kje so novinarji...

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.538
2.924
113
v lokalni ostariji
fusion ja poleg rotacijske itd je treba imet tud trikot. nekako bi še razumel za traktorje ki gredo max 25...

strinjam se, da morajo luči delat BP tudi luči na priključkih ni tako neumna zadeva (sploh zaradi žmigovcev) ampak tile trikoti (ki so veliki in dejansko zakrivajo kar dobršn del vidnega polja) so pa bedarija 1. klase

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.366
159
63
37
Rotacijske itak ne smeš uporabljat kar za brezveze. Če imaš kak širši priključek, jo lahko vključiš. Točnih mer sedaj iz glave ne vem.

Bolj kot tele table se meni zdijo pomembne DELUJOČE zadnje luči in smerniki! Kar pa na Štoretih in IMT-jih ki se vozijo po Sloveniji bolj malokrat vidiš.

Jaz sem tablo nalepil na tandem kiper prikolico, čeprav gre traktor 55km/h. S polno prikolico gre le bolj počasi. Pa opažam, da sem v naših krajih zlo edini s tablo.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
Citat:
Uporabnik Dr_Strangelove pravi:
....
Pričakujem, da bodo kolesarji kmalu na riti morali nosti znak z oznako 15 km/h in s polmerom vsaj dva metra, da se vidi dovolj daleč.
rolleyes-1.gif

kar spljoh ni slaba ideja
evil.gif

naslednja vlada bo to uzakonila
Pa tudi vsaka čast tistemu kolesarju, ki bo z 2-metrskim panojem uspel razviti hitrost višjo od 10km/h.
grin1.gif
... pa alter šoferju, ki bo brez penjenja to lahko prehitel...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Pogledal. Meni se zdi stvar OK (vključno s 40 km/h, mednarodno predlaganih 30 se mi zdi malo). In nikjer ne piše, da moraš namestit tako, da ti zakriva vidno polje.

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.532
439
83
Vsedi se v kak manjši malo bolje opremljen sodoben traktor ter se malo zapelji in boš videl, da zadeva ni prav nič OK s pozicije upravljalca. Dodobra preglej možna mesta za namestitev. In še lastnika vprašaj katere pozicije rabi proste in pregledne ob pripenjaju priključkov in med delom.

Zadeva je v praksi kratkomalo super"". Luči avtomobilov, ki so povsem za mano v levem ogledalu ne vidim več Zadaj je priključek in obračanje glave itak ne da rezultata. Stebriček je naenkrat širok kot blatnik. Zavijanje levo postaja še bolj smotano kot že do sedaj na nekaterih lokacijah, ko folk ne more dojet, da gre traktor, ko je tabla za konec vasi po nekaj 10 ali 100 metrih levo in da se v takem primeru počaka zadaj ne pa glumi, da se je že davno začelo prehitevati.

Kako videti kolesarje, ki se vedno nekaj motovilijo okoli priključkov in se rinejo v ospredje na semaforjih. Najraje po sredini ceste, čeprav ne zavijajo.

Drugam kot na blatnik zadeve ni dati. Na sredini ni prostora. Povsem za stebriček postaviti pa tudi ne gre zaradi zadnjega stekla, ki kot veš se odpira nazaj. Problem je tako na manjših kot na malo večjih traktorjih. Sem misil da na večjem ne bo toliko motilo pa so proporci med ogledalom, mojo pozicijo na sedežu, trikotnikom in cesto ravno tako neugodni.

Fleha trikotnika je ogromna, ko si manj kot meter od njega.

Zakaj en velik trikotnik. Zakaj ne določena odsevna površina v več delih, če že odsevniki. Naj bi se uzakonila utripajoča luč v mraku neglede na širino in je to to vkolikor je vidnost teh vozil res tako porazna po cca. 100 letih v prometu. Oranžne utripajoče so mi sicer zelo moteče.

Če bi v SLO zadevo dobil IMT-jčki, Zetroæki in podobno (do 30 km/h) bi bilo veliko bolje. Tisti traktorji se večinoma uporabljajo za manj zahtevne zadeve in so trikotniki pri nekaterih lažje nekje na sredini.

Se bojim, da bomo v bodoče večkrat brali "traktorist izsilil"... posredno kriv in zelo drag za dotičnega pa bo dodaten varnostni element.

DOMEK

Fizikalc
11. dec 2013
629
56
28
Če imaš prostor zadaj za plug, ni hudič, da ne moreš tam ta trikotnik montirat, kadar ni plug gor... Če je pa plug pripet, pa ta trikotnik na plug montiraš...prilagodiš...saj se da... Ko pa orješ po njivi, daš trikotnik dol...v kabino, ker ga na njivi ne rabiš...ena skrb pa mora bit, da po končanem oranju greš iz traktorja, spucaš plug in namestiš trikotnik...se odpelješ domov...in tako na vseh priključkih...in ne vzame vidnega polja...

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.538
2.924
113
v lokalni ostariji
domek ti pa nisi delal kaj dosti s trakotrjem... teoretiko kot SJTV1 (ki me ni razočaral... važn da se podpira lupljenje državljanov!). in ja trikotnik pri 40 km/h je bedarija... ampak rabiš malo mozga da to kapiraš

30 ok, naj bo... ker v večini je to "nepremičnina" na cesti...

