufa" peč. Postavljena bi bila na hodnik, hladilo pa bi se cca.66m2. (145m3)

igi

Guru
13. okt 2007
5.580
1.186
113
Celje
Citat:
Uporabnik KURKOFF pravi:
Nagibam se k Panasonicu in sicer k modelu: CS/CU YE12MKX katerega se dobi za cca. 500€. Se dobi za ta denar kaj boljšega? Zaželjeno je, da je inverterska. Pognana bo ob večjih temperaturnih špicah. Z njo se ne nameravam gret, za prehodno obdobje mogoče kdaj, drugače imam za to obdobje kamin, pozimi pa "laufa" peč. Postavljena bi bila na hodnik, hladilo pa bi se cca.66m2. (145m3)

Klima ni nekaj. Je na rangu "inverterskih kitajčkov"- Je pa Panasonic in deluje
wink-1.gif
In cena je tudi dobra!

igi

Guru
13. okt 2007
5.580
1.186
113
Celje
Citat:
Uporabnik mobifrik99 pravi:
Kupujem klimo za trgovino. Prostor je velik cca. 60m2 in ima tri velike izložbena okna. To je v starem mestnem jedru, tako da so debele stene, toplo imam samo zaradi izložb, kjer seka dopoldne sonce. Zraven je skladišče, kjer je konstantno hladno celo leto.

Zanima me, če je možno montirat klimo v skladišču, saj predvidevam, da bi se klima in s tem tudi štrom veliko manj obremenjevala, če bi bila zunanje enota na recimo 21 ali 22 stopinj.

Kako veliko je skladišče? je kaj zračeno? ker če to ni precej velika površina potem raje pozabi, ker se bo temperatura zelo hitro dvignila v višave...

igi

Guru
13. okt 2007
5.580
1.186
113
Celje
Citat:
Uporabnik D_K pravi:
Lahko mogoče še poveš kolko te je stala (klima + montaža) in kje si nabavil.

Če si kje v mojem dosegu, pokliči, pa ti poskusim ponuditi kakšno solidno ceno.
Naslednji teden še kakšno zmontiram, pol pa na dopust (ja in to sredi največje sezone
smile-1.gif
)

raners

Majstr
4. mar 2008
2.806
439
83
Mimovrste imajo sedaj na vse klime -7% s promocijsko kodo MIMOKLIME. Imajo kar vredu cene... Ker imajo možnost z montažo, ali ve kdo, katera firma jim montira klime? Ali je monter po celi Sloveniji enak?

igi

Guru
13. okt 2007
5.580
1.186
113
Celje
ma če si mimovrste lahko privošči -7%, pol jst ponudim -10% popusta na kompet (klima+montaža). Promo koda pa je "ALTER"

smile-1.gif

raners

Majstr
4. mar 2008
2.806
439
83
@IGI, ker se na zadeve spoznaš, katera klima je torej zate best-buy za hlajenje poleti in gretje pozimi? Saj vem, da je to težko rečt, ampak vseeno imaš nekaj izkušenj in verjetno bolje poznaš različne modele. Kot sem že rekel, gledam Mitsubishi FD35VA (pa še to samo zaradi tega, ker je bila na tem forumu največkrat omenjena in sem si jo pač zapomnil, plus tega pa naj bi delovala tudi pri dokaj velikem minusu).

Torej, IGI, bi bil tako dober in se a kratko razpisal o tem? Mogoče tudi kakšen nasvet, na kaj je potrebno biti pozoren pri nakupu klime? Pa mogoče bi lahko napisal po tvojem mnenju najboljše klime npr.: v cenovne rangu 500-750eur, nato 750-1000eur in nad 1000eur.

Seveda ste tudi ostali povabljeni, da malo pokomentirate stvari. Saj vem, da je bilo že dosti govora o teh klimah, samo mogoče so na tržišču že novi modeli in s tem kakšne izboljšave...

igi

Guru
13. okt 2007
5.580
1.186
113
Celje
bom se razpisal... mogoče čez vikend... Sam ni tok enostavno
smile-1.gif

VSE klime hladijo. Tudi tiste za 199,99€. Enako kot avto, ki te na cilj pripelje tudi tisti za 6.999€
smile-1.gif

Ma meni je recimo po funkcijah dobra Daikin ururu sarara, samo cena je kr neki
smile-1.gif

Sam imam Toshibo super daiseikai. In sem zadovoljen. Greje tudi pri -20 stopinj.

Če bi ta trenutek kupoval zase bi po vsej verjetnosti vzel Micko FD, čeprav mi vizualno ni všečna. Prav tako sem svojim in ženinim staršem zmontiral Mitsubishije serije FD. Če ti to kaj pove o zadevi.

Ne bom pa rekel, da so konkurenčne firme slabe. So pravzaprav nivoje kar dobro poštimani. In če vzameš nekaj od enega za 1000€ bo pri drugem zelo podobno (manjši detajli) tudi cca. 1000€.

Meni se je pač Mitsubishi pokazal kot zelo solidna in neproblematična zadeva. In tega se držim, ker imam rad zadovoljne stranke, ki mi pripeljejo nove stranke...:)

A ja imam pa ZELO slabe izkušnje s Cooltech iz špara (tista prva serija izpred kakšnih 5-6 let)

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Res je, FD35VABH ima deklarirano gretje do -25 stopinj. Jaz jo uporabljam kot edino gretje v stanovanju in me malo zebe samo, če je zunaj okoli -20.

nowinc

Pripravnik
31. maj 2008
328
1
18
@bizi
Kaksno kvadraturo pa ogrevas? Kje imas locirano notranjo enoto? Kako je pa v kopalnici - je dovolj toplo?
Tudi sam razmisljam o ogrevanju samo s klimo, ampak poslusam razlicne odzive ljudi. Eni pravijo, da je super, drugi mi pa pravijo naj kar odmislim, da bi se ogreval le s klimo.

