Kje se vidiš čez 5 let?

dijo_porko

mona
6. sep 2007
2.132
70
48
123
Citat:
Uporabnik DrM007 pravi:
He, jaz mam dober odgovor na vprašanje "naštejte svoje dobre in slabe lastnosti":
dobre: mislim da to ni težko, le da ne izpadeš, da se preveč hvališ, jaz sem prijavu, da sem ful prijazen, kar za moje delovno mesto niti ni pomembno... ampak direktorju je blo to baje všeč.
slabe: preveč pikolovski, nikoli nisem zadovoljen s tistim kar naredim in vedno hočem izboljšat narejno, zato včasih zgubljam čas tudi ko ni potrebno.
Dobesedno z mojega zadnjega razgovora za delo. Kjer še vedno delam, tako da očitno pali.
wink-1.gif

smile-1.gif

Za slabe lastnosti sem jaz na razgovoru odgovoril, da se nobene ne spomnim. Teče tretje leto.

LP

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Teli letni razgovori z zaposlenimi in podobni poskusi razvoja kadrov znajo biti zelo koristna in zanimiva zadeva, ki pa se zna zelo hitro izjalovit in izpasti kot nekaj najbolj brezveznega.
Lani smo se v naši firmi lotili letnih razgovorov s sodelavci. Sama sem imela pripravljen plan izobraževanja v krajšem obdobju in kaj planiram čez par let, kaj bi rada izpopolnila, kako bi lahko izboljšali odnose in komunikacijo z nadrejenimi pa je žal moj neposredno nadrejeni tak butelj, ki mu namen in pomen letnega razgovora s sodelavcem ni bil ravno jasen, tako da smo na koncu pristali pri pogovoru o tem kako narediti delovni proces bolj jasen in transparenten.
confused-1.gif

Take zadeve znajo biti koristne, če podjetje za te zadeve najame kakšne strokovnjake ali pa ima med svojimi zaposlenimi strokovnjaka za to področje, sicer je pa to samo en beden poskus amerikanizacije ravnanja s človeškimi viri, katerega rezultat je nek popisan list, ki obleži v osebni mapi zaposlenega.
Žal je v slovenskih podjetjih več ali manj tako, da nadrejene briga kaj ti pričakuješ v prihodnosti, ampak gledajo samo na to, da bi s čim manj napora prišli čim dlje in da imajo čim večji nadzor nad svojimi podrejenimi. Večina nadrejenih itak trpi za desetarskim sindromom in nimajo niti osnovinih menegarskih znanj oz. zavedanja, da je človeški kapital najpomembnejši kapital podjetja. S takimi predispozicijami in mišljenjem so take zadeve žal res sama izguba časa. Potem imaš tu tiste, ki so popolnoma nesrečni, ker imajo doma probleme z ženo in se zato spravljajo na svoje podrejene, nesposobneže ki so prišli do dela preko vez, ne pozabimo ritoliznikov, ki so v pričakovanju svojega položaja pripravljeni čistiti stranišča in narediti vse kar se jim naroči, samo, da bi nekam prilezli pa ..... potem pa naredi kaj pametenega s takimi ljudmi.
rolleyes-1.gif
Najprej bi bilo potrebno očistiti podjetja te sodrge, ki se vlači naokrog pa se potem lotiti tega kako iz svojih zaposlenih potegniti čim več. Dokler pa nimamo v glavi razčiščenih osnovih pojmov o tem kako se ravna z ljudmi pa so taki in podobni manevri scanje proti vetru.

LP

Nazadnje urejeno:

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
Jaz se vidim čez 5 let....hm, mislim, da bom prej rekla nadrejenemu: cenzurajte se vsi skupaj, ker to ni normalno kaj se dogaja. Vsak ma neke svoje finte, jaz se pa moram edina kao podrejati vsem, ker nisem od familije,... Kake scene se meni v službi dogajajo, pa to ne vidiš tudi na balkanu ne.
rolleyes-1.gif

Stari je že stari, zajebe na vsakem koraku nekaj, te pa se dere: prokleti nero fu.kjeni, prokleti Fotošop, take kletvice čujem, da samo grem rajši v drugi prostor
hysterical-1.gif
,

Nazadnje urejeno:

master

Pripravnik
2. nov 2007
32
0
6
@ vsem:

Danes se pri pridobivanju služb in pri napredovanju v firmi ne zmaguje z delom, pač pa s spretnim besednim žongliranjem. In če bi bil na razgovor za novo službo pripravljen na vse, bi me tole, kje se vidim čez 5 let, silno presenetilo.

