Sem malo prebral temo za nazaj.. Pri košnji in porabi nitke je res več dejavnikov, od terena samega (polomljene veje dreves, kamenje, bujna rast malih dreves ob gozdu, itd...), pa do velikosti trave in tudi "vrste" trave (določene vrste trave so žilaste ko hudič)...
Kot sem že omenil, imam doma huso 543 RS in glavo podobni tej:
https://www.lopa.si/kosilna-glava-t35-24-mm-2-nitki-univ.html?search_query=glava&results=164 . Pri tej glavi je sicer fajn, da ima tako velik gumb za izmet silka, ampak po drugi strani pa je poraba silka res velika.. Dostikrat samo med košnjo se glava samo dotakne tal in že vrže silk ven....
Tast ima neko štilarco, starejšo, in ima glavo, kjer je ta gumb skoraj poravnan z ohišjem glave. Sicer moraš bolj zadet, da ti potisne silk ven, ampak poraba silka pa je res majhna.. Sem enkrat kosil z mojo tam pri njih doma in porabil za eno glavo silka.. Pa je bil ful začuden, ker on z njegovo glavo ne porabi niti ene glave na sezono...
No, in ko sma gledala obe glavi, se je res videlo, da ta gumb na husi res preveč štrli ven in če zadeneš že mali kamen ali kakšno grbino, že vrže silk ven...
Torej, zanima me, ali lahko dam na mojo huso kako drugo glavo, kjer nebi metalo silka tako hitro ven (skoraj ob vsakem dotiku tal)?