Kdaj se bo to začelo pri nas?

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.137
7.790
113
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Citat:
Uporabnik Fadil pravi:
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Zgleda, da imaš ti kompleks, da si se tako razpisal.. a si bil spoznan za nesposobnega?
priden.gif

Uživaj, major...
hysterical-1.gif
Zgleda, da ti uživaš, ker se smejiš takim stvarem..kako že pravijo? otroci in bebčki se smejijo resnim zadevam?
torej, otrok nisi, kakor je znano...
rolleyes-1.gif

PS: ko napreduješ do čina "vojak", se pa javi in bomo kaj podebatirali v to smer.
priden.gif

Izgleda da si v otroštvu preveč partizanske filme gledal in se ti to še danes pozna. Da si ti major je resna zadeva?
hysterical-1.gif

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Kako je lepo, da te take stvari tako nasmejejo- spominjaš me na sosedovga mulčka, ki se na glas reži, če mu kriv prst pokažeš..
Tako naprej, Fadilcek.
cheer.gif

I

Izbrisan uporabnik #9334

No, po mojem dojemanju je tu Slovenija funkcionirala bistveno drugače od preostale Jugoslavije. Pri nas se je vsekakor iskal in nagrajeval delovni potencial v smislu tehniške učinkovitosti. Delo je bilo spoštovano.
Vzhodno od Sotle in Kolpe je bilo stanje dramatično drugačno.
tongue-1.gif
Zato tudi že vseskozi trdim, da pri nas ni bilo tistega komunizma, kot ga poizkušate (nekateri tu) prikazovati. Slo je bila industrijsko razvita in učinkovita država. Do 91. leta! Potem ste jo pa nekateri od vas, ki ste tu tudi prisotni, uničili!

Bog nam je dal med drugim v zibelko tudi kmečko logiko in zdravo pamet. Čisto vsakemu sleherniku posebej!
Zato se lahko prav vsak samega sebe v tem hipu uvrsti v primerno skupino, ki jo poizkušam opisati. Dokler si otrok, te to spoznanje ne more posebno prizadeti, ker se šele učiš za življenje. Ko si odrasla in zgrajena osebnost, je pa drugače. Tudi država kot organizem se obnaša tako!

Tako kot je tradicija v vsaki klasični družini: ded in oče sta spravljala na kup, potem pa sinko debelinko tik-tak vse skupaj požene ... v maloro ...
uf-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.386
1.250
113
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Vse lepo in prav. Ampak iti med privatnike in koncati kot eden izmed vodilnih v prevozniskem podjetju je oksimoron. Ce je sel med privatnike je bil privatnik. In v najboljsem primeru je bil na koncu lastnik uspesnega podjetja. Ce pa je tako kot si ti napisal - potem je pa sel med privatnike in se v neki tocki spet nazaj zaposlil v nekem drugem podjetju (ocitno velikem in uspesnem).

Verjetno stekas kaj zelim povedat - kot privatnik je takrat tezko prisel do velikosti transportnega podjetja s 100 kamioni. Ce pa je pac delal v taki firmi (ki je bila pac drzavna) pa ni bil privatnik.
Bil je privatnik ene 10 let, potem se je odločil, da bi bil več s familijo. In je nehal bit privatnik in začel delat od sedmih od treh al kolko je že to bilo včasih. To je vse.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

Bil je privatnik ene 10 let, potem se je odločil, da bi bil več s familijo. In je nehal bit privatnik in začel delat od sedmih od treh al kolko je že to bilo včasih.

Jaz tega ne verjamem. Da je po 10 letih opustil kšeft pomeni, da je "scagal" nad sistemom. Zadosti mu je bilo podjebavanja države! Bil je prevoznik, vendar novega avta npr.ni smel imeti, razen če bi kupil FAPa ali TAMa. Obdavčen je bil do 90% ! (progresivna lestvica, ki jo imamo še celo danes, le da je sedaj čisto majčkeno manj agresivna). Pa razna šikaniranja po špedicijah itd.
uf-1.gif

Scagal je in dal obrt nazaj. Morda je v tem času uspel narediti vsaj hišo. Zato je kasneje v redni službi tudi mnogo lažje zabrisal tisto knjižico ob tla, kot praviš. Ker je videl in vedel, kako se mora delati in kako se ne sme!
(Sicer pa tudi danes ni prav veliko drugače.)

Naši očetje in dedje, ki so se šli privatništvo, so resnično jebali ježa!
frown-1.gif

Nazadnje uredil moderator:

koliko

Guru
21. avg 2007
4.423
2.511
113
SV SLO
Meni še vedno ni jasno zakaj toliko ljudi voli rdeče. Levico, zakaj je Slovenija obrnjena na levo, čeprav smo vsaj velika večina okusili vse svinjarije komunističnega sistema. Imamo Slovenci spomin zlate ribice ali kaj?

Potem ok ljudje izvolijo levico in to več ali manj 25 let zaporedoma levica kanalizira denar iz države, zapira podjetja razprodaja vse kar je možno, ljudje stradamo zaradi napačne politike in zakonov napisanih tako, da potem nobeden ne odgovarja za kanaliziranje denarja. Ampak levica je še vedno in bo na oblasti. Ker smo Slovenci neumni. In kako nizko se bomo spustili preden nam bo počil film.

