Kje se vidiš čez 5 let?

master

Pripravnik
2. nov 2007
32
0
6
Recimo, da prideš v podjetje na razgovor in te vprašajo zgornje vprašanje? Kaj odgovoriti??

Če rečem, da:
- se vidim kot direktor, me recimo ne vzamejo, ker se bojijo zase
- se vidim kot samostojni podjetnik, me recimo spet ne vzamejo, ker si rečejo, da ne bodo vlagali vame in jim bom potek tako ali tako ušel
- se vidim v njihovi firmi, kot vodja, bla bla bla slin slin slin ... kar zveni silno slinasto
- ne vem, si mislijo, da ne poznam svojih ciljev

Kaj torej odgovoriti?

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.535
1.235
113
ta je to tvoja zasebna stvar in da se jih take stvari ne tičejo
in tvoj mobitel je tvoj... če bi te radi klicali ti naj dajo službenega

grin1.gif

amper

Pripravnik
2. avg 2007
84
0
6
Lepi kraji :)
Em, po moje je najbolš, da ne poveš eksaktno kje ... Poveš pa samo, da boš zagotvo ... z več izkuzšnjami, ki si jih boš zagotovo pridobil v tej firmi ...

NEki v tem stilu, no
wink-1.gif

lp

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
oni hočejo slišat nekaj v smislu, da si zanesljiv, resen... ker če že zaposlujejo koga, ga vrjetno za dalj časa ane. če jim pa ti rečeš da še neveš, potem te pa ne rabijo

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.831
113
poveš ta slinasto varianto na najbolj neslinast način
smile-1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.831
113
itaq da ima nek cilj ampak tuki je zdej bolj vprašanje, kaj bi radi slišali v podjetju.. ker da pa neki po pravici odgovoriš (recimo da se vidiš kot s.p.) in zaradi tega ne dobiš službe je pa tud mal bedna....

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Rečeš da se vidiš na položaju xy (enem višje, kot pa za tega kaj si se prijavil)
Ko te vprašajo kako to, jim poveš da nekdo ki prnese v firmo toliko delovnega elana, "zdrave" energije,
delavnosti, vestnosti, poštenosti, natančnosti in prijaznosti, po vseh normalnih "regelcih" mora
napredovat. Moji cilji niso visoki, so pa jasno zastavljeni, in vem kaj hočem.

(še isti dan boš zbiral zavese za pisarno)

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Poveš mu po pravici.
Rečeš, da se čez 5 let vidiš v njegovi spalnici na postelji skupaj z njegovo ženo.

mimmy

Pripravnik
6. avg 2007
520
2
16
z glavo med oblaki
To je meni najbolj zoprno vprašanje na razgovorih.

Pa še tisto o negativnih in pozitivnih lastnostih... se pa še zdaj tepem po glavi, ko sem na enem razgovoru na vprašanje o negativnih lastnostih rekla, da sem neodločena.
bonk.gif
vpliv ene psihološke knjige, ki sem jo brala tisti čas - po moje me je to stalo službe (čeprav se mi zdaj ne godi nič slabše).

Sicer pa predlagam nekaj nevrtalnega (da boš pridobil izkušnje in podobno...

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
He, jaz mam dober odgovor na vprašanje "naštejte svoje dobre in slabe lastnosti":
dobre: mislim da to ni težko, le da ne izpadeš, da se preveč hvališ, jaz sem prijavu, da sem ful prijazen, kar za moje delovno mesto niti ni pomembno... ampak direktorju je blo to baje všeč.
slabe: preveč pikolovski, nikoli nisem zadovoljen s tistim kar naredim in vedno hočem izboljšat narejno, zato včasih zgubljam čas tudi ko ni potrebno.
Dobesedno z mojega zadnjega razgovora za delo. Kjer še vedno delam, tako da očitno pali.
wink-1.gif

smile-1.gif

WolfSLO

Pripravnik
20. avg 2007
183
0
16
Se kar navadi na taka vprašanja. Tudi, ko si že zaposlen in imaš izobraževanja z osebnostno analizo, so to ena standardnih vprašanj! In veliko vplivajo na nadaljevanje kariere znotraj firme
wink-1.gif

