Kdaj polovička in kdaj ne?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Za katere prekrške lahko plačaš polovičko, in za katere ne? bolj konkretno.
Za koliko prekoračive hitrosti in kako je s tem pri alkoholu?

Me je presenetilo zadnjič, kolegica napihala, ne vem koliko, ampak dovolj da je dobila prenočišče, pa pravi da je plačala polovičko ????

B81

22. jul 2007
37.713
10.977
113
To je res? Ker sem mislil, da od policajev je polovička, od sodnikov pa ne.

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.265
154
63
Celje
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Me je presenetilo zadnjič, kolegica napihala, ne vem koliko, ampak dovolj da je dobila prenočišče, pa pravi da je plačala polovičko ????

To so jo policaji naplahtal, da je to kao polovicka...se jji je potem boljse zdelo in je sla z lazjim srcem placat...

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Ja sej je morala dobit položnico, kar tako ne moreš it plačat.
Je pa plačala takoj po prekršku, torej ni šla k sodniku. tam so daljše čakalne vrste kot 1 teden si mislim.
Aja, sm prej pozabu napisat, je bla s kolesom, če to kaj spremeni zadevo?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Ja saj to najbrž drži, samo za katere prekrške ti pa napiše kazen policaj, in za katere sodnik ????

osiris12345

Fizikalc
20. feb 2011
1.309
14
38
Ljubljana
policaj ima polovičko, sodnik pa obroke
smile-1.gif

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
ksz

Ja to je tudi mene zmedlo ko je kolega napihal za nekih 400eur pa je kr polovicko dobil, to me je pa zmedlo ker par let nazaj vem da ni bilo nobenih polovick in je bil direkt sodnik.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik kamela213 pravi:
52. člen zakona o prekrških -> poglej kdaj hitri postopek ni dovoljen

Priznam se mi ne da, lahko ti napises, ampak vcasih smo dobil za vsak prenapihan promilcek od sodnika in to ko je bla imeja 0.50 in 0.25, zdej se pa polovicka daje, edino v primeru nad 0.50 ne dobis polovicke vrjetno.

Nazadnje urejeno:

kamela213

Fizikalc
9. mar 2011
1.102
45
48
v primeru sintičeve kolegice je to zato ker je bila na kolesu in ni stranske sankcije prenehanja veljavnost VD

Nazadnje urejeno:

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
v primeru sintičeve kolegice je to zato ker je bila na kolesu in ni stranske sankcije prenehanja veljavnost VD

Ja v dveh kolegovih primerih pa je bil avto az katerega se potrebuje VD pa sta dobila polovicko.

kamela213

Fizikalc
9. mar 2011
1.102
45
48
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
Citat:

Ja v dveh kolegovih primerih pa je bil avto az katerega se potrebuje VD pa sta dobila polovicko.
ni stranske sankcije prenehanja veljavnost VD očitno nista napihala za 18 točk

Nazadnje urejeno:

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
Citat:

ni stranske sankcije prenehanja veljavnost VD očitno nista napihala za 18 točk

Kdo govori o prenehanju veljavnosti VD? Govorim ti da danes za napihanje dobis polovicko, vcasih je nisi dobil. Polovicka pa vrjetno tudi ne gre v visave kazni, torej tik pod mejo kjer ti voznisko vzamejo ali pac?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
52. člen zakona o prekrških -> poglej kdaj hitri postopek ni dovoljen
torej kar se prometa tiče
Citat:

- če je predpisana stranska sankcija prepovedi vožnje motornega vozila;
- za prekrške zoper varnost javnega prometa, za katere je predpisana stranska sankcija kazenskih točk v številu, zaradi katerega se po tem zakonu izreče prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja.

- In kje zdej vidimo, za kateri prekršek je predpisana stranska sankcija prepovedi vožnje motornega vozila in za katerega ni? je to tistih 18 točk, manj pa ne?
- a to velja samo za prekršek, kjer je naenkrat 18 točk, ali tudi za prekršek, kjer dobiš npr 5 točk, od prej pa maš že15 podlage?

kamela213

Fizikalc
9. mar 2011
1.102
45
48
V zprcpju piše za katere prekrške je predpisana prepoved vožnje mot. vozila in ni povezano z 18 kt
kar se tiče drugega vprašanja:
ni važno koliko imaš podlage, važno je samo to ali naenkrat dosežeš un limit da ti izpit neha veljat, se pravi 7 za mladega voznika in 18 za starega, ker policist na kraju ne more vedeti koliko ima nekdo kazenskih točk saj nima vpogleda v te evidence.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
V zprcpju piše za katere prekrške je predpisana prepoved vožnje mot. vozila in ni povezano z 18 kt
...
Sm najdu za prehitro vožnjo, 20 v območju umirjenega prometa, 30 v naselju, 40 izven naselja, 50 avtocesta, ne pa tudi za alkohol.
A za alkohol zdej ne jemljejo več izpitov, razen če dosežeš 18 točk, al samo jest nism našel oz. spregledal ????

Nazadnje urejeno:

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.341
7.402
113
izrece se prepoved nadaljnje voznje za 24 ur in se izpit kot listina za ta cas hrani na policijski postaji.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Daj mi ti iz prve roke nekaj povej prosim: če voznik napiha recimo 2 promila po tastarem, je to avtomatsko 18 pik in odvzem. Kako je potem z listino? a je tudi 24 ur prepovedi ali pa do sodnika?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
izrece se prepoved nadaljnje voznje za 24 ur in se izpit kot listina za ta cas hrani na policijski postaji.
Pa se to šteje kot stranska sankcija prepovedi vožnje motornega vozila?