Kitajski "napad"

Sulc

Majstr
22. avg 2007
1.053
251
83
Ma kaj si ti zdaj kar nekaj napletel?

Francija, Nemčija, Španija imajo hitre vlake na linijah, ki bi jih sicer pokrili notranji leti in center - center mesta je vlak kar precej hitrejši in cenejši. Pika.
Dvomim, da so cenejši.
Pred leti je bila linija Madrid-Barcelona v nekih sprejemljivih urah z vlakom konkretno dražja od nizkocenovnih letov.

Rekreacija

Guru
7. avg 2019
2.226
1.382
113
Ma kaj si ti zdaj kar nekaj napletel?

Francija, Nemčija, Španija imajo hitre vlake na linijah, ki bi jih sicer pokrili notranji leti in center - center mesta je vlak kar precej hitrejši in cenejši. Pika.
Mislim da so vlaki v Sloveniji precej hitrejši kot v naštetih državah. Če bi pri nas vozili z 300 km/h bi sigurno hitro končali v sosednjih državah. Potem bi pa iskali kje se naše garniture nahajajo. Za našo velikost države so trenutne hitrosti čisto dovolj. ;)

Pa še to, zakaj upokojenci nimajo zastonj letov v Sloveniji? Zato ker imamo samo eno letališče!

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
10.757
5.159
113
Ne vem ali poizkušaš bit duhovit, ali sarkastičen ali si samo smotan?

BTW: imamo tri mednarodna letališča, pa še nekaj manjših.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.982
1.466
113
Ja najceneje je na navadni šuko vtičnici, ampak potem bom moral popiti 50 kav, ne samo eno. Druga alternativa pa je kaj?
Meni se na šuko čez noč polni. Kako kavo zjutraj spijem, 50 pa ziher ne. Pa kak kozared vina ali viskija zvečer. Jeba.Pa kaka polnilnica v hotelu zna biti tudi cenejša kot SC.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
50.989
8.748
113
pri taščici
Mene je vceraj preko italije in po jadranki poslal..in 394 km s hitrostjo do 110kmh sem se upal narediti s starim YRWD
Katerega tocno imas ti, ne vem.
Vsi drugi imajo vecji doseg

damirj

Guru
9. maj 2012
6.224
2.930
113
Ma nimam jaz tesle, niti EVja, sem samo na komentar CLIO15 zaradi tiguana in tesle do murterja šel malo poračunat. V ABRP sem seveda vnesel podatke tesla y standard. Stroške polnjenja nisem preverjal, sem se zanesel kar piše program in vse skupaj vrgel v AI. Res pa nisem nastavil omejitev hitrosti na 110kmph, ampak to niti ni bil cilj. Drugače pa sem fan EVja, mislim da je to prava smer, le da bom počakal še par let raje :)

damirj

Guru
9. maj 2012
6.224
2.930
113
Meni se na šuko čez noč polni. Kako kavo zjutraj spijem, 50 pa ziher ne. Pa kak kozared vina ali viskija zvečer. Jeba.Pa kaka polnilnica v hotelu zna biti tudi cenejša kot SC.
Ja če čas polnienja ni pomemben, potem se da zelo poceni. Če pa bi rad čim hitreje napolnil, potem te superchargerji, ionity in nevemekajševse lahko dobro olupijo.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
50.989
8.748
113
pri taščici
Preden pridem iz MB do Brnika, sem z avtom že v Karlovcu, da parkiram in naredim chech in sem že pri Bosiljevu. Da ne naštevam dalje... avioni in dopustivanje v daljnih deželah so druga zgodba. Mogoče pride v poštev v penziji.
Pa saj imas Gradec na cetrt poti do Brnika, verjetno je se zagreb bližje, tudi dunaj ni bistveno dlje..
. In odfrcis kam drugam kot v Dalmacijo

corsol

Guru
11. mar 2010
4.077
1.527
113
Kdo se bo ure cjazil po vročini 110.Tudi z EV se jo piči , če je želja.Sem se pred kratkim
precej časa "šlepal" za IONIQ 9 ....140-150(jaz seveda z dinozavrskim ICE).Je pa res , da je ta precej odstopal po hitrosti od ostalih videnih EVjev.