Kje kupit cmesnik PCMICA-Conax za kabelsko?

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.514
6
38
lagunec: čip na kartici mora bit zgoraj, torej proti feferonu. Vse skupaj pa v televizor, praviloma, da gleda feferon stran od teveja, proti steni. Je pa še nekaj, načeloma ti mora teve najdit komplet DTV shemo četudi nimaš modula in karte notri, to je itak samo za odklep.

lagunec

Pripravnik
29. jan 2008
422
5
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik ecan pravi:
Katero državo si izbral pred skeniranjem ?

Pred skeniranjem (analogno, kabelska TV) imam nastavljeno SLO. Zanima me tudi kakšen je postopek za nastavitev DTV-ja, kaj moram pritisniti na daljincu da pridem do CI modula in kartice - ali gumb TV/DTV na daljincu.............ali kaj drugega

ecan

Pripravnik
11. avg 2007
371
0
16
Ponovno skeniraj programe pred tem pa nastavi državo Nemčijo ali Finsko. Nato televizor popolnoma izključi iz elektrike pa ponovno vključi.Glede nastavitev na daljincu pa ne vem, ker nimam tega televizorja,

lagunec

Pripravnik
29. jan 2008
422
5
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik ecan pravi:
Ponovno skeniraj programe pred tem pa nastavi državo Nemčijo ali Finsko. Nato televizor popolnoma izključi iz elektrike pa ponovno vključi.Glede nastavitev na daljincu pa ne vem, ker nimam tega televizorja,

Evo mojih rezultatov: monitor ima vgrajen DVB-T tuner mpeg 2 (TDDSUV model) preverjeno. Če nastavim državo na Nemčijo, Finsko ali Other je rezultat isti - nič. Conax modul in kartico vstavim kot je napisano v enem izmed postov zgoraj, se postavim na DTV, s tipko na daljincu (D Menu) sprožim skeniranje - skeniranje sicer poteka, zaznava Channel, ne zazna pa Service (Services found: 0, pomoje ponudnik) skozi celotno skeniranje. Na koncu izpiše NO SERVICE FOUND, CHECK THE AERIAL CONNECTION - RETRY OR CANCEL. V DTV lastnostih se zazna tudi CI modul oziroma Conax kartica - verzija, veljavnost, neke kode...... Po nastavitvi države odtipkam kodo 0000. Skratka zadeva mi ne zazna nobenih programov - Channel list na DTV. Vseskozi imam koaksialni kabel za kabelsko TV (analogno) priključen v monitor.

ecan

Pripravnik
11. avg 2007
371
0
16
Televizorji priključeni na kabelski sistem pri nas zahtevajo DVB-C tuner in MPEG-4 ter AAC za zvok.

Dare1

Pripravnik
20. jul 2007
524
2
18
Monitor T260 nima podpore za DVB-C in lahko vse skupaj pozabiš. Sem imel isti model monitorja in sem po 6 mesecih prodal in nabavil P2770HD, ki ima DVB-T/C ter MPEG-4 in AAC podporo.

lagunec

Pripravnik
29. jan 2008
422
5
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Dare1 pravi:
Monitor T260 nima podpore za DVB-C in lahko vse skupaj pozabiš. Sem imel isti model monitorja in sem po 6 mesecih prodal in nabavil P2770HD, ki ima DVB-T/C ter MPEG-4 in AAC podporo.

To nameravam narediti tudi jaz. Hvala za odgovore.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Umm..

Kateri CI modul naj pa jaz nabavim za ta novi DVB-T standard? Potrebujem za Philips pa Panasonic plasmi..
smile-1.gif

DognerDJ

Fizikalc
10. sep 2009
1.329
0
36
Maribor
Obišči stran
Da ponovimo še enkrat. Za ogled "digitalnih" programov potrebujemo:

- Če imaš anteno na strehi ali če imaš sobno anteno potrebuješ v televizorju vgrajen DVB-T kanalnik ( Mpeg4, AAC )
- Če imaš kabelski priključek ( npr. Telemach ) potrebuješ v televizorju vgrajen DVB-C kanalnik (Priporočljivo Mpeg4 za HD programe )
- Če imaš na strehi satelitsko anteno ( krožnik ) potrebuješ v televizorju vgrajen DVB-S kanalnik ( Priporočljivo DVB-S2 kanalnik za HD programe )

Če teh kanalnikov nimaš vgrajenih v televizorju lahko nabaviš zunanji kanalnik oz. sprejemnik oz. set-top-box.

- Če imaš doma T2, Amis ali Siol ( IPTV ) pozabi na TV z vgrajenim kanalnikom, ki podpira ta standard ( preostane ti samo zunanji sprejemnik ).

CI slot je namenjen za raznovrstne module - digitalna kabelska ga uporablja za Conax dekriptirni modul ( v ta modul nato vstaviš naročniško kartico ( čip kartica, velikost kreditne kartice ) s katero odkleneš "zaklenjene" programe ).

Ta slot se lahko uporablja tudi kot dodatek za določene TV-je, ki že imajo vgrajen DVB-T kanalnik ( Mpeg2 ) in ne podpirajo "slovenskega" Mpeg4 standarda ( Mpeg4 signal pretvori v Mpeg2, tako da ga TV zna predvajat ). To je samo za DVB-T sistem.

Nazadnje urejeno:

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Da razlozim
smile-1.gif

Potrebujem dvb-t receiver. Ce pa je moznost, bi pa raje uporabil CI slot za dvb-t receiver. Nekako se mi upira imeti se eno skatlo (ob poplavi skatljic) ob TV-ju in vedno saltat na AV kanal, ce bi imam moznost uporabe CI reze za dvb-t tuner... ?

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
709
113
Citat:
Uporabnik Dare1 pravi:
Monitor T260 nima podpore za DVB-C in lahko vse skupaj pozabiš.
Pod imenom T260HD sta se prodajala dva tipa.

Model "LS26TDVSUV/EN" podpira DVB-C,T in MPEG-4

Tisti drugi pa ne.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Oba imata mpeg2..

A res, so taka jajca?

Ni potem druge opcije, kot se eno skatlo kupit?
frown-1.gif

Nazadnje urejeno:

lagunec

Pripravnik
29. jan 2008
422
5
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Dare1 pravi:

Če mi zaupaš za koliko si ga prodal, ker ga prodajam sedaj tudi jaz. Imam doma že Samsung P2770HD.