Nekaj je: takega "povabila" enostavno nisi smel odreči, sicer si si nakopal težave v življenju in poklicno degradacijo - sedaj vemo da za obdobje cca. 10 - 20 let (do osamosvojitve). Nehajte že rožljati z nekimi "prirejenimi resnicami", vzetimi iz konteksta!
Če nisi bil član KP, si bil lahko zgolj navaden delavec brez perspektive. Tako kot sedaj, ko neodvisnih poslancev brez strankarske pripadnosti v bistvu nihče ne šmirgla! Če jih ne bi bilo, ne bi nihče niti opazil.
Jaz sem na tistem vprašalniku obkrožil 4. in se izgovoril na kasnejši čas, kao več izkušenj in zrelosti ...
) in vsaj četrt najvišje oficirske smetane iz Titograda kot graničnega odseka. Tam se mi je po zasliševanju "snel film" in sem jim izkričal, da :
zato ne!, ker se nočem enačiti z nesposobneži in lenuhi, ki so v hipu napredovali iz popolne nule prav takrat, z vstopom v KP !!!
Potem sem se šel ven kujat, pa so oficirji eden za drugim prišli tja k meni in mi priznali, da se strinjajo in odobravajo. Strah me je bilo pa kot psa!
Zame je to še danes dokaz, da smo kljub režimu bili ljudje - sposobni in pri zdravi pameti. Zato nikar ne limajte takih plakatov vsepovsod, ker se delate osla iz samega sebe. Limajte raje rezultate njegovega dela in se na tem izživljajte!