Kinooperaterji

woofer

Pripravnik
25. avg 2007
103
0
16
Jaz pa imam nevsakdanje vprašanje
smile-1.gif
: zanima me predvsem to, koliko je bruto/ neto plača kinoperaterja in pa kako pogodbo imajo podpisano ( kolektivna, nekolektivna ) .... zanima me realno stanje in mogoče primerjava z drugimi multiplexi oz, če kdo ve kako imajo to drugje rešeno ...... pomagam pri raziskovalni nalogi pa bi rabil podatke .....

za morebitne informacije se vnaprej zahvaljujem...

p.s. če področje ni pravo, bi prosil da se prestavi

lp

woofer

Pripravnik
25. avg 2007
103
0
16
eh, pubeci, nihče ne ve, ali pa ne upate napisat ??? saj ni treba napisat kje, v katerem kinu in točno koliko je znesek !! rabim nekje tam okrog +- ... , da nebom v raziskovalni napisal kakih bedarij.... ali pa če kdo ve, za zakon ki to ureja in kje se da tio videt oz. prebrat zakon...tudi to velja....

lp

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Zakaj pa ne poklices v lokalni kino in vprasas ce imajo tam koga, ki bi ti lahko pomagal pri tvoji "raziskovalni" ? Pa potem naslednji kino, pa naslednji, itd., dokler ni vzorec dovolj velik. Postaviti vprasanje na forum in cakanje, da ti nekdo servira odgovor, je vse prej kot "raziskovanje" ...

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Recimo do 900 eur bruto (enkrat je bilo govora o 4. plačnem razredu) + dodatki. Kinooperaterji v novejših kompleksih namreč nimajo več nekega hudega dela, če so zadeve v digitalni obliki. Še če je film na kolutu ni neke panike, ker so projektorji dovolj veliki, da gre cel film na en kolut (za manjše projektorje gre načeloma tako, da sta v kabini dva projektorja, film pa pride na večih kolutih, kinooperater pa potem izmenično prižiga projektorja in menja kolute - v tem primeru je nekaj več dela).

woofer

Pripravnik
25. avg 2007
103
0
16
trigga: najlepša hvala za tvoj prispevek in ponazoritev... bom delno povzel tvoje pisanje...

radirko: toliko za info...saj sem, ampak nihče mi ni hotel kaj konkretnejšega povedat...zato sem pa še pač tukaj vprašal ....

CyberShot : tukaj sem prvo probal... pa iz koloseja ni bilo nič, iz planeta tuš pa mi je pač prijazna gospa odgovorila, da pač nekih konkretnih informacij ne posredujejo.... sem seji pač leo zahvalil, ker sem pač predvideval da bo tako...

lp