Citat:
Uporabnik Don_Corleone pravi:
ČE bi kdo dejansko prebral kar pišem, bi dojel da pišem o visenju na netu. in bič je lepo napisala, da nobenga ne briga če ona visi pol delovnika na netu. to zame ni 5min. in za dokaz si poglej njena sporočila na spodnjem linku. je to zate delanje? to je zabušavanje in kraja podjetju. v povprečju visi na netu vsaj 4 ure na dan. kar je 20ur na teden in 80ur na mesec... in potem se taki oglašajo, da se drugi v podjetjih "vlečejo"
https://www.alter.si/tabla/dose...&fromprof=1
Resno korl, taka foušija ti samo škodi in ne boš čisto nič bolje živel tudi, če jaz delam 15 ur dnevno.
V povprečju dnevno napišem 10 postov, za kar mislim da ne porabim 4 ure. Tudi nikjer nisem napisala, da na intrenetu preživim pol delovnika, sem pa napisala, da to nima nikogar za brigat, dokler je moje delo opravljeno kvalitetno in brez zaostankov. Z leti se boš tudi naučil, da pri nas ni tako, da bolj si priden bolj si cenjen in plačan, ampak si kvečjemu mislijo: "Dajmo njemu za naredit. On itak vse naredi." Lani sem tud sama doživela, da so mi naložil toliko dela, da se morala v 8-ih urah oddelati dva šihta, ki sta bila med sabo oddaljena 2 kilometra, "ker je ona pridna in hitra naj gre kar ona uredit vse potrebno". Misliš, da sem dobila kaj večje plačilo, zahvalo, karkoli? Ne. Malo te zbode, da veš, da se ti cel mesec razdajaš na dveh koncih, nimaš časa za malico ali odmor, na koncu meseca pa ima nekdo, ki cele dneve telefonari okrog in šeta gor in dol po hiši višjo plačo kot ti. Je vredno? Ne ni. Ne mislim riskirati svojega zdravja, zato da bom imela iz meseca v mesec več dela..
Taka je pač mentaliteta v naši državi - dajmo pridnemu še več dela. Proračunskemu uporabniku, ki racionalno ravna z denarjem vzemimo del sredstev, ker v lanskem letu itak ni vsega porabil in podobni kretenizmi.
Sama čutim veliko odgovornost do svoje službe in vedno opravim vse potrebno, tudi če sem bolna pridem na delo, da bi pa delala še naprej takrat, ko imam vse narejeno ali čakam določeno zadevo pa ne vidim enega pametnega razloga. Tudi kvaliteta mojega dela ni odvisna od količine ur, ki jih vložim v to ali od moje počasnosti. Pač sem hitra in dinamična, zato vse stvari uredim takoj, ko je mogoče in ne rabim 8 ur, da jih dokončam, čeprav jih nekateri dokončujejo po par dni.
Zdaj pa že nehaj utrujat pa si še sam poišči šiht, kjer boš lahko v prostem času brisal prah, ribal tla, na novo položil parket, karkoli že. Jaz ta čas pač preživim na internetu.
LP