Kje se vidiš čez 5 let?

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.535
1.235
113
Citat:
Uporabnik Don_Corleone pravi:
kako pa ti veš da oni meni ne škodijo? vsako tako nedelo, škodi podjetju. in če bi res bilo tako zaželjeno, potem bi v pogodbi to pisalo.
sploh pa, če ste taki k****** da uničujete podjetja zaradi vašega razmišljanja na ravni triletnika, potem ga pa dajte.
stupid-1.gif

pa še to v razmislek: kako bi ravnali, če bi šlo za vaše podjetje in bi vaši delavci viseli na netu in plačo vlekli.
rolleyes-1.gif

zakaj bi pa škodovali podjedju?
saj ona je opravila svoje delo .... to pa je problem podjetja če ima obvezni 8 urni delavnik....
naj naredijo prilagodljivega ko dela za tisti dan končaš, lahko šibaš domov!
zdaj pa če je delo za 4 ali pa 12 ur je vseeno..... in ja... iznajdljivi in hitrejši bojo prej doma za enako opravljeno delo.

zakaj bi pa sploh nekdo moral vsaki dan na firmo prit? če lahko stvari reši tudi doma?

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
Citat:
Uporabnik Bitch_inside pravi:
Citat:
kako pa ti veš da oni meni ne škodijo? vsako tako nedelo, škodi podjetju. in če bi res bilo tako zaželjeno, potem bi v pogodbi to pisalo.
sploh pa, če ste taki k****** da uničujete podjetja zaradi vašega razmišljanja na ravni triletnika, potem ga pa dajte.
stupid-1.gif

pa še to v razmislek: kako bi ravnali, če bi šlo za vaše podjetje in bi vaši delavci viseli na netu in plačo vlekli.
rolleyes-1.gif

Jao, spet ta slovenska foušija.
bonk.gif

Dvomim da kdo od teh, ki si to lahko privoščimo, konstantno visi na internetu. Je pa res, da če delaš za računalnikom lahko brez problema vsake toliko v intervalih skočiš na internet za par minut. Sama nikoli nisem na internetu neprekinjeno 4 ali več ur, ker mi to delo ne dopušča. Je pa res, da vsake toliko, ko kaj čakam ali če nimam veliko dela skočim gor -kolikor mi pač čas dopušča - včasih več, včasih manj. In ne glede na to kaj delamo vsakdo najde čas za kakšno stvar, ki jo sicer naj ne bi počel - lahko je to kavica, neformalen pogovor s sodelavcem, zasebni telefonski klici, cigareti, za nekatere je to pač internet, tako da ne bodi hinavec in priznaj, da vsaj eno od naštetih stvari tudi ti v svojem delovnem času počneš.
smirk-1.gif
IN tudi hvala bogu da je tako, ker neprekinjeno 8-urno delo ne koristi nobenemu - ne tebi samemu, ne kvaliteti tvojega dela.
LP

jaz ko delam, delam. sploh pa ni bilo govora o pogovorih, ampak o visenju na netu, namesto da se dela. povsod kjer sem delal, sem vedno spraševal ( če sam nisem vedel kaj je še treba narest), kaj lahko še naredim. jaz sem človek, ki ne more bit na miru in zabušava. in ko jaz delam, delajo vsi. zakaj pa misliš, da morm folku govort da nemorm delat? ker ni časa za vse ponudbe. že par rednih služb sm mogu zavrnit...

in ne kličejo me samo zato, ker lepo zgledam v delovni obleki. ampak zato, ker vedo, da sem človek ki pride delat, ne pa zabušavat.

P.S. ne kadim, ko delam je telefon ugasnjen, kave pa tut skoraj nikoli ne pijem. mogoče 1x na 2 mesca.

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Če se ne motim pripada zaposlenim nekaj minut odmora na uro, tako da...

Korl, resno vprašanje. Si že imel kak šiht, kjer bi delal v pisarni za računalnikom? Če se ne motim si trenutno natakar... in tam dejansko ne moreš do interneta ipd... Mogoče nimaš izkušenj s tem, pa ne veš kako zadeve v praksi tečejo.

ne nism meu, bom pa kmalu delal v banki. in ko bom tam delal, bom hotu čimveč odnest od tam.

