Kiropraktik (2)

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.630
4.575
113
50
Na sončni strani ALP
Kako to, da se na alterju zaklepajo teme z alternativno medicino?
10.gif

Nekdo si misli, da ima samo on prav in nihče drug?!
stupid-1.gif

Glede na to, da v temi ni bilo žaljenja, uporabe neprimernih besed ipd. se mi ne zdi prav,
da se je tema zaklenila! Očitno se je nekomu stopilo na žulj in ga tako boli, ker dela v medicini,
da si dovoli teke grobe posege?

Nekomu pomaga, drugim ne. Odločitev je vsakega posameznika!

Tako, sedaj pa zakleni in pobriši še to temo...
jezen.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.464
7.595
113
argument: nekomu pomaga eno, drugemu pa drugo, zdrzi samo in le v vaski gostilni. Nekaterim pomaga tudi to, da se s kamnom po glavi tolcejo. Vprasanje je, ali jim to dejansko pomaga, ali le mislijo da jim pomaga. Ter kake so nevarnosti pri izvajanju tega pocetja. In ta podforum je specificen. Tu nekaj uporabnikov pro bono odgovarja in nudi pomoc iz svoje stroke. Ker gre za tematiko kjer slabi odgovori lahko vodijo v poslabsanje zdravstvenega stanja oz v kaj se bolj drasticnega, se tu ne tolerira debat o hokus pokus nacinih zdravljenja. Pojdi v cvek in tam debatiraj o tem. In s ponovnim odpiranjem si nisi zasluzil samo zaklepanja ampak se kak vzgojni vikend v toplicah.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Razloge za zaklep sem obrazložil v prejšnji temi ter o temi o nevarnostih alternativne medicine.

Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
Nekdo si misli, da ima samo on prav in nihče drug?!
stupid-1.gif

Nikjer nisem trdil, da imam samo jaz prav. Daleč od tega... Trdim pa, da se motijo tisti, ki alternativni medicini priznavajo, da je učinkovitejša od placeba. Tako da pokaži, da imaš ti prav in ti bom verjel. In s "pokaži" ne mislim subjektivnih zgodbic, temveč dvojno slepi preizkus. Ne moreš? Nočeš? Si mnenja, da bi to morali narediti tisti, ki ti ne verjamejo na besedo?

Dokler bom jaz moderator tega podforuma, bodo teme striktno moderirane in ne bo prostora za vero, alternativo ali recepte naših babic. O tem pišite v Čveku, kamor tudi prestavljam to temo.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.464
7.595
113
saj je tudi homeopatija na nek nacin priznana. izdelki se prodajajo v lekarnah. Vprasanje je koliko je ucinkovita.

In poleg vprasanja o ucinkovitosti, je tu se vprasanje kaj tvegas, ce gres h kiropraktiku namesto k zdravniku. Dejstvo je, da lahko z medicinskimi preiskavami odkrijes kako bolezen (ki je vzrok za bolecine), ki je kiropraktik ne more. Zato je priporocati kiropraktika namesto zdravnika malce neodgovorno. Ce pa zdravniki trdijo da je s teboj vse ok, pa je moj osebni pogled tak, da naj folk denar nosi kamor zeli. Samo naj bo jasno, da gres k takih "mojstrom" sele ko zdravniki izkljucijo kaka resna obolenja.

