Kje kupujejo avtomobile dealerji?

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Citat:
Uporabnik zino pravi:
Citat:
Uporabnik alpine pravi:
V Švici stane nov avto 3x dražje kot pri nas, najlažji je uvažat dotrajne avte, ga tukaj popravt, prilagodit kilometre in prodat.

Vedno bolj se z komentarji bližaš žajfi.
stupid-1.gif

Gospod, vi se zagotovo šalite, k'nede?

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Evo sm odpru nvo temo, porkadijo ne spremljam trg, tako naš kot Švicarski, vem za en primer iz Skandinavije, nov avto 50.000 evrov, pri nas 15.000 evrov.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Tam so dajatve na račun socialne države astronomske za luksuz, kar je seveda alko, tobak, avto...
Ne moreš verjeti kako imajo v nulo poštiman javni prevoz...
Alterjevci bi umrli tam taprvi teden, ko bi plačali za Clio Storio 20k EUR in Socialnega Passata 60kEUR. Pa švercanje na SLO tablice ti sosedje izbijejo iz glave ta drugi teden stalnega bivanja tam.

Nazadnje urejeno:

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Ena izmed opcij, kjer se nabavljajo takšni avtomobili je www.autorola.it. Je zanimivo kdaj pogledat...
wink-1.gif

Edit: nisem videl, da se ti gre za lastni uvoz. Tukaj mislim, da moraš biti regiistriran avto dealer, da lahko nabavljaš...

Nazadnje urejeno:

matofill

Guru
18. sep 2008
3.695
760
113
Citat:
Uporabnik djpiky pravi:
Hvala za info,
opcija lastnega uvoza torej odpade.

Sicer nismo o avtohišah, ki ti pomagajo do avta in ti ga pripeljejo tu na roke ceneje, kot bi ga ti v tujini istega kupil samo so pa redki, da so pošteni in ti rečejo, kot meni eden, tak avto se ne kupuje brez detaljnega pregleda na pooblaščenem servisu ........

In ja leto poo nakupu lahko rečem kapo dol, še so poštene hiše, ki s tem privabljajo kupce ne pa z nategom.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
To so bolj pobožne želje prodajalcev v rubriki "željeno a neuresničeno".
Sorry, ampak avto.net je dober samo za dilanje s volksvagni, opli in renoji. Osatlo je jako slaba ponudba rabljenih vozil. Razen zgonjenih krač.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Kolega je kupoval der Wagen iz Nemčije. Kolikor mi je pravil, je šlo nekako tako. Kolega dealer mu je pokazal neko spletno stran z nekaj 100 passati, konec lizinga, vsi enaka starost (mislim, da 4 leta). Potem je prebrskal tisto ponudbo, izbral enega, dealer je povedal, koliko približno morata ponuditi, če ga želi dobiti in ga je pripeljal v kontingentu k nam. Avti se tam ravno ne šlatajo, pisali so km, poškodbe, potem pa licitiraš ali ne. Ne vem, če bi se dalo vozilo pred nakupom videti, če bi šel gor. Verjetno da, ampak se zgleda tega dealerji ne poslužujejo. Vsaj ta se ni.

igi

Guru
13. okt 2007
5.600
1.204
113
Celje
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Kolega je kupoval der Wagen iz Nemčije. Kolikor mi je pravil, je šlo nekako tako. Kolega dealer mu je pokazal neko spletno stran z nekaj 100 passati, konec lizinga, vsi enaka starost (mislim, da 4 leta). Potem je prebrskal tisto ponudbo, izbral enega, dealer je povedal, koliko približno morata ponuditi, če ga želi dobiti in ga je pripeljal v kontingentu k nam. Avti se tam ravno ne šlatajo, pisali so km, poškodbe, potem pa licitiraš ali ne. Ne vem, če bi se dalo vozilo pred nakupom videti, če bi šel gor. Verjetno da, ampak se zgleda tega dealerji ne poslužujejo. Vsaj ta se ni.

