Kje je "divji" gozd?

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.069
6.261
113
blizu močvirne prestolnice
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Gremo raje še malo nazaj in uvedimo inkvizicijo, da spravi na plan preostale čarovnice.

če bi uvedli inkvizicijo, bi bilo večina politikov, županov, bančnikov, gospodarstvenikov, profesorjev na EF, PF..na grmadi.

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.575
9
38
Toško čelo ,če imaš srečo lahko vidiš medveda,lovca ali pa našega Borčita k teče gor za trening.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.664
2.702
113
še v SLO - ampak komaj
Tole
Citat:
Wenn aber der Waldeigentümer das Sammeln von Pilzen oder Waldfrüchten nicht ausdrücklich (etwa durch Hinweistafeln) untersagt, beschränkt oder hiefür ein Entgelt verlangt, ist das Aneignen von Pilzen und Früchten zivilrechtlich zulässig und entgeltfrei. Die Zustimmung des Waldeigentümers zum Sammeln (für den Eigenbedarf) ist anzunehmen, wenn es dieser stillschweigend duldet.
je za razumeti kot: Če lastnik izrecno ne prepove nabiranja gobali gozdnih sadežev (to lahko stori s tablami "Ni dovoljeno nabiranje gob" ipd), se smatra, da lastnik dovoljuje nabiranje gob in gozdnih sadežev za lastno porabo.

Proti nabiralcem, ki kljub prepovedi ali nabirajo večje količin kot za lastno porabo (1 kg / dan / osebo) lastnik lahko civilno pravno nastopa (koliko sem na hitro prebral celo lahko odvzame nabrane količine).

Za mene se zdi precej poštena zakonska določba.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.022
1.934
113
Citat:
Uporabnik Mikulja pravi:
kje v okolici ljubljane je kak divji gozd, ne kot rožnik, da se lahko gre v miru s psom na sprehod in kakšna gobica nabere?

hvala

srce-1.gif

tipična žabica...še đunglo bi imel, samo ne sme bit dalje kot do domžal, ker naprej je prepad in konec sveta
hysterical-1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Mora biti torej polno gob (samo užitne prosim), nič ljudi, urejene steze, po možnosti z razsvetljavo in wi-fi, pa fajn je če se kak burek prodaja na vsak km.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Odlična ideja
zmaga.gif
.....za lastnike gozdov pa nov pavšalni davek na gozdne sadeže uvedit.........
......kolk bi mi kej dal Janša za tole idejo,
sprasujem se.gif
Ja seveda pa davek na vrtičke , pa zelenice.....

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Citat:
Uporabnik maremm pravi:
Točno, lastniku dati davek na gozdne sadeže, saj so tudi prihodek, kaj jih pa ne pobere in proda. Pavšal, kaj pa vem 100 kg na hektar.
evil.gif

Takoj podpišem.....Pa da ne vidim več žabarja na mojem. Pa ni problem samo v domačih, letos so začeli prihajat že jodlarji in makaronarji. Jim je pač jasno da je texas....Ker v višku sezone je na slabih štirih kilometrih ceste parkiranih tudi do 100 avtov. Pa vendar tudi domačini najdemo kakšno gobo...

Nazadnje urejeno:

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Če lastnik izrecno ne prepove nabiranja gobali gozdnih sadežev (to lahko stori s tablami "Ni dovoljeno nabiranje gob" ipd), se smatra, da lastnik dovoljuje nabiranje gob in gozdnih sadežev za lastno porabo.

Proti nabiralcem, ki kljub prepovedi ali nabirajo večje količin kot za lastno porabo (1 kg / dan / osebo) lastnik lahko civilno pravno nastopa (koliko sem na hitro prebral celo lahko odvzame nabrane količine).

Za mene se zdi precej poštena zakonska določba.

Tud če ni table , gor ne upate
hysterical-1.gif