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
Moje (bogate) izkušnje s podobnimi zadevami so takšne. Pri padcih, udarcih itd... , ki sem jih utrpel sem pogostokrat imel težave, ki naj bi bile posledica tega, da na živec nekaj pritiska. S tem se srečujem tudi sedaj ko prihajajo k meni ljudje, s klasičnimi pisarniškimi okvarami. Najbolj pogoste težave so zaradi drže. Povečana prsna kifoza in posledično poravnana vratna lordoza, klasika vseh tistih, ki predolgo gledajo v monitor. Posledice so ponavadi mravlinčenje v mezicu in prstancu. Živec ulnaris izhaja med zadnjim vratnim n prvim prstnim vretencem (C7 in TH1). S takšnimi ljudmi ne morem narediti treninga, ker je to podobno kot če bi se hotel peljati s pokvarjenim avtomobilom. V ta namen sem v roku pol leta preizkusil skoraj vse terapevte, maserje, fizioterapevte, kiropraktike ali kakšnekoli druge vrače ne glede na to kako svojo obrt imenujejo. Res je, veliko je natega. Ampak jih imam ene par, ki pa vejo kaj delajo. In glede na težavo, ki jo ima stranka jo usmerim enemu od njih. Naj povem, da nekaj izkušenj imam, saj sem celo študijsko obdobje delal kot maser.
Morda je to za koga alternativa, vendar je to pomoje edina možnost. Takšne okvare in poškodbe ne moreš pozdraviti z tabletami, mazili ali kakršnimikoli drugimi farmacevtskimi preparati. Kaj pa dela medicina? Rentgen, ultrazvok, fizioterapija, včasih pa celo operacija! Naprimer pri klasični leziji diskusa, ki ga soliden manualni terapevt v parih obiskih spravi nazaj na mesto (včasih zelo bole postopek), ga klasična medicina enostavno odpre in diskus ki štrli čez poščipa kot predolg noht na palcu - prfukjeno!
Klasična fizioterapija je po mojih izkušnjah pri nas zelo zelo slaba. Pogosto sem se kregal s fizioterapevtkami, trdim namreč, da če ne razume zakaj mi liže gume če imam na končniku luft potem ne more biti fizioterapevt. Dejstvo je da je za sklepe in način delovanja potrebno imeti zelo tehnično-mehansko predstavo, da ti je kaj jasno. V nasprotnem primeru se učiš in nato ukrepah nekaj na pamet.

Kar se tiče kiropraktike pa je ne maram glih najbolj. Dejstvo je da je kiropraktika (ameriško) poenostavljen sistem nekih manualnih tehnik. Podobno kot pilates, vaje so podobne kot jih dela kakšen terapevt ampak oni so si zmisli vrstni red, zdresirali punce in dali ime in blagovno znamko.

bero1

Majstr
2. sep 2007
2.926
117
63
mb+ -20km
ksz
Sedaj sem prebral zaklenjeno temo.Če Jernej sodi, da tema ni za v njegov peskovnik, bi ja lahko sem prestavil, ne pa da jo zaklene wtf

Stein2press

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik jaka6 pravi:
Naprimer pri klasični leziji diskusa, ki ga soliden manualni terapevt v parih obiskih spravi nazaj na mesto (včasih zelo bole postopek), ga klasična medicina enostavno odpre in diskus ki štrli čez poščipa kot predolg noht na palcu - prfukjeno!
.

Čudno zakaj obstaja nevrokirurgija, ko pa manualni "terapevt" kar "reponira" protruzije diskusov, dokler se ne zgodi nekaj kar sliši na ime Sindroma kaude equine, kot že večkrat do sedaj.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik bero1 pravi:
ksz
Sedaj sem prebral zaklenjeno temo.Če Jernej sodi, da tema ni za v njegov peskovnik, bi ja lahko sem prestavil, ne pa da jo zaklene wtf

Stein2press
Kje si ti videl, da sem kako temo zaklenil?

Nazaj na temo....

PumaAngel

Pripravnik
2. nov 2011
287
0
16
Offtopic:

Nekateri so ''cepljeni'' proti amneziji...kar vlečejo tisto od teme o avtomobilu (nekaj je bilo o menjavi letnih gum) v nedogled, samo da se lahko na koga kaže s prstom. Ko pa sami kakšno bedarijo izustijo/naredijo pa pričakujejo, da bodo ljudje takrat ''prisotni'' to na hitro pozabili in ''šli naprej''.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Daj ti povej od koga alter si, da imaš v 14 dnevih tak globinski vpogled v forumsko dogajanje?

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Zakaj pa tega nisi povedal v temi o steinizmu? Zdaj pa še reči, da si jih ti banane potalal?