Ajde, recimo, da pridem na razgovor na delovno mesto v Avtomagazin. Predhodno imam že 7 let delovnih izkušenj. Pa recimo, da nasproti mene sedi SJVT1: ko mi zastavi vprašanje v naslovu, mu kaj sedaj odgovorim??
a.) čez 5 let bom imel svojo avtomobilistično revijo
b.) čez 5 let bom tvoj direktor
c.) čez 5 let bom prodajalec avtomobilov, ker bom sit neprestanih testiranj in sitnih pisanj člankov, ampak vseeno si želim poiskusit, kako to zgleda
d.) čez 5 let želim biti najboljši testni voznik (slin, slin, slin ...)
e.) kaj te briga Kerenc?

Nazadnje urejeno:

Georgie

chairman
1. sep 2007
982
0
16
Far Far Away
Lepo napisano.
smile-1.gif
) oseb, ki sodelujejo na izbirnih postopkih, in tudi samih izbirnih postopkov - kar osebno NE cenim. Kot sem nekoč nekje že napisal, dober razgovor bi moral biti že s samim tvojim prihodnjim vodjo, ker, če te on/-a ne zna dovolj dobro oceniti v polurnem pogovoru, magari ob pivu, potem si ne zasluži svojega naziva. Seveda, pri predpostavki, da je iskalec verodostojen.

P.S.: Ljudje (žal ali na srečo) nis(m)o by-the-book, prav tako ni takšno življenje.

Nazadnje urejeno:

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
Citat:
Uporabnik Bitch_inside pravi:
Teli letni razgovori z zaposlenimi in podobni poskusi razvoja kadrov znajo biti zelo koristna in zanimiva zadeva, ki pa se zna zelo hitro izjalovit in izpasti kot nekaj najbolj brezveznega.
Lani smo se v naši firmi lotili letnih razgovorov s sodelavci. Sama sem imela pripravljen plan izobraževanja v krajšem obdobju in kaj planiram čez par let, kaj bi rada izpopolnila, kako bi lahko izboljšali odnose in komunikacijo z nadrejenimi pa je žal moj neposredno nadrejeni tak butelj, ki mu namen in pomen letnega razgovora s sodelavcem ni bil ravno jasen, tako da smo na koncu pristali pri pogovoru o tem kako narediti delovni proces bolj jasen in transparenten.
confused-1.gif

Take zadeve znajo biti koristne, če podjetje za te zadeve najame kakšne strokovnjake ali pa ima med svojimi zaposlenimi strokovnjaka za to področje, sicer je pa to samo en beden poskus amerikanizacije ravnanja s človeškimi viri, katerega rezultat je nek popisan list, ki obleži v osebni mapi zaposlenega.
Žal je v slovenskih podjetjih več ali manj tako, da nadrejene briga kaj ti pričakuješ v prihodnosti, ampak gledajo samo na to, da bi s čim manj napora prišli čim dlje in da imajo čim večji nadzor nad svojimi podrejenimi. Večina nadrejenih itak trpi za desetarskim sindromom in nimajo niti osnovinih menegarskih znanj oz. zavedanja, da je človeški kapital najpomembnejši kapital podjetja. S takimi predispozicijami in mišljenjem so take zadeve žal res sama izguba časa. Potem imaš tu tiste, ki so popolnoma nesrečni, ker imajo doma probleme z ženo in se zato spravljajo na svoje podrejene, nesposobneže ki so prišli do dela preko vez, ne pozabimo ritoliznikov, ki so v pričakovanju svojega položaja pripravljeni čistiti stranišča in narediti vse kar se jim naroči, samo, da bi nekam prilezli pa ..... potem pa naredi kaj pametenega s takimi ljudmi.
rolleyes-1.gif
Najprej bi bilo potrebno očistiti podjetja te sodrge, ki se vlači naokrog pa se potem lotiti tega kako iz svojih zaposlenih potegniti čim več. Dokler pa nimamo v glavi razčiščenih osnovih pojmov o tem kako se ravna z ljudmi pa so taki in podobni manevri scanje proti vetru.