DOMEK

Fizikalc
11. dec 2013
629
56
28
Mogoče več kot ti, alkoholik...kar se traktorja in vsega na kolesih tiče... Tud voznik avtobusa mora tablo za prevoz šolskih otrok gor pa dol devat... Tudi voznik cisterne za prevoz nevarnih snovi mora tablice s številkami menjavat... treba pač še ena skrb. 5% je tistihh, ki se bunijo, ostali se pa sprijaznemo...

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.807
388
83
Vipavska dolina
"Nepremičnina" ki mora že itak biti označena z nalepko o hitrosti. Na samonakladalki jo imam 10, pa gre kljub vsemu lahko hitreje...

Nov način skubljenja € in nič drugega.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.538
2.924
113
v lokalni ostariji
domek dejansko nisi veliko delal in sedel na sedežu traktorja. brez mogoče.

in trikotnika ter dimenzij nisi kaj veliko videl...

označbe na kamionih in avtobusih niso v vidnem polju voznika... ali morda nabije tablo za šolske otroke na ogledalo? aja ne...

DOMEK

Fizikalc
11. dec 2013
629
56
28
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:

označbe na kamionih in avtobusih niso v vidnem polju voznika... ali morda nabije tablo za šolske otroke na ogledalo? aja ne...

Mogoče imam drugačen traktor... Trikotnik je lahko montiran na skrajni točki priključka, ki je pripet za traktor. V tem primeru ti ni v vidnem polju. Če se pelješ brez priključka, ga pa trotočkovno vpneš...to je tam na hidravliko...ti tudi ne vzame vidnega polja... In kaj je tu problem? Ja, lahko je bedarija ta trikotnik, sam ne s takim, da se ne da namestit tako, da ti ne ovira pogleda.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi: In nikjer ne piše, da moraš namestit tako, da ti zakriva vidno polje.
Če si videl kak vinogradniški traktor v živo, potem veš da ni takega mesta, do 1.5 metra višine, kjer tak trikotnik obstane pri vsakdanjem delu in ne moti vidnega polja.
Če pa nisi videl, pa ne vem, zakaj si ta komentar napisal
sprasujem se.gif

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.532
439
83
Citat:
Uporabnik DOMEK pravi:
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:

Mogoče imam drugačen traktor... Trikotnik je lahko montiran na skrajni točki priključka, ki je pripet za traktor. V tem primeru ti ni v vidnem polju. Če se pelješ brez priključka, ga pa trotočkovno vpneš...to je tam na hidravliko...ti tudi ne vzame vidnega polja... In kaj je tu problem? Ja, lahko je bedarija ta trikotnik, sam ne s takim, da se ne da namestit tako, da ti ne ovira pogleda.

Te povabim za kak teden za menjevalca predpisane opreme kot si namestitev predstavljaš.
Zadeve premetavat sem in tja enostavno ni opcija.
Traktor gre lahko en dan čez 10 ali več parcel z 2-3 priključki. In tako nekaj dni. V pogonu si po 16 ur dnevno. Bi te rad videl po 5-6 dneh to prekladat.

Nazadnje urejeno:

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.538
2.924
113
v lokalni ostariji
rocky a ne vidiš da on obvlada. sej avtobusarji tudi menjavajo table
smile-1.gif

samo kam na tritočkovni priklop bi to nataknil, da ne bo po prvi luknji dol padlo? pa še višina je važna... ampak teoretiki pač pametujejo...

DOMEK

Fizikalc
11. dec 2013
629
56
28
Dostavno vozilo pa samo enkrat na dan vrata odpre in zapre... Pismonoša gre tudi samo enkrat na dan iz avta ali v avto... Kako je bilo včasih, ko ni bilo avtomatskih stranic in je moral voznik tovornjaka prekucnika pri vsaki vožnji ven, odpret stranico, razložit in zapret stranico...po cele tedne...mesece in leta pri lepem in slabem vremenu....sedaj bi pa vsi vse sam za volanom sedeli in na tipko pritiskali...še ročne ne znate več potegnit...
Pa da ne boš zardel in ti bilo nerodno, če bi ti prišel pokazat, kak se dela...

Mirko

Fizikalc
24. jul 2007
1.053
69
48
Zakaj si pa na tako trapasto mesto montiral ta trikotnik? Ali ni nikjer drugje prostora zadaj?

Mirko

Fizikalc
24. jul 2007
1.053
69
48
Recimo tako zmontira trikotnik normalen kmet, ki mu dela logika v glavi:

ff.png

Če si pa malo bolj "lesen" ga pa zmontiraš tako:

22260656.jpg

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.532
439
83
Ja tkole nekak. Drugo je tisto kar je marsikje edino možno. Prvo gre, če nimaš prezahtevnih priključkov in nimaš tam tablice in so luči tako kot so na tem in nimaš gumbov za hidravliko. Je pa vsaka kabina nekoliko drugačna. Priklopi nekoliko drugače razporejeni.
Je pa tega trikotnika celo ogledalo in to je tisto kar me moti. Saj čez mesec sezone se bom navadil. A mrtvi kot bo ostal.