Na isti način se pred leti kupil kangooja. Kolega diler je dal link do strani, na njej so bili avti podrobno opisani in poslikani. Izbral sem enega, dogovorila sva se za najvišjo ponudbo, ker sem imel številko šasije sem šel še na renault pogledat servisne zapise. On je potem licitiral se dva podobna. Cez teden dni so mu jih pripeljali na tovornjaku. Zadeva je bila v piko takšna kot je pisalo. Sem pa iz drugih dveh potem se gume premenjal na mojega, ker sta imela prednje nove.

Avto se danes odlično služi. Na njem razen velikega servisa in rednih menjav olja nisem nardil nič.
Vendar je šlo tu za avto manjše vrednosti. Vse kar sem takrat primerljivega gledal v slo je bilo zgonjeno, ker so to vseeno delovna vozila. Gor sem pa za podoben denar dobil "nov" avto.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
To so bolj pobožne želje prodajalcev v rubriki "željeno a neuresničeno".
Sorry, ampak avto.net je dober samo za dilanje s volksvagni, opli in renoji. Osatlo je jako slaba ponudba rabljenih vozil. Razen zgonjenih krač.

To sploh ni res. Je pa dejstvo, da moraš avto.net pač uporabljat na tak način, kot želiš, da ti da rezultate.

Recimo jaz, ko sem kupoval avto, je bilo strogo merilo 1. lastnik in privat prodaja, kupljen v Sloveniji. S tem se sicer omejiš na malo število rezultatov, ampak če dalj časa spremljaš, se pojavijo tudi solidni avti. Pač moraš bit pripravljen v istem momentu skočit na cesto in po avto, ker dobri grejo hitro.

Tony_Clifton

Fizikalc
18. okt 2014
1.635
2
36
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Citat:
Uporabnik igi pravi:...Sem pa iz drugih dveh potem se gume premenjal na mojega, ker sta imela prednje nove. ...

10.gif

Tolko o dealerjih nategunih.
tongue-1.gif
V čem natančno je težava?
Ali si kupca ostalih dveh kangoojev pred nakupom morda nista mogla ogledati pnevmatik? Tukaj je imel znanega kupca samo en avto - ostalo je šlo v prosto prodajo.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Grozno bebava izjava, upam da pač nisi nič pomislil predno si napisal.
tongue-1.gif

Killa:
bonk.gif

Schime

Guru
22. nov 2008
1.986
770
113
Jah čist preveč kompliciranja. Določene stvari se lahko preverijo, pregledajo, ocenijo. Določene stvari so pa skrite in lahko crkne pri slovenskem vozila ali pa uvozu iz tujine in tudi dealer ne more vedit.
[cenzura] v eni temi ste ugotavljali, da je tako ali tako pol vozil pobunkanih, poštrihanih in ne vem kaj še vse še preden sploh pridejo v salon pa da ne bi bilo kaj narobe z rabljenim.
smile-1.gif

igi

Guru
13. okt 2007
5.600
1.204
113
Celje
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
V čem je problem? V tem da je potem diler našotal stranko glede gum, pač celjan tako kot igi!

Kje ti in gr69 vidita nateg? En avto je bil zame dva za trg. Moj je stal xxx eur, druga dva kaksnega tisočaka manj. Moja slabost je bila, da si avta pred nabavo nisem mogel pogledati, ampak je bila recimo velika sreča. Druga dva avta sta bila pa za trg. Vsak je lahko prisel avto pogledat, preizkusit in se na podlagi tega odločil. Šlo se je za gume. Ene nove druge recimo s 20.000 km. ampak še vedno uporabne.
Tvoje pisanje bi razumel če bi jaz napisal, da smo turbino menjali, ker je ena čudno cvilila ali kaj podobnega. Druga dva avta sta bila tudi občutno slabše ohranjena. Zato tudi cena nižja. Ne vem kje ti vidiš v tem nateg.