LP

predno druge pluvaš, nehaj viset na internetu med svojim DELOVNIM ČASOM. polovico foruma krade denar firmam ali pa državi s tem nedelom, potem pa jamrajo kako noben nič ne zna...

swašta pi.čka rodi
stupid-1.gif

WolfSLO

Pripravnik
20. avg 2007
183
0
16
Potem je pa nadrejeni nesposoben, da ne vidi, da imaš premalo dela :evil

ON:
tudi v nekaterih večjih korporacijah v Sloveniji in tudi tujini (pa je tehnična stroka) te na razgovoru za izobraževanje in tudi na samem izobraževanju presenetijo s takim vprašanjem. Pa jih ne zanima toliko odgovor, temveč tvoja reakcija, ker se iz tega lahko marsikaj razbere
bonk.gif

Nazadnje urejeno:

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
moj fotr ma lep "pregovor" za to. delo je vedno, samo vidt ga je treba. sem pa 200% da bi šla malo papa če bi šefi vedli da tako preživlja delovnike. ni čudno da so vsa slo podjetja v *****, če folk samo še na netu visi
bonk.gif

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Don_Corleone pravi:
moj fotr ma lep "pregovor" za to. delo je vedno, samo vidt ga je treba. sem pa 200% da bi šla malo papa če bi šefi vedli da tako preživlja delovnike. ni čudno da so vsa slo podjetja v *****, če folk samo še na netu visi
bonk.gif
Opravim toliko dela kot mi ga nadrejeni naložijo. Kaj več pač ne gre. Če sem pri tem hitra in učinkovita nikogar ne briga, če sem pol dneva na internetu. Sicer sem pa lahko rpi svojem delu tako počasna, da bom na šihtu sedela 12 ur pa to ne pomeni da bo delo kaj drugače opravljeno kot če ga dokončam v štirih urah.

LP

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Si morda pomislil, da se dela kljub temu, da nekdo visi na netu? Nedavno tega sem delal stvari, pri katerih si pač ukazal kompjutoru, naj nekaj napravi, ko je to delal, si pa pač malce čakal. Naj bi tedaj brisal prah?

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
Citat:
Citat:
bonk.gif
Opravim toliko dela kot mi ga nadrejeni naložijo. Kaj več pač ne gre. Če sem pri tem hitra in učinkovita nikogar ne briga, če sem pol dneva na internetu. Sicer sem pa lahko rpi svojem delu tako počasna, da bom na šihtu sedela 12 ur pa to ne pomeni da bo delo kaj drugače opravljeno kot če ga dokončam v štirih urah.

LP

bodi tako pogumna, pa to povej svojim šefom. pa potem sporoči kako hitro so te vn zabrisal. ti nimaš kej viset na netu med svojim delovnim časom. ko ti bo pa v pogodbi to pisalo, bom pa tih.
smirk-1.gif

@štibr: ko se dela, se dela. očitno sm samo jz pošten bedak, da ne bi visel na netu, med tem ko sem v službi
bonk.gif

.@all koliko od tistih ki vas visi na netu med službo ( in niste plačani za to), ima toliko jajc, da gre do šefa in mu pove da počne bedarije na netu, namesto da bi delal?
smirk-1.gif

zgleda da bo treba par telefonov obrnt, da se tole sranje neha
rolleyes-1.gif

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Koga boš pa poklicu?
hysterical-1.gif

A jim zavidaš ker zabušavajo? Sej teb s tem nič ne škodijo.

Eni majo pač takšne službe, da lahko zabušavajo pol delovnika, eni pa takšne, da še pomislijo ne na kaj drugega, ker nimajo niti priložnosti...

