Kitajski "napad"

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
19.122
7.099
113
Res je od 2015 2016, se je začelo z bliznjicami... Cenene plastike, kvazi reciklati, manjko gumbov, nadomescanje z displeji, in še kaj. Po drugi strani pa vedno drazje servisne storitve in hkarti komplicranje z posebnimi orodji in diagnostiko.
Popolnoma nepotrebno vse skup oziroma z namenom služenja in molže.
VW Tiguan s 92k km 1.4 tsi, 7 let star, veriga nategnjena kot da je iz starega pony-ja, črpalka za gorivo ima koncert, ac kompresor zanič (olje je bilo po barvi še ok)

Nemška kvaliteta.

In da zamenjaš verigo je cel podvig, veliko za razdreti, dva jurja vsaj za vse ne mehanike

• Všeč mi je
Reactions: sajkek in fonza12

corsol

Guru
11. mar 2010
4.147
1.583
113
aja ti po ceni primerjaš to.

ker drugače je omoda 5 c razred, in spet pri tem, se sprašujem isto kot pri ostalih kitajcih.

zunaj gredo po merah rang višje kot avto dejansko je, pol notranjost pa kuferam pa so kot konkurenca rang nižje.

sem recimo gledal seal u, ki je d rang, se pravi ekvivalent kodiaqu, kuferam pa manjši kot številko manjši karoq.

isto omoda 5, rang karoqa, kuferama pa ohoho manj. že pri bencinski verziji, ne samo ev, tak da mi ni jasno kaj kitajci delajo s placom.
....glede prostora pri Omodi sem imel podoben občutek, da ga pač nekaj "manjka"

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
19.122
7.099
113
Jaz sem tudi imel ekskurzijo s kolegi po salonih. Isto smo bili presenečeni nad Jaecoo, kako je dobro narejen in tudi materiali se zdijo super, pol pa še ceno vidiš in se res zdi odličen nakup. Zeeker 7x je itak vesoljska ladja :cool: , BYD se čaka že pol leta. Sam če bi pa kupoval avto za 30k€, bi pa še vseeno kar malce imel predsodek do kitajskega avtomobila. Pa čeprav je ta (najbrž) neupravičen in samo v moji glavi :)
Kvaliteto se vidi, ko narediš 10 tisoč km po slabih cestah,v vseh vremenskih pogojih.