Kdaj polovička in kdaj ne?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.341
7.402
113
ce ti napihas prevec, se ti v vsakem primeru prepove nadaljnja voznja. Ce napihas manj kot 0,58 mg/l dobis izpit nazaj cez 24 ur na postaji (to ni stranska sankcija prepoved voznje ampak varnostni ukrep). Ce pihnes vec, si pridrzan + izpit se poslje na sodisce skupaj z obdolzilnim predlogom. Od takrat naprej pa do odlocitve voznika ti je prepovedana voznja. Ce vseeno vozis se ti vzame avto.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
ce ti napihas prevec, se ti v vsakem primeru prepove nadaljnja voznja. Ce napihas manj kot 0,58 mg/l dobis izpit nazaj cez 24 ur na postaji (to ni stranska sankcija prepoved voznje ampak varnostni ukrep). Ce pihnes vec, si pridrzan + izpit se poslje na sodisce skupaj z obdolzilnim predlogom. Od takrat naprej pa do odlocitve voznika ti je prepovedana voznja. Ce vseeno vozis se ti vzame avto.
Ali torej če napihaš 0,51mg/l boš plačal 900€ oziroma polovičko 450€, ne bo pa začasnega odvzema izpita? (npr za 1 mesec)
Je tako ali ne?

Če prav računam "toleranca" znaša 0,05mg/l. A je to pri vseh instrumentih enako?

Nazadnje urejeno:

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.341
7.402
113
pri indikatorjih ja.

Tako je, ce napihas za 900 eur in 16 pik, dobis poloznico in imas moznost polovicnega placila. Voznja ti je prepovedana za 24 ur.

hyper

Pripravnik
10. sep 2007
57
0
6
LJ
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
To je res? Ker sem mislil, da od policajev je polovička, od sodnikov pa ne.

Tudi sodnik se lahko odloči za polovičko, če se mu tako zdi. Tudi stransko sankcijo kazni, ki je po zakonu predpisana za določen prekršek (odvzem izpita za 1 mesec) ni nujno, da izreče v obsodbi.

Nazadnje urejeno:

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.341
7.402
113
in pri kaznih ki navzgor niso omejene lahko pribije kako hudo cifro. Cesa mislis da se vec posluzijo?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik kamela213 pravi:
ja nevem... kar sem jih jaz videl, so vsakič dali najmanjšo v razponu...
Kar sem jih pa jaz videl zadnje cajte, so pa vedno dali več kot najmanjšo kazen, prav nikomur najmanjšo.

Khmm, a to tebi kolegi pokažejo, tako kot meni?

kamela213

Fizikalc
9. mar 2011
1.102
45
48
pa nebi jim rekel ravno kolegi
smile-1.gif

ubistvu sem mislil da je to neka praksa sodišč da dajo najmanjšo globo v razponu ker se jim ne da utemeljevati ( če sploh morajo) zakaj so se odločili za višjo kazen. Očitno temu ni tako. Me pa res zanima na podlagi česa se odločijo kako visoko globo dati, verjetno glede na predkaznovanost.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.341
7.402
113
no moje izkusnje so od tega da je folk dobil po 17 pik namesto 18 pa do tega da so za voznjo pod vplivom alkohola po 3k dobili... Itak da je predkaznovanost faktor

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik kamela213 pravi:
pa nebi jim rekel ravno kolegi
smile-1.gif

ubistvu sem mislil da je to neka praksa sodišč da dajo najmanjšo globo v razponu ker se jim ne da utemeljevati ( če sploh morajo) zakaj so se odločili za višjo kazen. Očitno temu ni tako. Me pa res zanima na podlagi česa se odločijo kako visoko globo dati, verjetno glede na predkaznovanost.
Kolega ni bil predkaznovan, prvič sploh da je dobil pike, pijan je peljal le 10m - pa še to ne po javni cesti ampak so ga ujeli še na črpalki, (ga skriti čakali pol ure), plačo ima minimalno (po novem še ta zamuja za par mesecev, prispevkov delodajalec ne plačuje - kje so zdej policaji, inšpektorji?)... pa si ni prislužil minimalne kazni.
edino omogočili so mu plačilo na obroke. Zakaj višja kazen od najnižje pa niso utemeljevali. Točk je pa dobil toliko, kot predpisuje zakon.

A zdej tud pri hrani škrtarite? Zadnjič so na treznenje peljali prjatlco, ki je pijana peljala s kolesom, pa ji niso dali ne zajtrka in ne kosila, kljub temu da se je pritoževala da je lačna. Spustili so jo pa šele popoldan.

hyper

Pripravnik
10. sep 2007
57
0
6
LJ
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
in pri kaznih ki navzgor niso omejene lahko pribije kako hudo cifro. Cesa mislis da se vec posluzijo?

Jaz sem napisal za primer, ki se je zgodil meni (verjetno sem eden redkih), je pa res, da tako "človeško" sodnico sem verjetno srečal prvič, zadnjič in nikoli več
evil.gif
pa v kakšnem večjem mestu se to verjetno ne bi zgodilo ...
Verjetno kje tudi navzgor pribijejo, predvsem tam, kjer sodnik ve, da bo tako kazen možno izterjati in da je obdolženec povratnik, pa verjetno, če se vabilu na sodišče ne odzoveš tudi ne dobiš + točk pri sodniku, kazenske itak po zakonu
smirk-1.gif

Kjer so pa povratniki okvirji, je pa čisto vseeno kakšno denarno kazen mu pribije, ker itak ni izterljiva ...

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.341
7.402
113
Pri okvirjih se velikokrat posluzijo tega da morajo delat namesto placat. In potem kosijo zelenice in podobno. Seveda tisti, za katere vedo, da to delajo. Ce se enrat ne prikazes na delu potem anslednjic fases denarno kazen in kasneje uklonilni zapor (potem pa hitro napraskajo)

kamela213

Fizikalc
9. mar 2011
1.102
45
48
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
A zdej tud pri hrani škrtarite? Zadnjič so na treznenje peljali prjatlco, ki je pijana peljala s kolesom, pa ji niso dali ne zajtrka in ne kosila, kljub temu da se je pritoževala da je lačna. Spustili so jo pa šele popoldan.
kukr jst vem nikoli niso dajali jesti pridržanim po prometu.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.341
7.402
113
Do treh obrokov hrane na dan so upravicene osebe ki so pridrzane vec kot 12 ur oz. osebe za katere se izvaja pridrzanje ki lahko traja dlje kot 12 ur. Ostali pa praviloma (praviloma - ne vedno) lahko dobijo suhi obrok. Suhi obrok vsebuje prepecence in namaz (vikikrema ali kaj podobnega) ter plastenko vode. V vecini cetrov za pridrzanje pa je pitna tekoca vedno takoalitako stalno na voljo

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
ce ti napihas prevec, se ti v vsakem primeru prepove nadaljnja voznja. Ce napihas manj kot 0,58 mg/l dobis izpit nazaj cez 24 ur na postaji (to ni stranska sankcija prepoved voznje ampak varnostni ukrep). Ce pihnes vec, si pridrzan + izpit se poslje na sodisce skupaj z obdolzilnim predlogom. Od takrat naprej pa do odlocitve voznika ti je prepovedana voznja . Ce vseeno vozis se ti vzame avto.
Kolegica pred mescem in pol spila 4 pire, napihala nekaj več kot 0,58 na treznenje jo niso dali, (ustavili tik pred domom) so ji pa vzeli izpit in ga po mescu dni vrnili, tako da se sedaj lahko vozi, jo pa čaka še sodnik s kaznijo.