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Citat:
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Če se ne motim pripada zaposlenim nekaj minut odmora na uro, tako da...

Korl, resno vprašanje. Si že imel kak šiht, kjer bi delal v pisarni za računalnikom? Če se ne motim si trenutno natakar... in tam dejansko ne moreš do interneta ipd... Mogoče nimaš izkušenj s tem, pa ne veš kako zadeve v praksi tečejo.

ne nism meu, bom pa kmalu delal v banki. in ko bom tam delal, bom hotu čimveč odnest od tam.

Denarja v žaklu?
grin1.gif

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Citat:
stupid-1.gif

rolleyes-1.gif

Vse lepo in prav ampak problem niso samo zaposleni ampak tudi delodajalci (govorim iz lastnih izkušenj za privatnike), ki se jim toliko jebe, da dajo tistemu, ki gara isto plačo kot tistemu, ki zabušava. In prej ali slej pride do tega, da se tisti ki gara vpraša... zakaj že??? In bo tudi on počasi začel zabušavat. Če bi imeli delodajalci boljši nadzor nad tem koliko dela kdo opravi in bolj cenili in nagradili tiste, ki boljše in več delajo bi bilo vse drugače. Ker ga pa nimajo in je pri nas miselnost podjetnikov še kar v socializmu, kjer se vsem plačuje enako, smo tam kjer smo. Ne govorim za vse ampak veliko je takšnih podjetij.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Pismo si brihten. Še direktorji pa šefi niso tako pridni kot ti.
hysterical-1.gif

Vsi, ki delajo dela, ki niso ravno za tekočim trakom, si vzamejo kdaj kako minuto. Pokličejo ženo, otroke, grejo v sosednjo pisarno na kratek razgovor, skočijo po kavico, gredo na net, pač kak komu paše. Tudi šefi in direktorji. Zaradi tega ni nič manj narejenega, kvečjemu še več. Seveda, če že v štartu ravno ne zabušavaš. Temu se reče delavcu prijazno okolje.

Če pa se kaka firma gre teror na delavci in ne dobijo niti minutke v celem dnevu, verjemi da tista firma ni ravno med najuspešnejšimi na svetu. Ti bi bil zagotovo zelo slab direktor.

Seveda si pa še mlad in neumen. No kasneje, čez kake pet let, ko ne boš samo kofetov stregel v bifejih, se boš svojim veleumom lahko samo smejal.

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
Citat:
Uporabnik keber pravi:
hysterical-1.gif

Vsi, ki delajo dela, ki niso ravno za tekočim trakom, si vzamejo kdaj kako minuto. Pokličejo ženo, otroke, grejo v sosednjo pisarno na kratek razgovor, skočijo po kavico, gredo na net, pač kak komu paše. Tudi šefi in direktorji. Zaradi tega ni nič manj narejenega, kvečjemu še več. Seveda, če že v štartu ravno ne zabušavaš. Temu se reče delavcu prijazno okolje.

Če pa se kaka firma gre teror na delavci in ne dobijo niti minutke v celem dnevu, verjemi da tista firma ni ravno med najuspešnejšimi na svetu. Ti bi bil zagotovo zelo slab direktor.

Seveda si pa še mlad in neumen. No kasneje, čez kake pet let, ko ne boš samo kofetov stregel v bifejih, se boš svojim veleumom lahko samo smejal.

dragi moj, če bi ti vedu kje in kaj delam, ne bi takih bedarij pisu. ampak zgleda, da sem ti stopil na rep.

še vedno pa ne vidim frajerja, ki bo šel do šefa in mu v faco rekel, da bo delal bedarije na netu, med službo.
smirk-1.gif

kot vedno, imate jaka muda samo prek neta oz na netu.
rolleyes-1.gif

P.S. svoji mami govor da je neumna
zmaga.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik keber pravi:
hysterical-1.gif

Zadel poanto.
zmaga.gif

Če bi vsi delali pod pogoji, ki jih je korl napisal, bi po 2-eh mesecih ljudje izgubljali voljo do službe, stres bi bil v plafonu, imunski sistem v pyzdi, nesocialnost povečala itd...

