Klima, Panasonic vs Mitsubishi

enageM

Pripravnik
5. avg 2007
143
0
16
Novo mesto
Pred kraktim sem imel doma mojstra, ki prodaja in montira klima naprave. Glede na prostor itd, mi je nekako svetoval Panasonicovo naj prodajano klimo E12NKE. Vprašal sem ga tudi po alternativi npr. Mitsubishi, no tukaj sva našla model FD35VA. Slednja bi z montažo prišla cca 15-20% dražje od prve. Torej za eno se bom odločil ta teden, dilema je samo ali dati cca. 150 evrov več za Mitsubishi. Verjamem da Panasonicu nič ne manjka in da bi bil za naše potrebe čisto zadovoljiv, ampak saj poznate, klime se ne kupuje vsak dan... Kako bi se odločili vi?
LP

Nazadnje urejeno:

igi

Guru
13. okt 2007
5.580
1.186
113
Celje
Živjo!

Ja takole je... ne bom rekel, da je panasonic slab. Enako kot klime drugih proizvajalcev v tem rangu. Panasonica imam tudi v ponudbi, ker sem ga svoj čas prodal veliko! Pred leti so imeli smolo z eno serijo, ki je pokvarila moje zaupanje v njih.
Nasprotno od tega pa imam zelo dobre izkušnje z Mitsubishijem, ki se mi je v zadnjih letih pokazal kot ZELO zanesljiv. Reklamacij praktično ni, ljudje so zadovoljni. Zaradi tega sem sam bolj pristaš te znamke!

Tudi specifikacije govorijo v prid Mitsubishiju. Če boš samo hladil 1 mesec in kak mesec v prehodnih obdobjih grel, potem ne boš opazil razlike med modeli. Če pa kupuješ za "celo letno zlorabljanje"
smile-1.gif

Če ti ni odveč me kontaktiraj in ti bom poskusil pripraviti ugodno zgodbo!

Nazadnje urejeno:

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Imam Mitsubishija že tri leta in ga uporabljam tudi kot edino zimsko gretje. Moj model greje še pri -25 stopinjah in je oh in sploh. Dvomim, da ima še kak drug proizvajalec kaj podobnega.

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Kaj pa Daikin klima naprave?

So primerljive z Mitsubishijem ali so slabše?

Kupujemo klimo za poletje in zimo (-15 stopinj), velikost okoli 50m2.

Konkretno smo gledali danes model Daikin FTX 25 JV/RX 25 skupaj z montažo za 960 EUR.

Nazadnje urejeno:

shift

Guru
20. jul 2007
9.871
2.251
113
za šankom
daikin so prva klasa šele nato toshiba in nato mitsu...

je pa tudi odvisno od modela.malo poglej primerjave kaj želiš in koliko zato zahteva toshiba in mitsu

igi

Guru
13. okt 2007
5.580
1.186
113
Celje
Citat:
Uporabnik sylver pravi:
Kaj pa Daikin klima naprave?

So primerljive z Mitsubishijem ali so slabše?

Kupujemo klimo za poletje in zimo (-15 stopinj), velikost okoli 50m2.

Konkretno smo gledali danes model Daikin FTX 25 JV/RX 25 skupaj z montažo za 960 EUR.

Daikin so odlične klime... Ima pa Daikin enako kot vse druge znamke več različnih nivojev!
In tvoj predlagani je vstopni model, ki ni nič posebnega. Za enak denar dobiš pri mitsubishiju sigurno več!
Cena, ki si jo navedel pa tudi ni posebno dobra (razen, če imaš zahtevno montažo). Za dobrih 100€ več bi pri mitsubishiju dobil serijo FD, ki pa res poseka tvoj predlagan model na celi črti!

Lp

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Več kot toliko ne bi plačeval, saj ta cena (zame) že previsoka. Morda bi raje videl, da bi za manj denarja dobil enako dobro klimo z enakimi lastnostmi
smile-1.gif

Katero Mitsubishijevo pa mi priporočaš za tako vrednost?

Računaj, da je v tej ceni vključena tudi montaža (nezahtevna).

Hvala.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.572
6.657
113
pri taščici
Za to ceno bi najbrz dobil GE od micke, pa se kak evro bi ostal. Mi jo je igi montiral pred mesecem, pa me ze lepo hladi v teh pasjih dneh. Zjutraj pa zvecer se namakam, vmes pa pod klimo berem alter....

igi

Guru
13. okt 2007
5.580
1.186
113
Celje
po specifikacijah ja najcenejši Mitsubishi primerljiv s tvojo... tako da karkoli izbereš bo bolje
wink-1.gif

Več na zasebno!

luka51

Guru
16. avg 2007
14.391
5.673
113
fantje kaj bi pa vi priporočali za avtomehanično delavnico.
kako noname klimo, al nekaj priznanega.
predvsem je vprašanje vzdržljivosti na prahu. ker zadeva se nebo pucala 1x na tedn ampak mogoče 1x na leto.

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.034
831
113
Tudi sam kupujem klimo. Hlajenje + Gretje. Iscem tam do 1300€ z montažo. Kaj priporočate za ta denar. ? In kje kupit ?

Kako je kaj s tem modelom? A je boljši od FD serije ?
MITSUBISHI MSZ EF 35 VEB.

Nazadnje urejeno:

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
Mi imamo doma mitsubishi FD35 že cca. 3 leta in dela brezhibno. Edino treba pazit, da je vključena funkcija osuševanja kondenza na lopaticah ventilatorja, ker drugače se bo močno razširila plesen in smrad.

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.034
831
113
Lahko mogoče še poveš kolko te je stala (klima + montaža) in kje si nabavil.

igi

Guru
13. okt 2007
5.580
1.186
113
Celje
Citat:
Uporabnik D_K pravi:
Tudi sam kupujem klimo. Hlajenje + Gretje. Iscem tam do 1300€ z montažo. Kaj priporočate za ta denar. ? In kje kupit ?

Kako je kaj s tem modelom? A je boljši od FD serije ?
MITSUBISHI MSZ EF 35 VEB.

FD model je višji po izkoristku in "modelu". EF je v rangu modela GE s tem, da ima tedenski tajmer in drugačen design notranje enote!

Starck

Pripravnik
1. maj 2011
44
0
6
Kakšna pa je razlika med klimami znamk Mitsh. Electric in Mitsh. Heavy Ind.?

igi

Guru
13. okt 2007
5.580
1.186
113
Celje
eden je heavy drugi electric
smile-1.gif
različne tovarne, različne firme.... oboje zelo podobno po specifikacijah, Electric je pri nas bolj razširjen. Verjetno pa še kaj...

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Kupujem klimo za trgovino. Prostor je velik cca. 60m2 in ima tri velike izložbena okna. To je v starem mestnem jedru, tako da so debele stene, toplo imam samo zaradi izložb, kjer seka dopoldne sonce. Zraven je skladišče, kjer je konstantno hladno celo leto.

Zanima me, če je možno montirat klimo v skladišču, saj predvidevam, da bi se klima in s tem tudi štrom veliko manj obremenjevala, če bi bila zunanje enota na recimo 21 ali 22 stopinj.