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
kako pa ti veš da oni meni ne škodijo? vsako tako nedelo, škodi podjetju. in če bi res bilo tako zaželjeno, potem bi v pogodbi to pisalo.
sploh pa, če ste taki k****** da uničujete podjetja zaradi vašega razmišljanja na ravni triletnika, potem ga pa dajte.
stupid-1.gif

pa še to v razmislek: kako bi ravnali, če bi šlo za vaše podjetje in bi vaši delavci viseli na netu in plačo vlekli.
rolleyes-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik master pravi:
@ vsem:

Danes se pri pridobivanju služb in pri napredovanju v firmi ne zmaguje z delom, pač pa s spretnim besednim žongliranjem. In če bi bil na razgovor za novo službo pripravljen na vse, bi me tole, kje se vidim čez 5 let, silno presenetilo.

Ajde, recimo, da pridem na razgovor na delovno mesto v Avtomagazin. Predhodno imam že 7 let delovnih izkušenj. Pa recimo, da nasproti mene sedi SJVT1: ko mi zastavi vprašanje v naslovu, mu kaj sedaj odgovorim??
a.) čez 5 let bom imel svojo avtomobilistično revijo
b.) čez 5 let bom tvoj direktor
c.) čez 5 let bom prodajalec avtomobilov, ker bom sit neprestanih testiranj in sitnih pisanj člankov, ampak vseeno si želim poiskusit, kako to zgleda
d.) čez 5 let želim biti najboljši testni voznik (slin, slin, slin ...)
e.) kaj te briga Kerenc?
4. bi bila prava, ostale falš, pri 5 si pa bogato v temo brcnil ...
Še lepše bi bilo pripomnit kaj os sodelovanu pri razvoju revije, večjem sodelovanju pri vodenju ...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Citat:
Citat:
Citat:
bonk.gif

LP

bodi tako pogumna, pa to povej svojim šefom. pa potem sporoči kako hitro so te vn zabrisal. ti nimaš kej viset na netu med svojim delovnim časom. ko ti bo pa v pogodbi to pisalo, bom pa tih.
Vidiš, mene to ne bi oz. me ne (kot šefa) ne moti. Je pa res, da pri takih razmislim, ali jim nisem morda naložil premalo dela ...

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Citat:
kako pa ti veš da oni meni ne škodijo? vsako tako nedelo, škodi podjetju. in če bi res bilo tako zaželjeno, potem bi v pogodbi to pisalo.
sploh pa, če ste taki k****** da uničujete podjetja zaradi vašega razmišljanja na ravni triletnika, potem ga pa dajte.
stupid-1.gif

pa še to v razmislek: kako bi ravnali, če bi šlo za vaše podjetje in bi vaši delavci viseli na netu in plačo vlekli.
rolleyes-1.gif

Jao, spet ta slovenska foušija.
bonk.gif

Dvomim da kdo od teh, ki si to lahko privoščimo, konstantno visi na internetu. Je pa res, da če delaš za računalnikom lahko brez problema vsake toliko v intervalih skočiš na internet za par minut. Sama nikoli nisem na internetu neprekinjeno 4 ali več ur, ker mi to delo ne dopušča. Je pa res, da vsake toliko, ko kaj čakam ali če nimam veliko dela skočim gor -kolikor mi pač čas dopušča - včasih več, včasih manj. In ne glede na to kaj delamo vsakdo najde čas za kakšno stvar, ki jo sicer naj ne bi počel - lahko je to kavica, neformalen pogovor s sodelavcem, zasebni telefonski klici, cigareti, za nekatere je to pač internet, tako da ne bodi hinavec in priznaj, da vsaj eno od naštetih stvari tudi ti v svojem delovnem času počneš.
smirk-1.gif
IN tudi hvala bogu da je tako, ker neprekinjeno 8-urno delo ne koristi nobenemu - ne tebi samemu, ne kvaliteti tvojega dela.
LP

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Če se ne motim pripada zaposlenim nekaj minut odmora na uro, tako da...

Korl, resno vprašanje. Si že imel kak šiht, kjer bi delal v pisarni za računalnikom? Če se ne motim si trenutno natakar... in tam dejansko ne moreš do interneta ipd... Mogoče nimaš izkušenj s tem, pa ne veš kako zadeve v praksi tečejo.