Korl. Ko boš v banki, boš videl da ni vse tako kot v teoriji. Ne moreš delat brez pavze non stop za računalnikom. Koncentracija pade, rataš površen...rabiš sprostitev pa če je to samo 5 minut na celo uro. Klepet s sodelavko, čik, sprehod po podjetju, forum, telefonski klic itd...

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Citat:
še vedno pa ne vidim frajerja, ki bo šel do šefa in mu v faco rekel, da bo delal bedarije na netu, med službo.
smirk-1.gif

Tisti, ki bi to naredil, bi bil v mojih očeh največji [censored]. Ok je, če te šef plačuje za to. Njegova naloga je, da ima pregled nad tem kdo zabušava in kdo dobro dela in tiste ki dobro delajo nagradi, tiste ki pa zabušavajo pa privije, da bodo boljše delali ali jih pa odpusti in zaposli novega ki bo boljše opravljal svoje delo. To je ena bistvenih nalog šefa. Če jo ne opravlja tako kot jo mora in lahko ljudje zabušavajo (za isto plačilo) je to popolnoma njegova krivda in ne krivda zaposlenih. Nekomu ki ti deva denar za srfanje po internetu ne boš pljunil v obraz kakšen [censored] je ker te za to plačuje. Ali pač?

Citat:
P.S. svoji mami govor da je neumna
zmaga.gif

Zelo na nivoju.
zmaga.gif

Nazadnje urejeno:

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
ČE bi kdo dejansko prebral kar pišem, bi dojel da pišem o visenju na netu. in bič je lepo napisala, da nobenga ne briga če ona visi pol delovnika na netu. to zame ni 5min. in za dokaz si poglej njena sporočila na spodnjem linku. je to zate delanje? to je zabušavanje in kraja podjetju. v povprečju visi na netu vsaj 4 ure na dan. kar je 20ur na teden in 80ur na mesec... in potem se taki oglašajo, da se drugi v podjetjih "vlečejo"
bonk.gif

https://www.alter.si/tabla/dose...&fromprof=1

nikjer nisem napisal, da bi ljudje mogl bit roboti, ker vsak rabi 5min počitka. ampak da se vsak dan, po več ur visi na netu pa ni nekaj kar bi človek podpiral. kam bi pa prišli če bi vsi viseli na netu, ker so preleni da bi delali. a si predstavljaš, da greš na recimo občino po neke papirje ki jih nujno rabiš, pa bi tm ženska visela na netu, tebi se pa mudi. ali pa da bi ti imel prometno nesrečo in poklical rešilca, tam v klicnem centru bi pa rekli, ja rešilec pride ko pride. trenutno gleda en smešn video na netu
bonk.gif

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Citat:
ČE bi kdo dejansko prebral kar pišem, bi dojel da pišem o visenju na netu. in bič je lepo napisala, da nobenga ne briga če ona visi pol delovnika na netu. to zame ni 5min. in za dokaz si poglej njena sporočila na spodnjem linku. je to zate delanje? to je zabušavanje in kraja podjetju. v povprečju visi na netu vsaj 4 ure na dan. kar je 20ur na teden in 80ur na mesec... in potem se taki oglašajo, da se drugi v podjetjih "vlečejo"
bonk.gif

Resno korl, taka foušija ti samo škodi in ne boš čisto nič bolje živel tudi, če jaz delam 15 ur dnevno.
grin1.gif

V povprečju dnevno napišem 10 postov, za kar mislim da ne porabim 4 ure. Tudi nikjer nisem napisala, da na intrenetu preživim pol delovnika, sem pa napisala, da to nima nikogar za brigat, dokler je moje delo opravljeno kvalitetno in brez zaostankov. Z leti se boš tudi naučil, da pri nas ni tako, da bolj si priden bolj si cenjen in plačan, ampak si kvečjemu mislijo: "Dajmo njemu za naredit. On itak vse naredi." Lani sem tud sama doživela, da so mi naložil toliko dela, da se morala v 8-ih urah oddelati dva šihta, ki sta bila med sabo oddaljena 2 kilometra, "ker je ona pridna in hitra naj gre kar ona uredit vse potrebno". Misliš, da sem dobila kaj večje plačilo, zahvalo, karkoli? Ne. Malo te zbode, da veš, da se ti cel mesec razdajaš na dveh koncih, nimaš časa za malico ali odmor, na koncu meseca pa ima nekdo, ki cele dneve telefonari okrog in šeta gor in dol po hiši višjo plačo kot ti. Je vredno? Ne ni. Ne mislim riskirati svojega zdravja, zato da bom imela iz meseca v mesec več dela..
smirk-1.gif