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.535
1.235
113
Citat:
Uporabnik DrM007 pravi:
He, jaz mam dober odgovor na vprašanje "naštejte svoje dobre in slabe lastnosti":
dobre: mislim da to ni težko, le da ne izpadeš, da se preveč hvališ, jaz sem prijavu, da sem ful prijazen, kar za moje delovno mesto niti ni pomembno... ampak direktorju je blo to baje všeč.
slabe: preveč pikolovski, nikoli nisem zadovoljen s tistim kar naredim in vedno hočem izboljšat narejno, zato včasih zgubljam čas tudi ko ni potrebno.
Dobesedno z mojega zadnjega razgovora za delo. Kjer še vedno delam, tako da očitno pali.
wink-1.gif

smile-1.gif

ta je dobra... si jo bom prepisal in malo dodelal
smile-1.gif

in jutri takoj sprobal seveda
cheer.gif

timecop

Fizikalc
22. jul 2007
1.312
0
36
Citat:
Uporabnik master pravi:
Recimo, da prideš v podjetje na razgovor in te vprašajo zgornje vprašanje? Kaj odgovoriti??
Poveš debilu ki to sprašuje, da če bi to vedel, ne bi tam sedel, ampak služil bajne denarce.

Citat:
Uporabnik WolfSLO pravi:
Tudi, ko si že zaposlen in imaš izobraževanja z osebnostno analizo, so to ena standardnih vprašanj! In veliko vplivajo na nadaljevanje kariere znotraj firme
wink-1.gif
To pa ja, v kakšnih javnih upravah in podobnih mešalnicah megle, že mogoče, tam kjer je pa treba delat z možgani ali z rokami je pa malo drugače. Kater pijan lenuh bo pa povedal na razgovoru da je len smrduh in če nekdo na tako leporečje toliko da ima gotovo super delavce. Človeka na preizkus in če se izkaže ostane, drugače pa adijo, žreb bi bil še najbolj pošten.
evil.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Motiš se...
wink-1.gif

Tudi v ne-javnih priznanih podjetjih imajo te "intervijuje" ko si že zaposlen neko obdobje. Da vidiš(jo) kje si, kam bi šel in kam boš šel... Enkrat letno, dvakrat letno... odvisno od podjetja.

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
To so ponavadi podjetja, ki nimajo kaj delati.Vsako resno podjetje nima časa za se zajebavat s takimi anketami. Imajo dosti boljše razvito fazo zaposlovanja, da se res prepričajo, če ima človek kvaliteto...

P.S. Ekonomisti pa so itak vsi isto
hysterical-1.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Seveda. Imaš prav. Vsako resno podjetje zaposli (na podlagi vez, prošenj in razgovorov - uf hud test, če je kandidat res pravi) zaposlene, potem pa jim ni več mar kako se razvijajo, kaj delajo in kaj bi radi počeli. To ni samo zato, da vidijo če se šlepaš... Na ta način se preveri, če si zrel za napredovanje, povišico ipd... Ni enako delati v proizvodnem podjetju s 15 zaposlenimi na enakih delovnih mestih ali v storitvenem podjetju z 200 zaposlenimi in 5-imi "nivoji napredovanja".

Imaš prav... Razvoj kadrov in spremljanje le tega, je popolnoma nevmesno in pomeni potrata časa.

wink-1.gif

mitja

Pripravnik
29. jul 2007
430
0
16
če te zanima napredovanje......dobesedno v faco šefu poveš: ne bom sedaj tukaj nekaj ovinkaril in vam povem da bi rad boljše plačilo, drugo delovno mesto, sami ste videli da se je z mojim vodenjem sistem konkretno izboljšal, menim da si upravičeno zaslužim določeno napredovanje....sedaj vem da v kolikor moje želje ne bodo izpolnjene ne bom nič užaljen niti manj produktiven....le pričel bom z iskanjem druge zaposlitve, druge izzive....vem da sem sposoben in še nobenemu do sedaj ni bilo žal da mi je dodelil določene funkcije, obveznosti....

šef bo ostal brez besed...v roku par dni vabljeni na razgovor o novi pogodbi....