Kekeci ne ustavljajo če ni "dovolj velika" kazen?

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Danes letim s šihta k starim domov, si štelam tempomat da dobrih 60, in pičim.

Štelam radio in štorkljam nek email skupaj, pa ju v zadnjem momentu zagledam tako ene 50m sta me že merla sigurno,
pipnem bremzo, model "odloži" pištolj in se začneta naveliko menit (za mano in spredaj ni blo nobenega).

Huh, si oddahnem, gledam v špegl, če javlja kje naprej onemu da me speče, in nič, lepo debatirata ona dva kaj dogaja.

Kaj 60-65 (bol sn bil 65 kot 60) v naselju je premala kazen in se jima neda ustavit, pa nekaj spisat in človeku dat zapihat?

Mam občutek, da jim dišijo samo 500e+ kazni, tamali prekrškarji sploh niso zanimivi. Potamalem bi mi lahko danes spisal
300-400e, če bi se jima dalo. (nepopolna PP, žarnice samo za eno stran menjat, prekoračitev,...)

Mislim, sej mi paše da me nista, ampak očitno lovijo samo "+90taše" po naselju.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Insajderski info je, da imajo v naseljih v radarje vnešeno hitrost 60 in nad to ustavljajo..tako kapsi....zaj ali je res ali ni...verjetno kakor kdaj in kakor kje

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.330
7.381
113
Na 66 ker je 5 tolerance. Ker se zdi vsakemu neumno ustavit nekoga ker je peljal do 10 na uro prehitro. Ker je logicno, da se ti zgodi, da ti avto pobegne cez, to se vsakomur lahko zgodi tudi ce je pozoren. No vse kar je vec pa je tezko zagovarjat s tem da je avto malce pobegnil...

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Ja pozabil sem še na toleranco
zmaga.gif

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Jaz sem že pakrat dobil za kazen za okoli 60, res pa, da je to bilo nekaj let nazaj.
grin1.gif

Zadnjič 1x sem se pa tudi peljall nekje med 65-70 po števcu mimo njih pa me niso hapsnili.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Nemogoce, ce poslusas sintetika. Zagotovo si moral pobegniti z 240 in zapeljati na avtocesto v napacni smeri, da si se jih znebil ? Ves, oni menda samo kasirajo revezem in za 10 na uro prevec ti odnesejo hiso, poseksajo psa, dajo 1200 kazni in se ves sir pojejo. Boj se jih.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Nemogoce, ce poslusas sintetika. Zagotovo si moral pobegniti z 240 in zapeljati na avtocesto v napacni smeri, da si se jih znebil ? Ves, oni menda samo kasirajo revezem in za 10 na uro prevec ti odnesejo hiso, poseksajo psa, dajo 1200 kazni in se ves sir pojejo. Boj se jih.
Slabo me bereš ali pa si preglup da bi razumel.
Policaji se čist lepo tržno obnašajo. Če bi ustavljali še tiste s prekoračitvijo od 0 - 10 bi se medtem, ko bi se z enim takim ukvarjali zagotovo mimo peljalo deset takih od 10 - 20 s katerimi bi več zaslužili. Pa še prerekat se ni treba z nekom, ki bi mislil da ga za kak km preveč policaj samo zajebava in bi utegnil jezo strest nad policajem, in pa poslušat jamranja, "saj sem samo 1km preveč peljal"... itd. No kadar samo slikajo in ne ustavljajo, potem slikajo tud tiste od 1 - 10, saj jim samo kazen domov pošljejo in se z njimi ni treba pregovarjat, tu ni milosti.
Tako lepo čakajo na tiste 10+, večina je 10-20, takih se še vedno dovolj najde in z njimi največ pokasirajo. To so najbolj hvaležna populacija za pokasirat.
Če pa bi čakali samo tiste 20+ ali 30+, bi pa spet manj pokasirali, kajti takih ne pripelje dosti mimo.

Brez skrbi Radirko, imajo že dobro preračunano, kolk je treba radar nastavit, da je največji izplen.

