Hvala še enkrat za vse povedano in napisano, ampak prav zares si izbral napačnega človeka, da mu razlagaš o tajskih stereotipih in podobnem.
V JV Aziji sem bil vsaj 15x (obiskal sem vse dežele od Sri Lanke do Filipinov, tudi Bali in ne le po enkrat) od tega 10x na Tajskem, po 4 do 5 tednov skupaj, zadnjič letos januarja, predzadnjič lani marca, vedno z ženo in poznam vse kar si napisal, tudi o lady boyih, katoey, kot jim tam rečejo.
Seveda so tvoje izkušnje in zgodbe, ki ne spadajo na forum, zanimive za "začetnike", vendar pa mene, ki (žal) generalno gledano, zemljepisno, Tajsko poznam bolje kot Slovenijo (zlasti SV Slovenije mi je popolnoma tuj). In tja bi (bom) odšel živet ravno zaradi stroškov, tople klime, še toplejšega morja, prijaznih domačinov in izvrstne ter poceni hrane in poceni ter odličnih (nealkoholnih) pijač. Poleg tega pa v vsakem malo večjem kraju najdeš trgovske centre, kjer imajo vse kar imajo pri nas, le par minut stran (z najetim motorjem) pa je samotna plažica, s toplim in čistim morjem in kakim domačinom, ki ti za manj kot 1 EUR pripravi odličen pad thai ali kaj podobnega.
In ne mešaj Rusov in Slovencev!!! Rusov se otepajo po celem svetu (v Egiptu, kjer sem vsaj en teden na leto, jih je skoraj 90%), saj s svojo primitivnostjo uničujejo vse, kjer se pojavijo. Tako Tajci kot Egipčani (in še marsikje drugje) jih sprejmejo kot turiste, saj prinašajo kar precej denarja, kaj dlje jih pa tam nočejo gledat, tudi zato, ker se skoraj vsi takoj začnejo ukvarjat z nelegalnimi posli. Zato tudi pogoji za pridobitev vize niso enaki. Ne pošiljaj mene na Tajski konzulat (kjer sem skoraj vsako leto), ampak pojdi tja raje ti, ki si bil tam (menda) zadnjič pred 8 leti in preveri kako in kaj.
In ko (če) boš naslednjič srečal (ali bosta z ženo skupaj srečala) kakega lady boya, ga pozdravita s "hello lady" ter ga povabita na pijačo, pa takoj mu daj vedeti, da te ne zanima kot spolni objekt, ampak kot oseba in presenečen boš, kako so ti ljudje po eni strani nesrečni (saj so s tem rojeni in si tega tako niso sami izbrali), po drugi strani pa inteligentni, razgledani in odlični sogovorniki. Večina njih so pa prave žive umetnine, saj so urejeni in naličeni u nulo.