Taka je pač mentaliteta v naši državi - dajmo pridnemu še več dela. Proračunskemu uporabniku, ki racionalno ravna z denarjem vzemimo del sredstev, ker v lanskem letu itak ni vsega porabil in podobni kretenizmi.
bonk.gif

Sama čutim veliko odgovornost do svoje službe in vedno opravim vse potrebno, tudi če sem bolna pridem na delo, da bi pa delala še naprej takrat, ko imam vse narejeno ali čakam določeno zadevo pa ne vidim enega pametnega razloga. Tudi kvaliteta mojega dela ni odvisna od količine ur, ki jih vložim v to ali od moje počasnosti. Pač sem hitra in dinamična, zato vse stvari uredim takoj, ko je mogoče in ne rabim 8 ur, da jih dokončam, čeprav jih nekateri dokončujejo po par dni.
smirk-1.gif

Zdaj pa že nehaj utrujat pa si še sam poišči šiht, kjer boš lahko v prostem času brisal prah, ribal tla, na novo položil parket, karkoli že. Jaz ta čas pač preživim na internetu.
smirk-1.gif

LP

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
naša bivša prof. je menjala delo na banki z delom prof. na šoli, ker je bilo delo dolgočasno in je bilo veliko prostega časa vmes, ura pa ni tekla nikamor...

Nazadnje urejeno:

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Itak imaš 2x 10 minut odmora plus pol ure za malico. In ja, nekateri pač vemo, kako je z računalnikom. Ko on nekaj melje, pač čakaš.

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Citat:
bonk.gif

nikjer nisem napisal, da bi ljudje mogl bit roboti, ker vsak rabi 5min počitka. ampak da se vsak dan, po več ur visi na netu pa ni nekaj kar bi človek podpiral. kam bi pa prišli če bi vsi viseli na netu, ker so preleni da bi delali. a si predstavljaš, da greš na recimo občino po neke papirje ki jih nujno rabiš, pa bi tm ženska visela na netu, tebi se pa mudi. ali pa da bi ti imel prometno nesrečo in poklical rešilca, tam v klicnem centru bi pa rekli, ja rešilec pride ko pride. trenutno gleda en smešn video na netu
bonk.gif

Ampak ti še vedno ne dojameš, da je zabušavanje zaposlenih krivda šefa, ki to dopušča in ne zaposlenih. On je tisti, ki more poskrbet, da se dela in ne zabušava. On je tisti (če je tudi lastnik), ki bo imel na koncu leta dobiček ali izgubo, ne pa zaposleni.

Nazadnje urejeno:

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.535
1.235
113
folk... kake veze ima ta bluz s to temo???
odprite novo temo: zabušavanje med delovnim časom!

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
Citat:
Uporabnik kavboj pravi:
Citat:
bonk.gif

bonk.gif

Ampak ti še vedno ne dojameš, da je zabušavanje zaposlenih krivda šefa, ki to dopušča in ne zaposlenih. On je tisti, ki more poskrbet, da se dela in ne zabušava. On je tisti (če je tudi lastnik), ki bo imel na koncu leta dobiček ali izgubo, ne pa zaposleni.

krivda je na obeh straneh. šefi so krivi ker se ne zanimajo za delavce, delavci pa ker to pridno izkoriščajo.

@bič glede na to da dobim za mesečno delo, okoli 1200-1500€ in super odnose v službi z vsemi, mislim da ti nimam bit kaj fouš.

in daj si izmisli nov izgovor za svoje nedelo. ne se vedno zgovarjat na foušijo
bonk.gif

master

Pripravnik
2. nov 2007
32
0
6
Kaj a sta se prepucala sedaj?

Če že, se vsaj drži tematike, ne pa se tule repenčit v tri krasne, ker očitno še ne veš, kaj pravo delo je! O.k.?

Se lahko sedaj vrnemo na prvotno vprašanje?