Protestov pa ni ker bi potem nastal paradoks. Protestirati proti lastni izbiri (izvoljeni levici) je kratko malo idiotsko.

I

Izbrisan uporabnik #9334

To ni levica. V družboslovju je levica napredna, desnica pa tradicionalna. To kar doživljamo v Slo po 91. letu, so zgolj in predvsem mafijska posla. Nikakor pa niso politična leva in desna gibanja!

Jaz nisem politik in že vsaj od petega leta starosti zagotavljam, da nikoli ne bom. Sem tehnik in zame veljajo pravila iz matematike in fizike. Ko ti pride v pisarno davčni inšpektor - ker se prejšnje leto enostavno ni izšlo, jebiga
tongue-1.gif
in je bila na koncu rdeča številka, - in ti iz minusa plus naredi, - potem ti je jasno, da v tem sistemu naravoslovne znanosti ne veljajo. Lahko voliš "leve in tigre (desne)" v nedogled, vendar do revolucije ne bo nič drugače.
Revolucija je pa vedno krvava in zelo enostranska - torej zopet krivična.
tongue-1.gif

Obstaja še tretja pot, torej dozorevanje skozi čas. Čez 200 let bomo tudi pri nas malce bolj zreli. Potrpljenje je božja mast!
tongue-1.gif
Problem je, ker je cel svet to šolanje že dal skozi, mi bi ga pa tako radi dohiteli ...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.175
6.989
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Zanimiva mnenja!

Zanima me, ali si res želite da prevladuje "zakon ulice", ali to le malo "šaflate"?

Resno sprašujem, brez želje po provokaciji!
Malo šaflamo. To pa zato ker dolžniki upnikom napovedujejo ”obiske” če se samo oglasijo v javnosti da jim je nekdo nekaj dolžan. Če pa gre ta upnik na policijo in sodišče pa me zanima uspeh tega početja. Sem skoraj prepričan da se meri v enomestni % številki. V zadnje pol leta sem tudi sam ”zabredel” v ta svet in začel spremljati to sceno in na žalost glede tega ne šaflam.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Ma daj.

S kakšnim dreiaksarjem se je v t.i. komunizmu dalo dokaj lepo živeti. Resda je bilo šraufanja čez vikende, ampak denar je tudi šel iz roke v roko brez računa. Da o tem, da je bilo posla kolikor si hotel, niti ne govorim.

Citat:
Citat:
Uporabnik Demz pravi:

Če nisi bil član KP, si bil lahko zgolj navaden delavec brez perspektive. !

Lahko si pa šel za farja in so te že v tistih časih klicali gospod.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Glede one misli o župniku me je pa rahlo zaskrbelo, če se morda osebno ne poznava ... (
grin1.gif
)
Po nadmorski višini sem izgleda da samo par metrov višje.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Ma daj.

S kakšnim dreiaksarjem se je v t.i. komunizmu dalo dokaj lepo živeti. Resda je bilo šraufanja čez vikende, ampak denar je tudi šel iz roke v roko brez računa. Da o tem, da je bilo posla kolikor si hotel, niti ne govorim.

Citat:
Citat:
Uporabnik Demz pravi:

Oprosti ampak ti si navaden BEDAK! Do osamosvojitve, leta 91 ste komunisti pobili in zaprli xxxx duhovnikov. Ja, tudi v osemdesetih letih prejsnjega stoletja. In tudi masni obredi so se izvajali pod striktnim nadzorom tardecih! Poznam vsaj ducat duhovnikov, ki so jih mucili in pretepali v zaporih od 1960-1990 (!)

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Oprosti ampak ti si navaden BEDAK! Do osamosvojitve, leta 91 ste komunisti pobili in zaprli xxxx duhovnikov. Ja, tudi v osemdesetih letih prejsnjega stoletja. In tudi masni obredi so se izvajali pod striktnim nadzorom tardecih! Poznam vsaj ducat duhovnikov, ki so jih mucili in pretepali v zaporih od 1960-1990 (!)

Kaj pa češ s tatovi in pedofili?

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Kaj unega s prvega posta misliš, da je zaveden državljan poču?

Ja k****, drugemu lopovu je bil dolžan, pa ga je tist.

Nobene romantike.... na žalost.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Ma daj.

Citat:
Citat:
Uporabnik Demz pravi:

1000 ali 9999?

Še dokaze prosim, da ne bomo blebetali tjavendan.

Res so jih zatirali. Pod "komunizmom" je bilo po 60 novomašnikov na leto, sedaj jih je 7.
bonk.gif

I

Izbrisan uporabnik #9334

Pravilno! Tudi zakon ulice lahko funkcionira, ko zmanjka drugih sredstev. Imamo pa problem pri nas v Slo, ker so nas vzgajale naše mame in nam vteple v glavo "kasno paljenje"! Ateji so pa (namesto zelo pomembne vzgoje podmladka) bili pridno na šihtu, da so postavili nazaj porušeno domovino - ki so jo mimogrede prevozili razni nacisti, fašisti in kvizlingi. Na tiste se pa tu na Alterju nihče ne obeša in jezi.
stupid-1.gif

To je naš problem!