Kdo deduje?

lordinho

Pripravnik
3. avg 2007
155
0
16
MB
ne bluzi...
Vedno se pove kaj spada v zapuščino, koliko je njena vrednost in koliko je dolgov. In to preden se deduje.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Citat:
Uporabnik lordinho pravi:
ne bluzi...
Vedno se pove kaj spada v zapuščino, koliko je njena vrednost in koliko je dolgov. In to preden se deduje.
eden more, a ne??
In zdaj boš ti meni povedal, kaj je meni sodnik rekel oz. ni rekel na obravnavi????? Prvo je sodnik vprašal, ali sprejmeš...potem je pa naštel vse (pred tistimi , ki sprejmejo), če si se pa odpovedal pa lahko takoj greš
Če deduješ po bližnjem sorodniku že veš, kaj ima in kaj nima... če pa deduješ po kakšnem daljnem, ko pojma nimaš kaj se je zapufal.... je pa stvar lahko "riziko"
In æe boš moj post še enkrat prebral (priporočam da počasi) , boš videl, da je bilo že pred nekaj časa in da ne več, če je danes enako.
Ja, bi pa rad videl to zapuščinsko obravnavo, če bi bil tak primer, kot ga je nekdo tikaj napisal.
Hiša vredna 100 jurjev in miljon pufa. Po tvoje bi vsi rekli..."hišo vzamem, pufov pa ne"
Ne gre to tako....

Nazadnje urejeno:

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.201
3.562
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
Citat:
Uporabnik lordinho pravi:
ne bluzi...
eden more, a ne??
In zdaj boš ti meni povedal, kaj je meni sodnik rekel oz. ni rekel na obravnavi????? Prvo je sodnik vprašal, ali sprejmeš...potem je pa naštel vse (pred tistimi , ki sprejmejo), če si se pa odpovedal pa lahko takoj greš
Če deduješ po bližnjem sorodniku že veš, kaj ima in kaj nima... če pa deduješ po kakšnem daljnem, ko pojma nimaš kaj se je zapufal.... je pa stvar lahko "riziko"
In æe boš moj post še enkrat prebral (priporočam da počasi) , boš videl, da je bilo že pred nekaj časa in da ne več, če je danes enako.
Ja, bi pa rad videl to zapuščinsko obravnavo, če bi bil tak primer, kot ga je nekdo tikaj napisal.
Hiša vredna 100 jurjev in miljon pufa. Po tvoje bi vsi rekli..."hišo vzamem, pufov pa ne"
Ne gre to tako....
Glej, odstrani se iz te teme, ker pišeš bedarije in izmišljotine. Sem bil že udeležen zapuščinske razprave in niti približno ni tako kot ti pripoveduješ.
bonk.gif

2CV

Pripravnik
16. avg 2012
505
12
18
Pozdrav !

Prvo se oproščam za off topic. Ampak ker je tema ravno o dedovanju bi samo prosil za informacijho ali sin in hčerka plačata kakšen davek na dedovanje hiše ki sta jo dobila kot zapuščino od pokojnih staršev?

Hvala

lordinho

Pripravnik
3. avg 2007
155
0
16
MB
ja, eden more in to eden iz prakse, ki ve o čem govori.
Dopuščam pa možnost šalabajzerskega sodnika, ki se mu je j... za vse, samo da gre čimprej domov.