Kilometri na rezervi bencina

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
ponavad vozim do lučke pol pa na prvo tanko okrog 600 prevoženih mi je neka orientacija za tank, da je pa zdaj treba na tankštelo

enkrat sem pa pozabil it v blagovici na petrol, ko sem se vozil iz ljubljane in potem do velenja ni (bilo) druge pumpe in je šlo v tank okrog 62 litrov deklarirana vrednost je pa 60l....

ravno danes sem spet bil "na meji" sem natankal prej ~57l (50.50 eura) - je pa za to kriva moja boljša polovica, ker ni pritisnila na nulo ko je tankala, in je bilo kakšnih 40km manj na števcu

danielt

Fizikalc
3. jun 2008
1.062
18
38
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Jaz sem tudi že slišal (tudi iz strani mehanikov, ne samo gostilniški sistem), da ni dobro vozit na rezervi, ravno zaradi umazanije. Če ti zmanjka goriva pa lahko baje tudi hitro pumpa gre k vragu (vrti se pač v prazno in se skuri).

Preverjeno
jezen.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Mah, bullshit. Če vedno voziš na rezervi to pomeni, da vedno sproti pobereš vso umazanijo. Sicer pa vprašanje: kaj se ti lahko zgodi? Saj je filter za gorivo in največ kar bi se naj zgodilo je to, da ti ga zabaše.
Aja, pri Fordih baje zaradi tega, če voziš na rezervi crknejo bencinske pumpe
hysterical-1.gif
.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Ko se pri meni prižge lučka mi BC kaže okoli 90km, vendar me nič ne živcira, ker je BC točen in naprej lepo odšteva. Vendar samo do 50km po BC, potem pa km izginejo in se pokaže utripajoč ---, ja potem je pa malo panike, ker ne vem pri čem sem.
confused-1.gif

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Ko se mi lučka prižge, je še 8l zaloge. Ko ostane samo še za 50km, sledi še zvočni signal.Tankat hodim, ko se prižge lučka za rezervo, rekdo prej, še nikdar prepozno...

tomi

Guru
1. sep 2007
18.578
9.810
113
40
MB
z rezervo naredim še 150km, je pa res da se lučka vklopi takoj kak kazalec pade pod 1/4 tanka
bonk.gif

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
Pri prejšnjem avtu sem se vedno vozil do nule. Rekord je bil pri deklariranem 40l tanku, tankat 43,5l
tongue-1.gif

tega pa še ne poznam tako dobro in se grem bolj ziheraša. 50 km po tem ko začne utripat lučka. Pa še nadležno je, da ti vsakič ko ga vžgeš, zapiska lučka.

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.662
9
38
Ljubljana- okolica
100km zaupam dalje pa še nisem(čeprav bi pomoje še kaj iztisnil) šel.Dam pa vedno ko zasveti števec na 0 da se ne za j...

danielt

Fizikalc
3. jun 2008
1.062
18
38
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Mah, bullshit. Če vedno voziš na rezervi to pomeni, da vedno sproti pobereš vso umazanijo. Sicer pa vprašanje: kaj se ti lahko zgodi? Saj je filter za gorivo in največ kar bi se naj zgodilo je to, da ti ga zabaše.
Aja, pri Fordih baje zaradi tega, če voziš na rezervi crknejo bencinske pumpe
hysterical-1.gif
.

ja bulšit gor al dol ....... meni je avto crknu k sm vozu kr neki cajta z lučko, sm res odbesedno računal kilometre kolk še, in še uštel sm se! .... zmanjkalo je. No pa smo šli na pumpo s kantico, prnesu benzo nalil in avto še vedno ni hotu zalaufat. in na servisu so ugotovil da je šla benz pumpa (mi je mehanik ki je btw znanec) pokazu pumpo, pobralo je en plastičen zobniček, dobesedno okrogu je ratu. Čeprav je reku da lahko se to lahko zgodi, ker potegne zrak, pumpo zabije v obrate in k ni upora in jo pobere, sj pravim lahko se zgodi, ni pa nujno, lahko pumpa tud kr crkne. to je moja izkušnja, ..... od takat pa .... ko zasveti lučka čimhitrej k se da tankam....

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.263
1.894
113
jaz gledam po BC-ju....ko je tam še za kakih 10 - 20 km grem tankat. Sem pa najdlje vozil še kakih 20 km, ko je že kazalo 0 km. Natočim pa že pregovorno 62 litrov (v 63 litrški tank...res pa je, da vedno malo dahnem še zračniik...da je za dlje mir)

(ko smo mulci imeli Z 101 smo imeli tako naštudiran tank (in prazne denarnice), da je po tankanju ravno nekako lučka ugasnila, kazalec smo pa imeli v nulo naštimanega, koliko mm je l ako kazal pod ničlo
evil.gif
..smo pa imeli primer da smo ostali 300metrov pred pumpo, drugega še boljšega pa....ko smo natočili in speljali je ob štartu avto parkrat cuknil - potegnil noter nov benz, in smo šli dalje...torej pripeljali smo se s čisto ničlo).

Se mi je pa pri Uno-tu (Fiat kot fiat
grin1.gif
) zgodilo, da sem ostal na cesti....kazalec je kazal še črtico in pol, jaz pa parkiran ob cesti.

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
ksz

Pri Meganu dci mi zapiska ponavadi pri ene 800-850 prevoženih km, lahko jih pa naredim 1100 z enim tankom, tako da ne vem zakaj tako kmalu piska, pred 1000 prevoženih ne grem nikoli tankat.

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.773
548
113
42
povsod malo
Se spomnim ko sem bil mali in smo imeli Volvota 360 GLT in smo šli v Celovec in je že na ljubelju svetila lučka in je fotr trmaru ne v Avstriji pa ne bom tanku!
ne-ne-1.gif
no in smo se vozili po Celovcu od trgovine do trgovine... od križišča do križišča s prižgano klimo...in šli nazaj čez Ljubelj in potem je pozabil tankat na petrolu v Tržicu in smo se pripeljali do črpalke v Radovljici če se pravilno spomnim je bilo okoli 150 km
Z ostalimi avti pa imam take izkušnje za Volovota S80 V8 AWD vem, da niti pod razno ne narediš več kot 50 km, Volvo C30 cca 80 km, Reno Kangoo nekje pri Postojni smo ugotovil, da bo zmanjkal benza naredil smo pa potem še do Kopra, BMW 7 (ne vem katera mašina) od Celja do letališča Maribor oz Orehova vas, Lado Niva smo se s kantico 10L vozil Begunje Sv. Peter Begunje najmanj 8x in to polno naloženi potem pa je eden tankal.

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.397
1.399
113
Pri xari picasso, se je lučka prižgala ko je bila še ena črtica na števcu. Tako da sem z lučko naredil skoraj vedno vsaj še 100 km.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.488
10.728
113
imam enga kolega,..se je z mano peljal in se je luck aprizgala in mu je tolk na spiho udarlo, da je skoraj pobegnil iz avvt..tako silo je naredil, da mi j epotem on tankal puni kesl...pacijent. ampak se nisem pritozeval...

na moejm imam 12 litrov rezerv, ki je dovolj za cca 50 km.