Moje (bogate) izkušnje s podobnimi zadevami so takšne. Pri padcih, udarcih itd... , ki sem jih utrpel sem pogostokrat imel težave, ki naj bi bile posledica tega, da na živec nekaj pritiska. S tem se srečujem tudi sedaj ko prihajajo k meni ljudje, s klasičnimi pisarniškimi okvarami. Najbolj pogoste težave so zaradi drže. Povečana prsna kifoza in posledično poravnana vratna lordoza, klasika vseh tistih, ki predolgo gledajo v monitor. Posledice so ponavadi mravlinčenje v mezicu in prstancu. Živec ulnaris izhaja med zadnjim vratnim n prvim prstnim vretencem (C7 in TH1). S takšnimi ljudmi ne morem narediti treninga, ker je to podobno kot če bi se hotel peljati s pokvarjenim avtomobilom. V ta namen sem v roku pol leta preizkusil skoraj vse terapevte, maserje, fizioterapevte, kiropraktike ali kakšnekoli druge vrače ne glede na to kako svojo obrt imenujejo. Res je, veliko je natega. Ampak jih imam ene par, ki pa vejo kaj delajo. In glede na težavo, ki jo ima stranka jo usmerim enemu od njih. Naj povem, da nekaj izkušenj imam, saj sem celo študijsko obdobje delal kot maser.
Morda je to za koga alternativa, vendar je to pomoje edina možnost. Takšne okvare in poškodbe ne moreš pozdraviti z tabletami, mazili ali kakršnimikoli drugimi farmacevtskimi preparati. Kaj pa dela medicina? Rentgen, ultrazvok, fizioterapija, včasih pa celo operacija! Naprimer pri klasični leziji diskusa, ki ga soliden manualni terapevt v parih obiskih spravi nazaj na mesto (včasih zelo bole postopek), ga klasična medicina enostavno odpre in diskus ki štrli čez poščipa kot predolg noht na palcu - prfukjeno!
Klasična fizioterapija je po mojih izkušnjah pri nas zelo zelo slaba. Pogosto sem se kregal s fizioterapevtkami, trdim namreč, da če ne razume zakaj mi liže gume če imam na končniku luft potem ne more biti fizioterapevt. Dejstvo je da je za sklepe in način delovanja potrebno imeti zelo tehnično-mehansko predstavo, da ti je kaj jasno. V nasprotnem primeru se učiš in nato ukrepah nekaj na pamet.
Kar se tiče kiropraktike pa je ne maram glih najbolj. Dejstvo je da je kiropraktika (ameriško) poenostavljen sistem nekih manualnih tehnik. Podobno kot pilates, vaje so podobne kot jih dela kakšen terapevt ampak oni so si zmisli vrstni red, zdresirali punce in dali ime in blagovno znamko.