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Citat:
Uporabnik mobifrik99 pravi:
Kupujem klimo za trgovino. Prostor je velik cca. 60m2 in ima tri velike izložbena okna. To je v starem mestnem jedru, tako da so debele stene, toplo imam samo zaradi izložb, kjer seka dopoldne sonce. Zraven je skladišče, kjer je konstantno hladno celo leto.

Zanima me, če je možno montirat klimo v skladišču, saj predvidevam, da bi se klima in s tem tudi štrom veliko manj obremenjevala, če bi bila zunanje enota na recimo 21 ali 22 stopinj.

Kako veliko je skladišče? je kaj zračeno? ker če to ni precej velika površina potem raje pozabi, ker se bo temperatura zelo hitro dvignila v višave...

jah, ni tako hudo veliko, cca. 70m2. torej to ne pride v poštev očitno.

Še nekaj me zanima. Itak moram nekoga poklicat, da mi pove kako klimo se mi splača nabavit, ker imam peč za ogrevanje na elektriko, da vidi, če se mi splača vzeti malo boljšo klimo, da bi deloma ogreval s klimo. Če se to ne splača, potem potrebujem samo varčno zadevo za hlajenje. Pa še problem imam namestiti zadevo, ker je v Kranju zaščiteno s strani spomeniškega varstva in mora biti klima nameščena nekje na dvoriščni strani, notranja pa nima prostora kjerkoli...ah, niti razmišljati se mi ne da o tem.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik nowinc pravi:
@bizi
Kaksno kvadraturo pa ogrevas? Kje imas locirano notranjo enoto? Kako je pa v kopalnici - je dovolj toplo?
Tudi sam razmisljam o ogrevanju samo s klimo, ampak poslusam razlicne odzive ljudi. Eni pravijo, da je super, drugi mi pa pravijo naj kar odmislim, da bi se ogreval le s klimo.

Ogrevam dnevno sobo in kuhinjo, skupaj kakih 35 kv. metrov. V kopalnici imam el. lojtrco, v spalnici pa vodno posteljo, ki je ogrevana. Drugače spalnice ne ogrevam. Notranja enota je v dnevni sobi. Elektriko plačujem po pavšalu in ta je 57€. To je kompletna poraba gospodinjstva.

KURKOFF

Pripravnik
8. avg 2007
401
0
16
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Citat:
Uporabnik KURKOFF pravi:

wink-1.gif
In cena je tudi dobra!

Torej "boljšega" za ta denar ali tu blizu ni (s promo kodo ali brez
wink-1.gif
)? Kje se pa cenovno gibljejo cene montaž?

igi

Guru
13. okt 2007
5.580
1.186
113
Celje
Citat:
Uporabnik KURKOFF pravi:
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Citat:
Uporabnik KURKOFF pravi:

wink-1.gif
In cena je tudi dobra!

Torej "boljšega" za ta denar ali tu blizu ni (s promo kodo ali brez
wink-1.gif
)? Kje se pa cenovno gibljejo cene montaž?

Ja glej za ta denar je to to... Če ne druga imaš napis "Panasonic"
smile-1.gif
Dobiš kaj z napisom recimo "gree", ki so v podobnem rangu, za kak evro ceneje. Ampak tu ne pričakuj čudežev in nekih ful izkoristkov. Se boš pa z vsemi ohladil za tistih 14 dni.

Cena montaže z materialom je tam nekje 230€.

Lp

igi

Guru
13. okt 2007
5.580
1.186
113
Celje
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Res je, FD35VABH ima deklarirano gretje do -25 stopinj. Jaz jo uporabljam kot edino gretje v stanovanju in me malo zebe samo, če je zunaj okoli -20.

Živjo!

No tole, da 35m2 pozimi ne uspeš segreti z micko FD35VABH ti skor ne morem verjetni! Pa iz te klime v najslabšem primeru dobiš ven 4kw toplotne energije!
Edino, če imaš res SLABA okna, mansardo brez kakršnekoli izolacije, pa da pod vrati piha v prostor hladen zrak, ali pa da želiš 35 stopinj
smile-1.gif

Ali pa je s klimo nekaj narobe. Ker sem zmontiral kar nekaj podobnih sistemov in praktično pri vseh greje na polno.

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.034
831
113
Je FD25VA dovolj dobra za gretje 50m2 ? al je vseeno boljše kupit FD35VA ?
Stanovanje: novogradnja, nova okna in kar vredu izolacija.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Ja, bajta je res zanič izolirana. Sem pa pomotoma napisal FD35. Imam FD25VABH in sem z njo drugače izredno zadovoljen.

igi

Guru
13. okt 2007
5.580
1.186
113
Celje
Citat:
Uporabnik D_K pravi:
Je FD25VA dovolj dobra za gretje 50m2 ? al je vseeno boljše kupit FD35VA ?
Stanovanje: novogradnja, nova okna in kar vredu izolacija.

Če bi izbiral zase, bi izbral model 25.