Delno je topnost CO2ja povezana s preostalim sladkorjem, sicer bi se tu tonik če ima dodan sladkor moral obnašat podobno kot pivo ne bom pa trdil ker na pamet ne vem kašne so vrednost sladkorja in kako vpliva topnost potem pa vse skupaj (najbrž je ravno obratno, več cukra manj se co2ju da it naokoli tako da ga rabiš še več).
Drugo je pa da je učinek karobonizacije pri pivu zelo agresiven zaradi stvari ki delajo pivo (beljakovine, netpni delci, ...), tu je v ozadju fenomen nukelacije. Zato se tudi "lahka" piva da nabit na 3.0vol co2 pa ne bo problema, medtem ko boš kakšno drugo pivo pri isti stopnji že lovil v gejzirju iz flaške. Voda recimo je tipičen primer tekočine ki nima netopnih delcev v sebi in ima nevtralno "površinsko" napetost, zato se CO2 počasi izloča iz vode ker nima "nukelacije" .. če vržeš žlico nečesa sipkega (sladkor, sol) v to isto vodo boš dobil pa kar naenkrat buren efekt brbotanja (ta efekt pri pivu po malem ves čas povzročajo stvari ki so v pivi že ves čas).
Aja pa tretja stvar je kako se toči te tekočine. Če točiš radensko preko pipe za pivo bo najbrž prišla bolj flat ven kot pa bi morala, enako velja za tonik. Za debug je tako najbolje točit preko party pipice (se imenuja tudi "soda tap" z namenom) na kratki liniji (par 10 cm).
Sem pa skoraj 90% prepričan da je pritisk premajhen za kakšen efekt in bo treba keg porinit na 3, 4, 5 barov!