ker bo hudic pobral drzavo, vsak dan smo blizje

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.079
11.185
113
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
A lahko samo en manjsi detajl tukajle izpostavim?

Kaj pa ko bos izstrelil zadnji naboj?
smile-1.gif

Samostreli fantje, samostreli so nacin kako preziveti apokalipso
smile-1.gif

iz zadnjega ko spustim metek naredim tetivo za lok...pa jovo na novo.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.161
4.149
113
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
dajte se malo umirit no....če že morate biti oboroženi, naredite to po legalni poti, bo tudi za vas manj stresno, nikakor ne priporočam posedovanja nelegalnega orožja.

Sej je legalna pot, cca. vsaka 3 leta se zberejo strički iz raznih ministerstev in določijo rok za "legalizacijo" nedovoljenih (neprijavljenih) kosov orožja!
cheer.gif

Torej kupiš za male pare, skriješ, počakaš na novo "abolicijo" oz "legalizacijo" in voila imaš doma pol vojašnice za ceno 500 EUR!
evil.gif

Legalna pot je pa taka; rabiš orožni list (v okviru tega rabiš enih 10 potrdil), rabiš dovoljenje za vsak kos, na koncu moraš kupit po uradni poti .. za kos orožja to pomeni vsaj 1000 EUR stroška.

Skratka se ne splača ..

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
ma kaj se sekirate..imam jaz dost orožja, seveda legalno..če bo kriza, pridite k meni pa bomo ustanovili udarno četo
tongue-1.gif

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
ksz

AK47 sploh ni plod znanja rusov, temveč nemcev. Naziv za ruski izdelek je pa Ruski, ja.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.434
5.663
113
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Legalna pot je pa taka; rabiš orožni list (v okviru tega rabiš enih 10 potrdil), rabiš dovoljenje za vsak kos, na koncu moraš kupit po uradni poti .. za kos orožja to pomeni vsaj 1000 EUR stroška.

Skratka se ne splača ..

Psiho test (150eur) rokovanje z orožjem (80eur)....10-20 za listine, postopke itd.......saiga (civilni ak47)= 470eur.......SKS= 350.....Dragunov 1200

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.434
5.663
113
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
zanima me, kaj je najbolj smiselno imet doma za hude cajte.. tako da dosti metkov na razpolag, da nimas kaksne ameriške eksotike pa te potem jebe...
logika mi da, da stari dobri kalasnik (zastava?)... a je to smiselno pa ene 2000 nabojev. pa kaksno handgranato. to lahko dobim za mali denar.

zelim dost resno debato.. zakaj ja in zakaj ne. v primeru da se kaksen črni scenarij realno zgodi.

Definitivno ak47...tudi zaradi kalibra 7.62x39 ki je dosti poceni in razširjen.....če nimaš 2h levih rok vzem yugoM70 ampak ker cev ni kromirana je dosti več dela z njenim pucanjem......nekromirane cevi so bolj občutljive na byprodukte zgorelega smodnika....drugače je yugoslovanski najboljši kalaš.

Če ne pa so še kakovostni ak47 DDR (vzhodnonemški) češki (VZ58-malo drugačen)......IZOGIBAJ se kitajskih, romunskih.....slaba kvaliteta izdelave.......tanka in nekakovostna cev.

Kaj rabiš.........kantico motornega olja za konzerviranje......če za dalj časa raje kako poltekočo litijevo mast (NLGI 00 ).....in stelex za šipe da spucaš smodnik iz cevi ( amonijak nevtralizira kisline od smodnika) ....WD40...stare gate al pa štunfe za krpo
smile-1.gif
Levo & Desno roko ( nujno L&D ker dve levi sta bv)..... pa scoolirano glavo da ni sranja

Nazadnje urejeno:

Dante

Pripravnik
3. sep 2007
544
0
16
ksz

Gledal sem nadaljevanko Preživeli. 99% populacije umre zaradi smrtonosnega virusa gripe. Crkne elektrika, prekinejo se vsi komunikacijski sistemi, pravni red ne velja več. Od družin, ulic, sosesk preživijo le posamezniki. Posameznik nima možnosti, zato se oblikujejo nove skupnosti.karte se delijo na novo.

Poleg orožja je ("Gun wins every time") je pomembna tudi zaloga hrane in pa zdravnik/-ca s smislom za improvizacijo.

...se mi je porodilo vprašanje: Kje se dobimo preživeli z Alterja, če kolapsirajo vsi normalni sistemi komunikacije?
shocked-1.gif

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.978
40
48
Citat:
Uporabnik Dante pravi:
..se mi je porodilo vprašanje: Kje se dobimo preživeli z Alterja, če kolapsirajo vsi normalni sistemi komunikacije?
shocked-1.gif

Enostavno: kurircki in javke.
smirk-1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Jaz bi tudi rad imel kako pokalico za primer vojne/lakote/neredov, po trenutnem sistemu jih imajo vse barabe, pošteni smo pa brez. Skregano s pametjo.

Se v kaki državi (nam blizu) lahko brez papirjev kupi kak kos ?