Kje se skrivajo Provide?

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Dovoljeno verjetno ni, ampak kdo pa bo nadziral provido?

Oni pa lepo izrežejo tisti del, ko se je limal na rit, pa rešeno.

Me pa zanima, če se lahko zahteva celoten posetek, ali samo tisti izsek, kjer je bila zabeležena kršitev.
saj nič ne režejo.. preprosto se odloči kdaj bo snemal.

Še enkrat - kako naj ugotovi kršitev, če se ne sme peljati nad omejitvijo? Kaj te pravzaprav moti pri tem, da nadzoruje promet?

nepomembnez

Pripravnik
9. jan 2009
514
0
16
KO se meni kdo prilepi za rit, jaz zaviram in nikakor ne pospešujem.
bonk.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.933
6.977
113
Saj sem rekel kako.

Peljejo se normalno po AC, torej po omejitevah,in ko jih nekdo prehiti z občutno višjo hitrostjo, gredo za njim, vklopijo napravo..merijo 500m, posnamejo, vklopijo lučke in ga ustavijo, izkločijo iz prometa ali kaznujejo.

In to je to, ne pa da se furajo provide po AC z več kot je omejitev in še potem snemajo kršitelje po celotni AC, da bi ja nabrali čimbolj višjo kazen.

Moti me pa sistem kaznovanja, za 30kmh več, se plača res samo 100€, ampak se dobi 5 pik! 4x me dobijo in gre vozniška. not fun.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Moti me pa sistem kaznovanja, za 30kmh več, se plača res samo 100€, ampak se dobi 5 pik! 4x me dobijo in gre vozniška. not fun.

ma jaz se vozim zadnjih 6 let vsaj 1/2 vseh kilometrov po AC in sem srečal pro vido 2x ali 3x pa enkrat na navadni cesti (civilne avte to ne superbe z lučkami)

tako, da me zarad pik na AC nebo stalo vozniškega ...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.933
6.977
113
Kaj pa vem. Jaz se od novembra 08 vozim vsak dan v LJ iz MB, pa so me že pohopsali enkrat. Sicer je bil "mobiln stacionaren", ampak vseeno ni fajn.

Ales

Pripravnik
7. avg 2007
403
3
18
Lichtenwald
Citat:
Uporabnik Apachi pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Srna nima kaj čepeti na postajališču, AC mora biti varovana tako, da živali ne morejo na cesto.
citiraj ta del zakona
17758-icon_confused.gif

69. člen Pravilnika o projektiranju cesti (ki se nanaša na prvo alinejo tretjega odstavka 6. člena Zakona o javnih cestah)

(prosto živeče živali)

(1) Ceste, ki prečkajo območja stalnega gibanja večje populacije divjadi in dvoživk ali prečkajo tradicionalno stalne stečine, je treba na osnovi izdelane strokovne analize ustrezno zavarovati.
(2) S postavitvijo varovalne ograje ob robu cestnega telesa se prepreči prehod divjadi in dvoživk.
(3) Na lokaciji ali v neposredni bližini stalne stečine divjadi je treba predvideti ustrezen prehod za divjad v skladu s strokovno analizo.

Poleg tega pa je to še napisano v posameznih občinskih odlokih, ki se nanašajo na občinske prostorske načrte.

janezpesec

Pripravnik
6. jan 2008
487
0
16
KSZ... Danes na obvoznici viden temno zelen Mercedes ML z modrimi luckami. Kaj za eno cudo je to ? Morda si je kak pomembnez vgradil lucka da si sprosti pot v primeru gnece (ceprav je tokrat niti ni bilo).

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik janezpesec pravi:
KSZ... Danes na obvoznici viden temno zelen Mercedes ML z modrimi luckami. Kaj za eno cudo je to ? Morda si je kak pomembnez vgradil lucka da si sprosti pot v primeru gnece (ceprav je tokrat niti ni bilo).

to so spremljevalna vozila za pomembneže

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Sej vsak k ma par € kupuje te modre LED lučke.
Recimo Audi Q7 od Praštala jo ima tudi
stupid-1.gif

619046-bomba.JPG

Priponke

• 619046-bomba.JPG
    619046-bomba.JPG
    33,4 KB · Ogledi: 93

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Uporabnik janezpesec pravi:

to so spremljevalna vozila za pomembneže
drži
zmaga.gif
. So vozila od Urada za varstvo in zaščito (UVZ)

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota
Citat:
Uporabnik Ales pravi:
Citat:
Uporabnik Apachi pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Srna nima kaj čepeti na postajališču, AC mora biti varovana tako, da živali ne morejo na cesto.
citiraj ta del zakona
17758-icon_confused.gif

69. člen Pravilnika o projektiranju cesti (ki se nanaša na prvo alinejo tretjega odstavka 6. člena Zakona o javnih cestah)

(prosto živeče živali)

(1) Ceste, ki prečkajo območja stalnega gibanja večje populacije divjadi in dvoživk ali prečkajo tradicionalno stalne stečine, je treba na osnovi izdelane strokovne analize ustrezno zavarovati.
(2) S postavitvijo varovalne ograje ob robu cestnega telesa se prepreči prehod divjadi in dvoživk.
(3) Na lokaciji ali v neposredni bližini stalne stečine divjadi je treba predvideti ustrezen prehod za divjad v skladu s strokovno analizo.

Poleg tega pa je to še napisano v posameznih občinskih odlokih, ki se nanašajo na občinske prostorske načrte.
no in kje tu piše da avtocesta mora imeti ograjo?
confused-1.gif

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Ker je ta hitrost nek kompromis med cesto, tehniko, cestno prometnimi pravili in človekovimi refleksi in čutili.
Sicer pa sem jaz zato, da se hitrost zmanjša. Bi blo še bolj varno.

