Kdaj me je prav sram da sm človek

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.106
1.284
113
42
Ena zgodbica izpred 30 urce. Z bejbo in kolegom smo na pijači nekje v LJ blizu centra. IN tm se ga je en tip malo preveč napil. Smo ga samo vidl ko je odšel. 15 min kasneje se odpravimo domov in nardimo 20 metrov od lokala in tm model leži na tleh, v fetus spalnem položaju čist koma. To je bilo ob zelo prometni cesti tko 2 metra starn na pločniku. Ga z kolegom pobereva in ga posadiva tako da ga nasloniva na bajto da ni preveč bliz ceste in na suhih tleh. Seveda kolega prec pokliče rešilca ki se pripelje čez dobrih 10 min. Model je bil čist koma ga unedva reševalca posadita na nosila in ga odpeleta.

Kar meni ni jasno kako je lahko folk kr mimo hodil. Model je 15 min ležal na tleh čez cel pločnik in kot da ni nič. Še potem ko smo zraven stal so ljudje mimo hodil in se smejal ali pa grdo gledal.

Po temu mu je še bejba povedala zgodbo ko je par let nazaj en tip doživel kap in obležal pred blokom in da se je na njemu nabralo več kot cm snega preden je sploh kdo ugotovil da pa mogoče ni lihk uredu. Se mi zdi da je tega čisto preveč.

_robi_

Pripravnik
15. maj 2009
455
0
16
Ravno zdanič sem gledal en prispevek na to temo. Na manj prometnem območju(manj pešcev) se je človek ulegel na tla in ležal nepremično. Od 20 ki so šli mimo ga je vsak vprašal če je vse ok. Isto so naredili še na bolj prometni ulici. Razultat, od 20 ga je vprašal eden!!!!

Drugače bi se pa vsi lahko zamislili in sebe postavli v položaj ležečega na ulici.
10.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Malo preveč napil ?

Ko se bo streznil, bo pa še jezen nate, ker bo plačal stroške čiščenja želodca.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.106
1.284
113
42
Nova vrečka z škatlo čevljo in še kr dobre obleke se mi zdi da si lahko plača čiščenje želodca. Če bi ustal in se malo opotekel mi padu direkt pod avto...raje vidm da plača uz denarjem kot pa življenjem

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Citat:
Uporabnik Chief_Wiggum pravi:
Se pravi je bolje, da ga pustiš pri miru, ali kaj?
bonk.gif

Bom rekel, da bi bilo mene v tem primeru bolj sram biti človek, ker se ga človek tako zadane z alkoholom. Da je ljudem vseeno drug za drugega, ni nič novega, to je bil samo malce bolj očiten primer.

B81

22. jul 2007
37.745
11.024
113
Zato pa ne smeš nikoli sam pit, vedno z družbo. V celi skupini bo sigurno en, ko ne bo res čisto koma
grin1.gif

I

Izbrisan uporabnik 474

Moja babico je pred časom v centru Maribora napdal slabost in je na vogalu morala bruhat, nato pa je od bolečin morala sesti. Nobeden ji ni pomagal ali jo vsaj vprašal, kako ji lahko pomaga ali naj koga pokliče. Tako je nemočna sedela pol ure na tleh (mobitel je pozabila v avtu).
Ni bila pijana, imela je žolčne kamne...

LP
Gargy

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
frown-1.gif

večina ljudi se najraje naredi da ni nič in gre naprej. žal. in tukaj se vidi, koliko smo slovenci človeški.
upam, da je bilo z njo vse vredu.

I

Izbrisan uporabnik 474

Jap, vse je bilo OK, je prišla k sebi, sramotno pa je, kako ljudi čisto nič ne briga, kaj se okoli njih dogaja...

Stardo

Pripravnik
3. jan 2009
353
0
16
41
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Ena zgodbica izpred 30 urce. Z bejbo in kolegom smo na pijači nekje v LJ blizu centra. IN tm se ga je en tip malo preveč napil. Smo ga samo vidl ko je odšel. 15 min kasneje se odpravimo domov in nardimo 20 metrov od lokala in tm model leži na tleh, v fetus spalnem položaju čist koma. To je bilo ob zelo prometni cesti tko 2 metra starn na pločniku. Ga z kolegom pobereva in ga posadiva tako da ga nasloniva na bajto da ni preveč bliz ceste in na suhih tleh. Seveda kolega prec pokliče rešilca ki se pripelje čez dobrih 10 min. Model je bil čist koma ga unedva reševalca posadita na nosila in ga odpeleta.

