Verjamem.Citat:
V tujini je tudi konfiguracija mest in s tem cest drugačna. Pri nas so razni mestni servisi za občane razmetani kot smeti pod tepihom. Viški šoli izhod direkt na vpadnico npr. Potem ceste so v tujini kompletno urejene, s podhodi, pločniki, kolesarskimi stezami. Pri nas potegnejo fliko asfalta in to kategorizirajo kot cesto. Potem ob rob nasujejo še kubike peska tako, da je vedno nevarnost, da te na njem zanese. Na takih cestah , kjer pešci, kolesarji, avtomobilisti in kamionarji vsi skupaj koristimo isto fliko asfalta res ne more biti dovoljena visoka hitrost. Kolesarske steze so premalali z neko rdečo barvo, ki v mokrem drsi kot led. Na vseh cestah ob dežju zastaja voda. V novih tunelih na AC je omejitev nižja kot na magistralni cesti z dvosmernim prometom. Skratka kaos. Ni čudno, da se potem dogajajo take razlike v potovalnih hitrostih, posledično živčnost in jeza ter seveda nesreče. K sreči Jankovič v LJ ima nekaj občutka za urbanizem in se nekaj dogaja, ampak to je le LJ in še vprašanje če se da kaj rešit.
Ja koga delajo živčnega?Citat:
Omejitve so postavljene tako, da voznika delajo živčnega in posledično dela neumnosti.
Tukaj ni problem v omejitvah, ampak v možganskem procesiranju podatkov, eni s tem nimamo nobenih težav, gas dol gas gor pa števec tudi skače gor in dol, vidiš temu se lahko reče dinamična vožnja, ki jo nekateri v vsakem stavku omenjajo.Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
ko ti znak vsakih 100 m pove koliko moraš peljat, potem pa si že čisto zmeden ker ne veš, ali lahko pelješ 40, 50, 60 ali 70. Ko te vstavi policaj pa sploh nimaš pojma koliko naj bi bila omejitev tam
Jaz sem živčen preden se zapeljem na cesto, ti si pa na cesti živčen.Citat:
Jaz ti govorim čisto umirjeno, ti se pa nekaj razburjaš. Ti si živčen še preden se zapelješ na cesto.
Pred leti bil ustavljen 5x v enem tednu. Nikoli zaradi prekrška, samo kontrola . 0 sit kazniCitat:
Uporabnik Tenforest pravi:
Nov rekord koliko krat si v 12 urah lahko ustavljen
Prvič Provida na črpalki AC Hrušica 300€
Drugič na vrhu Podvinškega klanca kazen 65€
Tretjič a velja carina tud?kazen 0€
četrtič Primskovo 0€
petič Naklo 0€
šestič pred letališčem Brnik 0€
sedmič na avtobusni na Litostrojski 0€
osmič z motorjem prehiteva in naredi tole