Kdo popravlja alternatorje v Lj

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik Samojed pravi:
... se zgodi predvsem v primerih, ko so krtačke že močno pri kraju, enako se pa izmeri če je zanič ena od diod in ne, ni nujno da zato prazni akumulator (če je skurjena ali prekinjen kontakt, ga ne prazni, polne pa z zmanjšano lučjo in lučka brli).

No, jst sem napisal, da se tudi to pojavi (sicer redko), daleč od tega da bi to bila stalna praksa (če je slučajno letelo name).

Za nihanje napetosti je lahko odgovoren tudi pokvarjen regulator.

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Ne ne, ni letelo nate. samo obrazložil sem, kaj je lahko vzrok, če so mu res ugotovili nihanja napetosti.
tudi regulator (pokvarjen seveda9 je lahko temu vzrok, se mi pa zdi, da je večkrat obratno - regulator mrkne zaradi prej opisanih težav, in sicer skuri tranzistor.

ishtar007

Majstr
31. avg 2007
1.367
241
63
Jaz sem pred leti peljal svojega takratnega puntota kar v Podutik. Kmalu po tisti cerkvi imaš na obeh straneh ceste ogromno avto-električarjev. Jaz sem izbral 1 ali 2 na levi, pa se je kar izkazal. Hitro in ugodno popravljeno.

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.358
307
83
39
Ljubljana
No, ni bil alternator krivec, ampak napaka na inštalaciji
wink-1.gif
Ko so alternator popravili ter nazaj priklopili ga je spet skurilo po 2min.

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.358
307
83
39
Ljubljana
Ne nč.

Kogovšek je samo odklopil alternator in vidu da lučka od akumulatorja še gori, pa se mu ni dal več ukvarjat.

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Ta, ki je takoj na levi, nasproti cerkve?
Če je ta potem se ne čudim, da je zrihtal, sem bil že pri njemu in je majstr.

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.782
221
63
Citat:
Uporabnik Samojed pravi:
Obnova je med 50 in 100 evri, pa je kot nov. Za ta denar zamenjajo drsne obroče, krtačke in ležaje. Sigurno bolje kot rabljen in ceneje kot nov.

a to kogovsek za ta denar naredi?

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.837
140
63
To je normalna polnilna napetost med delovanjem. Poglej na altenator oziroma regulator napetosti, tam ti piše izhodno napetost.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik krimec pravi:
To je normalna polnilna napetost med delovanjem. Poglej na altenator oziroma regulator napetosti, tam ti piše izhodno napetost.

Ne drži.

Glede "gledanja" - na večini regulatorjev ne piše izhodne napetosti, sploh pa je večina alternatorjev na takem mestu, da niti približno ne moreš samo "pogledat" na regulator.

neo32

Pripravnik
23. okt 2010
635
0
16
Citat:
Uporabnik merdzo pravi:
ksz

a je kaj narobe,ce je napetos neksm visoka, 14,9V?

lp

merjeno s čim? a mas vgrajen V meter, al si to tako pomeril z instrumentom? Preden peljes na servis pomeri se s kaksnim bolj verodostojnim instrumentom ali z istim instrumentom pomeri drug avto.