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Grem danes iz MB v LJ... okoli zakonskih 150/160 in tako uletim mimo dveh kresalčkov, ki sta imela škodilaka ob AC kar počez na travi in in sta streljala...

Se je strelcu na faci prav poznalo razočaranje, ker nisem šel par kmh hitreje...

Seveda se jima (k sreči) le za € brez točk ni splačalo šibati za mano.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
policaji so prišli iz osnovne šolske logike na srednješolsko
smile-1.gif

Se ne splača množiti, seštevati male številke, gremo rajši na obrestnoobrestni račun
smile-1.gif

kamela213

Fizikalc
9. mar 2011
1.102
45
48
lol, pri takih vidiš da le iščejo napake, saj če se kaznuje za vse ni prav, če se kaznuje za določene stvari ni prav... Raja očitno ni nikoli zadovoljna
smile-1.gif

tony

Guru
23. jul 2007
9.750
1.534
113
ksz...

Tale topic je dokaz, da narod ne bo nikoli zadovoljen, pa če ga daš bičat ali pa crkljat...
hysterical-1.gif

Skratka, to, da ne ustavljajo že pri 51 km/h in ne pri 145 km/h na avtocesti (verjetno, če ob tem voziš normalno) gre vsekakor pohvaliti... Bravo!
zmaga.gif

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.202
3.828
113
Odkar je na Brdnikovi 50 namesto 40 jih še nisem videl tam. Očitno so ugotovili da bi bil tako premajhen izplen.

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Tudi policaji niso več kar so bili ... pred leti sem moral plačati, ker sem peljal 53km/h ... cele 3 km/h preveč
bonk.gif

Na AC pa res ni problema ... do 150 km/h ne bo nič narobe ... brez skrbi

tomi

Guru
1. sep 2007
18.706
9.907
113
40
MB
še par let pa jim bo hepanom postalo jasno, da bi največ pokasirali če bi se dejansko vključli v promet pa snemali imbecile, pol bo pa tud že ona izjava vodo držala da delajo nekaj za varnost v prometu
smile-1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Danes ravno sledil modelu v S-Maxu od Špilfelda do Izvoza Tezno, tako od oka potamalem 18 pik in vsaj ene 2 jurčka bi mu spisal,
takega v naselju ujet in 2k spisat (ki si jih dejansko zasluži) je sila težko. Od tega da je skoz cestnino med non-vinjeta-čehi letel 120+, do prehitevanja po desnem, 200 na 100 omejtive,... Skratka hudo, jaz pa sem mu načeloma sledil na distanci taki, da mi več kot za 200m
ni nikoli pobegnil, stem da sem vozil za tričetrt manj oz. prav nič na nož.

Trebalo bi te provide redno menjavat, da se dejansko nebi vedlo kater je kater.

Ja ni mi treba pametovat da sem isti, res me je zanimalo kaj še mu bo ratalo, ko je v .at prehiteval tovornjak po odstavnem pasu,
p analepka otrok v avtu, upam da ga ni mel zraven, ker avto mu je letel ko sneta sekira.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.706
9.907
113
40
MB
sej to pravim, al pa enega motorista ko prehiteva kolono čez polno in podobne, 2 taka na dan pa je kvota izpolnjena
smile-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.246
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Ganesh pravi:
Grem danes iz MB v LJ... okoli zakonskih 150/160 in tako uletim mimo dveh kresalčkov, ki sta imela škodilaka ob AC kar počez na travi in in sta streljala...

Se je strelcu na faci prav poznalo razočaranje, ker nisem šel par kmh hitreje...

Seveda se jima (k sreči) le za € brez točk ni splačalo šibati za mano.

Tudi če bi potem skočila v avto in šla za tabo, pa te ustavila čez par kilometrov, bi se jima lahko samo nasmehnil ... Stvar pade na sodišču ...

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Nimas prav.
Gre se zato da inkasirajo samo tavelike, ker se bolj splača ven vlečt krape kot pa belice.
Tako je. Vendar če bi tudi krape puščal in čakal samo tavelikega soma, bi ponavadi šel konc dneva domov s prazno košaro.