Pri tvoji metodi prisilne karbonizacije ne veš koliko imaš karbonizacijo. Posledično ne veš s kakšnim pritiskom točit. Pusti keg 1 dan odključen s CO2 linije na stalni (ZNANI) temperaturi in potem preveri pritisk .. vrednost pritiska ki se bo vzpostavila v kegu ti bo povedala koliko imaš sploh CO2ja v pivu. Potem točiš s tem pritiskom, ali pa če je previsoko spuščaš pritisk ven. Vsakič ko spustiš pritisk ven bodo v pivu nastali mehurčki in moraš počakat 6-12h da se stvar umiri in potem preverit nov pritisk in po potrebi ponovit postopek.
Skratka pomojem si pivo močno prekaboniziral in imaš sedaj probleme s točenjem! V trenutni situaciji ti bo pomagalo če točiš z večjim pritiskom, kaj vem daj 2 bar (tu že vprašanje če pipa lahko zregulira tak pritisk)!
Skratka pomojem si pivo močno prekaboniziral in imaš sedaj probleme s točenjem! V trenutni situaciji ti bo pomagalo če točiš z večjim pritiskom, kaj vem daj 2 bar (tu že vprašanje če pipa lahko zregulira tak pritisk)!