Kako pa potem lahko provida vozi še hitreje in to popolnoma legalno? Pa vsa tista vozila z lučkami nad glavami.

Iz tvojih postov se da stalno razbrat neka zavist: Zakaj lahko provida vizi hitro, jaz pa ne?
Predlagam ti, da malo odrasteš in se znebiš te otročje zavisti, lahko se pa tudi zaposliš na policiji, pa boš lahko divjal.

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Uporabnik darjan pravi:

Se boš pa moral odločit a ti več pomeni vozniško dovoljenje ali divjanje. Za ene ta odločitev ni težka, za nekatere od vas, ki tukaj pišete pa je očitno zelo težka.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.933
6.977
113
Ne gre se za željo po divjanju, povečini pišem o hitrostih pod 180kmh, kar je v sodobnih avtomobilih zelo udobna in nič kaj posebnega hitrost.

Sem že povedal parkrat, dnevne ture po cesti imam veliko, in če vozim hitreje, prišparam na času. Čas mi pa veliko pomeni.

Nikjer nisem omeni divjanje.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Iz tvojih postov se da stalno razbrat neka zavist: Zakaj lahko provida vizi hitro, jaz pa ne?
Predlagam ti, da malo odrasteš in se znebiš te otročje zavisti, lahko se pa tudi zaposliš na policiji, pa boš lahko divjal.
Vprašaj se raje tole, Zakaj lahko provida OGROŽA prometno varnost (vozi prehitro mimo čepečih srnic in podobno...prehiteva æez polno črto, izsiljuje prednost, vozi skoz rdečo.... ON PA NE ?

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Vprašaj se raje tole, Zakaj lahko provida OGROŽA prometno varnost (vozi prehitro mimo čepečih srnic in podobno...prehiteva æez polno črto, izsiljuje prednost, vozi skoz rdečo.... ON PA NE ?
Ja to je pa res svinjarija.
Ej zakaj pa rešilc lahko divja, ti pa ne smeš? In zakaj gasilc lahko nori, ti pa ne? In zakaj miličar sred ceste al pa sred križišča stoji in z rokami maha ti pa ne smeš? In zakaj ima miličnik pištolo, ti jo pa ne smeš imet itd....? To je svinjarija prve klase res.....

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Ne gre se za željo po divjanju, povečini pišem o hitrostih pod 180kmh, kar je v sodobnih avtomobilih zelo udobna in nič kaj posebnega hitrost.

Sem že povedal parkrat, dnevne ture po cesti imam veliko, in če vozim hitreje, prišparam na času. Čas mi pa veliko pomeni.

Nikjer nisem omeni divjanje.
Jasno da nisi omenil divjanje.Mi smo ti ga. Saj noben divjak ne prizna da divja.
Saj ni problem hitro peljat. Problem je hitro ustavit.
In če se tebi zmeraj nekam mudi in te baše čas itd....je rešitev ta, da prej dvigneš svojo leno rit iz postle, pa greš prej od doma. Kam se ti pa tako mudi? A na alter kozlarije pisat?
Omejitve veš kakšne so na naših cestah, o pretoku naših cest si tud priblžno seznanjen itd....torej v skladu s temi dejstvi prilagodi in si organiziraj svoj čas, kot si ga mora vsak civiliziran človek. Takšna je pač potovalna hitrost, takšna so pravila pri nas in temu se prilagodi, če se hočeš, če ne, pa v hosti ostan. Tam teh pravil ni.
Lahko pa se znajdeš tud drugač. Po cestah veš kako hitro lahko voziš in zato lahko tempiraš čas na to spoznanje. Lahko pa tud kupiš helikopter, pa se boš hitreje kot po cest prpelal domov pred računalnik neumnosti po forumu klofat.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.933
6.977
113
Rešilec ima prižgane svetlobne in včasih tudi zvočne signale. Vsak ga sliši, vidi veliko prej, kot pa dejansko je blizu njega in večina ljudi se temu primerno tui odstrani in da prostor.

Provida pa lahko divja brez tega in ogroža vse ostale, nekdo bi si lahko milil, da je provida kak mestni "dirkač" in se mu namerno ne bi hotel umakniti, potem pa lahko nastane "joj".

Voziti se v avtomobilu srednjega višjega razreda DANES 150kmg je za moje pojme veliko bolj varno, kot se pa voziti z vozilom nižjega razreda izpred 20 let (katrca, yugo, etc..), 130kmh. Boš rekel, da se je boljše peljati s katrco 130kmh ali pa s kakšnim BMW5 150kmh?

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Rešilec ima prižgane svetlobne in včasih tudi zvočne signale. Vsak ga sliši, vidi veliko prej, kot pa dejansko je blizu njega in večina ljudi se temu primerno tui odstrani in da prostor.

Provida pa lahko divja brez tega in ogroža vse ostale, nekdo bi si lahko milil, da je provida kak mestni "dirkač" in se mu namerno ne bi hotel umakniti, potem pa lahko nastane "joj".

Voziti se v avtomobilu srednjega višjega razreda DANES 150kmg je za moje pojme veliko bolj varno, kot se pa voziti z vozilom nižjega razreda izpred 20 let (katrca, yugo, etc..), 130kmh. Boš rekel, da se je boljše peljati s katrco 130kmh ali pa s kakšnim BMW5 150kmh?
Če je BMW varnejši od yugota še ne pomeni da te oni ne smejo slediti.