Kar meni ni jasno kako je lahko folk kr mimo hodil. Model je 15 min ležal na tleh čez cel pločnik in kot da ni nič. Še potem ko smo zraven stal so ljudje mimo hodil in se smejal ali pa grdo gledal.

Po temu mu je še bejba povedala zgodbo ko je par let nazaj en tip doživel kap in obležal pred blokom in da se je na njemu nabralo več kot cm snega preden je sploh kdo ugotovil da pa mogoče ni lihk uredu. Se mi zdi da je tega čisto preveč.

Ne boš verjel, ampak vseeno. ENAKA ZGODBA se je VČERAJ zgodila na Čopovi prjatlcli, le da je bila v istem položaju in istimi problemi ženska srednjih let. Isti odziv ljudi, vsi mimo z očitajočimi pogledi brez pol % namena, da bi kdo pomagal. Na koncu ji je po 10min pomagala neka ženska... Največja fora pa je, da v tem času mimo prideta policaja, ki nista niti želela slišati o etgm, da bi pomagala..
13.gif

S taksisti ni bilo večje sreče, ko so videli v kakem stanju je...

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.106
1.284
113
42
Morm rečt da svaka čast reševalcom-a ki sta res korektno opravlja delo. Potrpežljivo. To mora bit tko zajeban šiht

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.547
5.101
113
Dobro si jo odnesel. Ko sem jaz lani ob cesti zagledal čuden prizor in potem peljal enega pijanega 15-letnika domov (zraven je bil njegov trezen kolega, ki je vedel kdo je), me je skoraj njegova mama namlatila. Mulca, ki ga je poznal pa tudi. Komaj sem treznega mulca nagnal v avto in ji rekel, da ji je verjetno jasno, da z njim ni pil. Drugače bi mali, ki ga ni pustil krepniti ob cesti, fasal. No, da bi kaj vprašala, če je mogoče njen sveti fantek, kaj pobruhal avto in podobno, ji ni prišlo na misel.

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.172
1.157
113
Citat:
Uporabnik Stardo pravi:
Največja fora pa je, da v tem času mimo prideta policaja, ki nista niti želela slišati o etgm, da bi pomagala..
13.gif
Kljub temu, da je ženska kazale znake res hude pijanosti, je nista hebala.
No, jaz pa sem včeraj zvečer čakal na hodniku na urgenci, in ni dvakrat za rečt,
da nisem srečal akterje te zgodbe.
Na hodniku so bili trije pijančki, eden je smrčal, drugi preklinjal in razbijal, tretji pa smrdel.
Pripeljeta dva policaja še četrtega, se pijančki pozdravijo "O kolega, kako si?".
Sproti policaja malo umirita tistega drugega pijančka:
"Ej ga, Marko, a si spet pijan? Sva te včeraj pred Namo vidla, pa si bil OK"
In potem je Marko padel v depresijo in se jokal, da se je iz ordinacije ven slišalo.
Potem je tisti prvi nehal smrčat, so ga v ordinacijo na pregled odpeljali, takoj za tem
sta not leteli še dve sestri, en zdravnik in oba policaja, da so ga malo umirili in pregledali,
ko je to bilo mimo, se je tisti smrdeči ovedel, začel kričat, da hoče inekcijo,
spet isti postopek, štiri sestre in dva policaja, v ordinacijo, potem se je pa slišalo, kako
ga poskušajo slečt in malo umit. Na koncu so ga še oblekli v čista oblačila.
Potem pa prideta še dva reševalca (vsi poznajo pijančke po imenih) in ga odpeljeta z rešikcem
nazaj v mesto (OK, priznam tega zadnjega dela nisem videl, ampak domnevam).

Ta čas smo se pa ostali na hodniku spraševali, kdaj pridemo na vrsto tisti, ki
rabimo pomoč in nismo pijani, pa plačujemo zdravstveno zavarovanje????

