Kje hraniti denar?

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Ker se mi je doma nabralo neka malenkost dnarja in ker sem navajen to imeti kar odma me zanima ali imate denar raje doma ali ga date na banko, no na banki imam trenutno se studentsko kartico aktivno in dokler ne potece ne mislim delat drugih, zanima me ali je vse kar se da naloziti ta kes na moj racun in ga imeti prikazanega z ostalimi rednimi prilivi, al se ga da to lahko kam drugam in da ga imas tam po predalckanga ali podobno, ali pa celo da dobivas kaksne obresti ce ga ze imas?
Pac nocem imeti nekih super kartic za katere je treba letne najemnine placevati ker nimam teh potreb, pa zanima me ce imam ta denar kje nalozen ali se mi lahko davcna obesi gor zaradi raznih kazni ali podobno, ker potem ga imam raje doma kot zlato rezervo?

B81

22. jul 2007
37.021
10.543
113
Potem pa imej zlato rezervo, dobesedno.

Lp, Numy
grin1.gif

Stardo

Pripravnik
3. jan 2009
353
0
16
40
Poglej za različne varčevalne račune, ki so obveznosti prosti (pač vloge na vpogled). Naprimer jz mam za te namene Bonus račun pri Sparkasse. Nimam omejene dobe za sredstva, ki jih položim pa še bolje je obrestovano kot na TRRju

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Citat:
Uporabnik Stardo pravi:
Poglej za različne varčevalne račune, ki so obveznosti prosti (pač vloge na vpogled). Naprimer jz mam za te namene Bonus račun pri Sparkasse. Nimam omejene dobe za sredstva, ki jih položim pa še bolje je obrestovano kot na TRRju

To je stroska?
Potem imam se eno kartico al kako?
Drugace mam NLB
Kaksne procente pa to dobis, pa ce te prav razumem lahko dnar kadarkoli ven potegnes?

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
na Abanki imas osnovni racun. brez stroskov vodenja, ni limita ni trajnikov. dobis Viso-electron za dvig na bankomatih. in brezplacen abanet.

Das gor denar in uporabljas za silo. po zelji dolocen znesek vezes za neko obdobje da imas nekaj od tega.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
daj v sklade, vezano vlogo,...

al pa kupi zlato na papirju,...

Ti se ne igram stem in sem totalen laik, denar bi imel pa na banki tudi na nacin da ce se mi zazdi nekaj kupit da ga normalno dvignem, ti pa ce vezavo prekinis ne dobis nic oziroma tak drobizek da nisi nic naredil.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Citat:
Uporabnik Stardo pravi:
http://www.sparkasse.si/bonus_racun

Ni stroškov odobritve, ni stroškov vodenja, ni kartice pa tudi samo ta račun lahko imaš pri njih (ni nujno imet TRRja pri Sparkasse). Obresti si lahk pa pogledaš v povezavi
smile-1.gif

Kolkr sem si prebaral je ta racun super, nic stroskov, obresti kot obresti, edino nevem ali imam lahko spletni vpogled kot je nlb klik in to zastonj in predvsem ce sem prav razumel da denar lahko nakazujem na moj trr recimo na mojo NLB banko za morebitna placila, samo to nevem ali se lahko prenasa denar na princip NLB klika in ali se te transakcije raucanajo?

Nazadnje urejeno:

Stardo

Pripravnik
3. jan 2009
353
0
16
40
Lahk si urediš spletno banko, sam da se računa cirka 16€, če nimaš TRRja. Če maš TRR so vse transakcije (razen tujine seveda) preko spletne banke brezplačne pa tud mesečnega nadomestila ne plačuješ za NetStik. V primeru, da nimaš TRRja pa da maš samo Bonus račun te prenos denarja na drug račun stane 0,17€. Če ti ni predaleč do banke je najbolš kr dvignit denar pa srečno.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Volksbank ima enotno obrestno mero za varčevalni račun kar 2% z istimi pogoji kot pri ze omenjeni banki.