Kje imate navigacijsko napravo?

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Opažam vedno več osebkov, ki jo imajo napopano direkt na sredino prednjega stekla
confused-1.gif
. Mislim WTF., a mu ni jasno, da mu s tem odžre bistveno potrebno vidno polje?

Še sam: torej, pri prejšnjem avtu sem imel na nosilcu na sredinskem delu armaturke, sedaj imam pri levem sprednjem stebričku čisto na armaturki, tako da mi odžre minimalen del vidnega polja.

Sicer je res tukaj tudi vidik odmikanja pogleda s ceste, ki je verjetno res najmanjši pri montaži na sredo vetrobranskega stekla, ampak vseeno...
confused-1.gif

No, če pa seveda se hoče pokazat, da ima DŽIPIES, pol pa naj si ga montira na streho. Podobno so Čehički v zadnjem času, nabit avto, zadaj polno do strehe, tako da nič ne vidi nazaj, potem pa še to sranje na sredi prednje šipe. Mislim ej. Isto Avstrijci (le brez nabitega avta): gor jih ima že vsaj 15% to napopano na sredo šajbe.
confused-1.gif

Torej, kje imate in kaj predlagate, kje naj bo nameščena ta stvarca?

Nazadnje urejeno:

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Napravo ....
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
.... imam pri levem sprednjem stebričku čisto na armaturki,

Tudi če bi jo imel na sredi vetrobranskega stekla ne vem kakšnega ekstremnega vidnega polja glih ne pokriva. Tudi kaj se tiče pogled na napravo je dosti boljši, ker samo malo oči premakneš in ne rabiš ne vem kako umaknit pogleda s ceste.
Večina Renault avtomobilov (novih) imajo armaturke tudi na sredini, tako da ...

Je pa res, da večino časa napravo za vodenje poslušam in ne gledam na monitorček, razen mogoče v kakšnem primeru ko me nekam pelje, kjer se čudim in sprašujem če je to sploh prav.
Mene osebno ne zanimajo podatki na dlančniku kot so: na kateri višini se nahajam ter koliko vozim. Za takšen info imam števec v armaturki.
wink-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Nič bat, bo kmalu zakon, ki bo to prepovedal na šipi
smile-1.gif

V nekaterih ameriških državah je prpovedano karkoli nalimat na šipo, na kar posebej opozarjajo pri garminu.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik HITMAN pravi:
Tudi če bi jo imel na sredi vetrobranskega stekla ne vem kakšnega ekstremnega vidnega polja glih ne pokriva.
Aja? No, ena raziskava je pokazala, da zelo enostavno spregledaš CELEGA pešca. Tako da...
Citat:
Večina Renault avtomobilov (novih) imajo armaturke tudi na sredini, tako da ...
Kje ima armaturko? Na sredi prednjega stekla?
confused-1.gif

maggio

Fizikalc
19. avg 2007
1.704
1
38
Lj-bežigrad
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Opažam vedno več osebkov, ki jo imajo napopano direkt na sredino prednjega stekla
confused-1.gif
. Mislim WTF., a mu ni jasno, da mu s tem odžre bistveno potrebno vidno polje?

No, če pa seveda se hoče pokazat, da ima DŽIPIES, pol pa naj si ga montira na streho. Podobno so Čehički v zadnjem času, nabit avto, zadaj polno do strehe, tako da nič ne vidi nazaj, potem pa še to sranje na sredi prednje šipe. Mislim ej. Isto Avstrijci (le brez nabitega avta): gor jih ima že vsaj 15% to napopano na sredo šajbe.
confused-1.gif

Torej, kje imate in kaj predlagate, kje naj bo nameščena ta stvarca?

13.gif

ali si pomislil na to da mogoče ga pa le nimaš kam montirat ???? jaz mam prpopan nosilec na sprednjo šipo ampak samo zato ker ga v mojem avtu nikamor drugam ne morem dat. če ga namontiram pa spodaj k šaltkebru se pa res lahko še zaletim..
na desno stran pri števcih imam Board computer(BC) Armatura je iz takega čudnega materjala da ne moreš kar lukenj vrtat vsepovprek (in kaj bom potem z preluknjano armaturo ko bom zamenjal navigacijo ipd..)
Za boljše razumevanje ti povem da smo trije študirali kam naj postavimo zadevo in nazadnje smo ugotovili da je tako najbolje. Ampak tudi meni izgleda BEDNO. GPS nimam zato da bi študiral kako izgleda ampak zato ker ga rabim .
Če mi daš pa kako idejo kam ga naj postavim jo pa z veseljem sprejmem

Gps pa stane ravno toliko kot malo boljši GSM zato se ne obremenjuj s tem da ga da bi ga rad kazal ,ker imam še malo dražji mobitel in si ga nisem na čelo napopal da bi se postavljal z njim.

Brez zamere
l.p
.

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Ja, se opravičujem, ker sem se narobe izrazil, čeprav vem, da veš kaj sem mislil.
Armaturka je pod steklom in prav tako moraš pogled usmerit v desno, da vidiš koliko se pelješ recimo.
Še hujše od tega je, ko imajo ti mladi neverjetne avtoradije v svojih vozilih in večino časa med vožnjo gledajo v avtoradijo, stiskajo gumbke, se igrajo z daljinci ... itd.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik maggio pravi:
13.gif

ali si pomislil na to da mogoče ga pa le nimaš kam montirat ???? Armatura je iz takega čudnega materjala da ne moreš kar lukenj vrtat vsepovprek (in kaj bom potem z preluknjano armaturo ko bom zamenjal navigacijo ipd..)

Važno, da imaš celo armaturko, a ne?
cool-1.gif

Tudi če zato zbiješ pešca, to nima veze, a ne?
confused-1.gif

Morda bi pa našel mesto, ali pa navrtal armaturko, če bi obstajala možnost, da spregledaš šlepar, ki te potem nabaše.

Sicer pa: malo boljši nosilec, ki se ga da namontirat na armaturko stane cca. 40 EUR. Nastavljiv in vrtljiv v vse smeri, z večimi možnostmi pritrditve. Ampak to je pa vseeno preveč, a ne?
confused-1.gif
Zmanjka za full hud telefon potem, a ne?

Nazadnje urejeno:

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Če pa grem na kakšno daljšo relacijo pa si nosilec namontiram čisto spodaj na sredini sprednje šipe, če me razumeš ?
To pa samo zaradi napajanja dlančnika, ker je bližje do vtičnice in napajalni kabel nobenega ne moti. Če bi ga v tem primeru imel na levi strani, bi mi šel kabel za volanom, kar pa mi že vizualno ni všeč, pa še zapleteš se lahko.

maggio

Fizikalc
19. avg 2007
1.704
1
38
Lj-bežigrad
Citat:
Uporabnik mtl pravi:

Citat:
Uporabnik maggio pravi:
13.gif

ali si pomislil na to da mogoče ga pa le nimaš kam montirat ???? Armatura je iz takega čudnega materjala da ne moreš kar lukenj vrtat vsepovprek (in kaj bom potem z preluknjano armaturo ko bom zamenjal navigacijo ipd..)

Važno, da imaš celo armaturko, a ne?
cool-1.gif

Tudi če zato zbiješ pešca, to nima veze, a ne?
confused-1.gif

Morda bi pa našel mesto, ali pa navrtal armaturko, če bi obstajala možnost, da spregledaš šlepar, ki te potem nabaše.

Sicer pa: malo boljši nosilec, ki se ga da namontirat na armaturko stane cca. 40 EUR. Nastavljiv in vrtljiv v vse smeri, z večimi možnostmi pritrditve. Ampak to je pa vseeno preveč, a ne?
confused-1.gif
Zmanjka za full hud telefon potem, a ne?

zgleda da ne razumeš zadeve.

vetrobransko steklo imam tako veliko da mi en majhen dlančnik niti najmanj ne odžira vidnega polja

mogoče ga v kakšnem manjšem avtu bi ampak pri meni ne.

če ga bi bi pa zadevo 100% snel dol -v bistvu sploh nebi zapopal na steklo

lp.

Nazadnje urejeno:

Sba

Pripravnik
18. avg 2007
225
1
16
LJ
Jaz ga imam kar sredi šipe (oz. malo bolj na desno, nad BCjem), ker po mojem mnenju tam najmanj moti in še kabel lahko lepo speljem. Vidni so vsi roboi, naprej se pa tudi vidi. Trenutno se vozim po znanih lokacijah in počiva nekje v predalu vse skupaj, tako da je šipa še preglednejša. ABCja se pa skoraj na opazi (levo od ogledala).

Še slika nosilca:
gpsnosilec.png

maggio

Fizikalc
19. avg 2007
1.704
1
38
Lj-bežigrad
Citat:
Uporabnik WeWatchingYou pravi:
ja pol ti pa ob prvem soncu dol vse skup padeLPWWY
cheer.gif

sem tud jaz mislil da bo padlo dol
ampak že 3 mesece je gor kokr sem prvič zalepil gor tko je ostalo
kaj bo pa pozim pa ne vem -pa še zadeva je kul k lahko obrnem V-H

Stipe

Pripravnik
4. sep 2007
366
0
16
Jst imam dlancnik na stojalu v spodnje levem kotu okna in cisto nic ne moti vidni kot. Kolega ima recimo tako montazo, da ima desno ob radiu, sicer ne moti vidnega polja, ampak moras pa bistvo za dalj casa umaknit pogled iz ceste ko pogledas na GPS.

yanik

gps navigator
18. avg 2007
652
0
16
Šmartno ob Paki
Na www.brodit.se si poglejte nosilce. Osnovni del se pripne v armaturko (dobijo se skoraj za vsak model avtomobila) brez vrtanja in podobnih zadev, na ta spodnji del pa pritrdiš nosilec za tvoj dlančnik ali telefon ali ...
Moram reči, da je vse skupaj zelo kvalitetno izdelano in drži tako kot da bi vse skupaj privijačil. Na strani so tudi fotografije in skice kako se vse skupaj zmontira.

Kiri

Pripravnik
15. avg 2007
498
0
16
40
Murska Sobota
Obišči stran
KSZ...
Jaz imam tudi pripopano na vetrobransko sipo....mi pa ne zakriva prakticno nic vidnega polja - vsaj pomembnega ne. Nekoliko mi zakriva pogled na havbo in mogoce kak meter pred avtom. Sem pritrdil zadosti nizko
smile-1.gif

Nikakor pa nimam zato, ker bi to bilo IN. Vbistvu mam dlancnik na nosilcu v vecini primerov le takrat, ko uporabljam navigacijo. Opazam pa tudi jaz, da eni ponosno razkazujejo svoje garmine...in jih puscajo tudi cez noc v avtu.
bonk.gif

Sokol92

Pripravnik
3. sep 2007
46
0
6
Jaz ga imam tudi sredi zgoraj vetrobranskega stekla, pa mi nič ne moti niti kakšnega pomembnega vidnega polja mi ne zavzame. Če bi ga, dal na armaturko bi bilo pa precej drugače(nič nebi videl na cesto). Nevem se mi zdi da se najbolj tam obnese pod vzratnim ogledalom. Je pa res da sedim višje, terenc pač.
Mam ga pa skos noter, ker se mi ga ne da vsakič jemati ven.

Hmmm...bil sem pa na začetku, ko ga še nisem imel istega mnenja kot ti mtl, ljudje z navigacijo so se mi zdeli totalni pacienti, kot da nebi znali pogledat na zemljevit...nenenne to je preveč....važn da so loh frajarl z garminam na šajbi in to sred Ljubljane, kot da jo nebi poznal.
No dons sem jaz isti pacient, ker ga po Lj. kar lepo uporabljam.

Caw

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
Moj je tudi na vetrobranski sipi, na sredini. Malce daljsi nosilec imam in sploh ne ovira pogleda. Sem bil danes zelo pozoren, ce mi kaj zakriva pogled. Pa nisem opazil, da bi.