Samo tehnicističen doprinos k debati, nič ne komentiram vsebinsko, kaj šele da bi sodil (barvni poudarki so moji)
Janković podjetjem predlagal donacije MOL, a višje
Ljubljanski župan Zoran Janković je večini podjetjem sam predlagal donacije Mestni občini Ljubljana, vendar višje zneske, kot so jih nakazali.
Kot je župan pojasnil na zaslišanju pred parlamentarno preiskovalno komisijo, ki se ukvarja z gradbenimi posli, naj tisti, ki ustvarja v Ljubljani, družbenemu okolju tudi nekaj da. Janković: Vsaka donacija je prostovoljna Janković je na zaslišanju dejal, da je večino donatorjev sam povabil na pogovor in jim predlagal tudi višino donacije. Vsaka donacija pa je po njegovem prepričanju prostovoljna, saj pogodbo podpisujeta dve strani, ena je občina, druga pa tisti, ki jo želi podpisati. "Tu se ne pogajaš, jaz sem predlagal, oni so povedali, koliko bodo dali," je župan opisal potek dogovorov o donacijah.
"Donacij nisem pogojeval s pridobitvijo kakršnega koli soglasja pri projektih" Kot pojasnjuje, je povabil veliko podjetij in jih še naprej tudi javno vabi, dve podjetji, BMW in Medis pa sta donacijo ponudili sami. Ob tem je poudaril, da ni izkoriščal njihovega podrejenega položaja in donacij ni pogojeval s pridobitvijo kakršnega koli soglasja pri projektih ali s spremembo prostorskih aktov