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.209
20
38
Še jst svojo smešno zgodbico na hitro povem. Že kakšnih pet let nazaj je sicer bilo, ko me je mati 500m od doma klicala, da je neka starka zalutala in da naj jo pridem z avtom iskat, da jo odpeljem domov. Evo mene, pridrvim z avtom, naložim starko in njene vrečke ter jo popeljem. Med vožnjo ugotovim, da se stari gospe niti sanje ne kje živi in me tako vozi sem ter tja cca 15-20minut. Zavila sva na ene dve dvorišči, kjer je starka zbegano gledala in ugotavljala ali je to njena hiša. Ok, sem si pač rekel, da tako ne bova nikamor prišla in se vrnem na kraj, kjer sem jo pobral, ustavim in pozvonim pri najbližji hiši. Vrata odpre stric in glej ga zlomka, babica iz sosednje hiše je spet pozabila kje živi
grin1.gif

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.236
3
38
Sej se res kuj vidi.
- Na cestah se za radarje ne blenda več
- Sem pred par leti klical gasilce, ker je zraven naše firme nekaj gorelo, pa so me potem policaji zasliševali s takim tonom, kot da bi bi bil že 3x obtožen požigov (da ne bo sedaj kdo mislil, da sem bil samo 2x)
evil.gif

- Če komu piska alarm na avtu, bi večina tist avto najraj še brcnila zraven tistega ki vlamlja
- Pomoči sočloveku res tudi ni več
- Tudi v hribih se vse manj pozdravlja
- Vsi pa bi za kakršnokoli človeško napako tega človeka najraje počasi mučili do smrti

LpT

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
Katastrofa od katastrofe... Jaz res vedno priskočim če vidim, da se kdo opoteka ali pa da sedi in težko diha, če se mi RES ne mudi nekam (ponavadi se vedno najde čas tistih nekaj minutk), vedno vprašam; Gospod, ste v redu? Gospa, ste v redu? Enkrat sem šla iz faksa sama, in pri enem mercatorju sedi ženska na betonski ograji in vidim da hrope in kašlja, stečem čez cesto in jo vprašam, če je ok... Je rekla, če ji dam malo vode in sm šla v mercator kupit, še vsi so me naprej pustil...Ji prinesem in vzame nek tablet, pol je rekla če ji pokličem rešilca ker ji je ful slabo in sm... Res me je blo mal strah, ker sm bla dejansko prvič v takem položaju ampak vse je enkrat prvič. Ne vem, mogoče sm kej narobe nardila, ampak... jaz sem ji vsaj pomagala.
In ja, ljudje so hodil mimo kot da sva zrak, kot da naju ni... pa je vsak videl, da je nekaj narobe, če ne drugače bi lahko sklepal iz mojih besed, ko sem jo bodrila naj samo še malo zdrži... Rešilc je prišel čez slabih 10minut... Še zdej ne vem, kaj ji je blo ne nč... Upam da je zdej vse v redu z njo.

In ja, ljudje so višek ignorance ko je kej takega... samo za svojo rit bi skrbel...me zanima, kako bi blo če bi se kdaj enemu izmed teh kaj takega zgodilo, pa se noben ne bi pobrigal in bi hodili mimo in si mislili; Zakaj bi js, naj kdo drug...

mare92

Pripravnik
17. avg 2007
941
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Malo preveč napil ?

Ko se bo streznil, bo pa še jezen nate, ker bo plačal stroške čiščenja želodca.

prvič časti bolnica oz. davkoplačevalci
smile-1.gif

Ni več spiranja želodca, razen če je reeeeees kruto.
Se strinjam da ljudje postajamo vse bolj odtujeni, ignorantski za druge, egoisti, živali!
Večkrat sem videl podobne primere, čeprav se mi je že par-krat zgodilo, da sem videl da so ljudje pomagali "padlim borcem". Kolegica se ga je kakšen mesec nazaj konkretno preveč napila, tako da ni mogla hodit. Po naklučju sem bil v bližini in jo pomagal nositi, ko pa se je vrgla na tla, je bilo okoli naju kakšnih 10 ljudi in vsi so hoteli pomagati ter klicali rešilce. Te so me bolj razočarali. Rekli so da imajo dosti pomembnejših primerov in da če bo kakšen frej, da se oglasi. Čakam z njo 20min, ženska se ni odzivala, NIČ, en mimoidoči je prinesel vodo, nato pa sem jo z njegovo pomočjo spravil v taksi in na urgenco.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.433
5.661
113
Citat:
Uporabnik Tusi pravi:

- Tudi v hribih se vse manj pozdravlja

Tuki ti pa ne dam prav......ok če vzpon ni naporen pa da nisi zadihan pozdraviš.......sam sem imel primer grem na šmarno.....izletnikov na vsak meter.....lezeš gor vs zadihan in se trudš pozdravlat vsak drug korak....nakonc ti sape zmanka zarad tega pozdravljanja in zarad hoje v hrib......pa se zadere en ata dober dan sem rekel
jezen.gif

13.gif

Pa sem drugače vzgojen in pozdravljam...tudi neznance

Nazadnje urejeno: