Kdaj lahko rečemo, da nas je doletela revščina?

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Živjo

Kdaj lahko rečemo, da nas je doletela revščina?
Kje bi bila pri vas meja revščina?

Jest: Dokler imam dovolj evrov za plačat položnice , za kupit kakšno cunjo in da, ko sem lačen, da nekaj pojem jaz temu nebi nikoli rekel revščina in tud za moje pojme se nebi smatrala revščina.
Za nekateri je bit reven že to, da si ne more privoščit dopusta ali avta ali ?????.

Bi pa lahko rekel, da sem živel tam okol l.90-95 revno saj sem se moral velikim stvarem odpovedat, kar je bilo doma to je bilo sem pač jedel jajca, zele, krompir, korenje, mapak ej bila vsaj hrana pa čeprav skromni obroki. Za oblečt je bilo, torej živelo se je solidno in marsikdo od mojih sošolcev je takole živel.

Mene bolj, kot ne zanima kje je tista meja za revščino pri vas, če bi vas to doletelo ali na sploh v družbi.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Ko nemorem;

- it na prvomajski, poletni in zimski dopust brez da morem čekirat bančni račun
- polagam pol manj denarja na varčevalni račun kot sicer
- sestri/mami/punci kupim darilo in se križam ob cifrah
- mi je skoraj škoda it ven jest
- se ne udeležim kakega eventa s prijatelji (obiske ženeve ko je sejem recimo), ker sicer nemorem nip naložit na varčevalni račun
-še in še bi se našlo

Sicer pa mene ne da je doletela revščina, že od nekdaj je ob meni; nimam ene nepremičnine, moji vrednostni listi so posmeha vredni,
še avto ki ga vozim na papirjih ni moj ampak od banke. Nasplošno je moje premoženje tako minimalno, da se me nebi splačalo
niti oropat, saj sem vreden ravno qrc-kaj, me mimogrede "kupi" vsak povprečen starc z povprečno penzijo.

Zdaj ko je recesija pa se niti ne sramujem da dnara ni.

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Ko nemorem;

- se ne udeležim kakega eventa s prijatelji (obiske ženeve ko je sejem recimo), ker sicer nemorem nip naložit na varčevalni račun
-še in še bi se našlo

Sicer pa mene ne da je doletela revščina, že od nekdaj je ob meni; nimam ene nepremičnine, moji vrednostni listi so posmeha vredni,
še avto ki ga vozim na papirjih ni moj ampak od banke. Nasplošno je moje premoženje tako minimalno, da se me nebi splačalo
niti oropat, saj sem vreden ravno qrc-kaj, me mimogrede "kupi" vsak povprečen starc z povprečno penzijo.

A to je za tebe revščina
bonk.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
tudi ta stajerski slavcek bo se prisel na svoj racun, brez skrbi.

dkivi

Pripravnik
4. jan 2008
835
0
16
ljubljana
ko se plača vse položnice in za 3-člansko družino ostane za obleč in za hrano cca 4€ (1000 takratnih SIT)na dan...takole smo mi trije konec 90-ih dve leti čarali

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik dkivi pravi:
ko se plača vse položnice in za 3-člansko družino ostane za obleč in za hrano cca 4€ (1000 takratnih SIT)na dan...takole smo mi trije konec 90-ih dve leti čarali

Nekako tako ja.
Zaradi podobnih razlogov sem jaz (sice v 4-članski družini) že v SŠ začel skoraj "redno" delati - začetek 90-tih.

dkivi

Pripravnik
4. jan 2008
835
0
16
ljubljana
naju je zvil tisti famozni stanovanjski kredit RS za mlade družine...z obroki nisi odplačeval niti obresti kaj šele glavnice v 2 letih je tako obrok iz cca 16.000 sit narastel na skoraj 30k,pa tudi glavnica je šla za 300.000 SIT gor..sva nato pri avstrijcih vzela nov kredit da sva tega poravnala (pri nih je šel nato v naslednjih 5 letih obrok gor za cca 10%)

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik trust pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Ko nemorem;

-še in še bi se našlo

A to je za tebe revščina
bonk.gif

Človek kot jaz, ki ne premore nobene nepremičnine, nobenega avta, nima delnic, nič denarja v skladih, zgolj kako plačo ali dve na računu
je za mene revež in sam sebe tretiram kot spodnji srednji rang. Zelo spodnji, ker si niti avta nemorem kupit, kajšele stanovanja.
Žalostno za nekoga ki dela 12 ur. Ampak se ne pritožujem, sem pa zdrav in vesel, druga skoraj ne rabim. Za tisto žemljo in pašteto
pa bo že vsak dan. Stanovanja pa si res nebom mogo kupit še vsaj naslednjih 20 let, ker se mi niti ne sanja kje bi dobil 80jurjev+++.
Nekako mi matematika daje vedet, da če mi nebo pomagala punca, neboma mela nikol svojega stanovanja, ampak ker hodi v šolo
ji nemorem rečt naj da pol obroka za kredit zraven, glede nato da še ma 3 leta študija,... Do tačas bomo pač klošarili, kajpačem druga,...
V diskoteki nisn bil že,... Huh,... Za novo leto sn bil nazadnje. Trenutno mam v žepo 330e, v torek mi je zaden dan za kazn, kup položnic
mam za plačat,... Nevem kako bom. Bom že kak. Še vedno sem, pa še zaj bom. In nekdo ki nima za položnice, tako jaz nimam,
je za mene spet samo revež. Ni pa važno če nimas 30e za položnice al pa 3000e. V obeh primerih nemoreš plačat, tak da si v istem
rangu le številke so druge.

Nazadnje urejeno:

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Egonislaw pravi:
Revščina se začne, ko si moreš začet sposojat denar, da lahko plačaš položnice ali kupiš hrano.

Revščina se začne, ko nimaš za položnice. Kako pa to rešuješ pa ni več važno.
Jaz recimo ko konca tedna nebom mel za položnice, torej me je doletela revščina.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik trust pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Ko nemorem;

-še in še bi se našlo

A to je za tebe revščina
bonk.gif

kaj pa je zate revščina?

jaz glihtak recimo si v sredo nebom mogo kupit kruha. Ker gre vse za položnice. Nemorem si kupit kruha za 1e.
Torej pri meni vlada revščina.

Mogoče mamo drugačna merila, ampak za mene je revščina za ovinkom. Tut če si nerabim sposojat za hrano sem v revščini,
če se nemoreš razvijat tako se recimo jaz nemorem, ki sem pri 25ih letih še vedno v najemniškem stanovanju, avta si nemorem
kupit, in nevem kako bo čez 20 let. Na istem bom. Zato ker se ne zasluži dovolj. Ko bom pa mel svoje lastniško stanovanje,
ko bom avto na keš kupil, nebom gledal na cene v trgovinah, pol pa več nebom v revščini. Dokler bodo pa leasingi, najemnine,
je pa revščina ker si sposojaš. Nenazadnje si tut od banke sposodim denar da lahko grem avto kupit. Stanovanje najemam namesto
bi si ga kupil... Kredita ne dobim nič,... Skratka sem revež.

Smo zadnjič debatirali s frendi, je tut kolega rekel, ima 2 nova avta, motor in najeto stanovanje, pa pravi da je revež, saj je vse na leasingih, kreditih, dolžen je plače svojim zaposlenim, še uro zdaj ko si je kupil je mogo vzet na 24 obrokov, ker ni zmogel takoj plačat...

Tak je to danes, dosti nas je revežev, vsi smo v v dreku in se razlikujemo le na kaki globini je kdo,...
Tak ko razmislim, sploh nevem če poznam koga, ki ni revež v moji bližini.

Danes ne met dnara pa tak ni sramota. Mene nič ni sram če nimam dnara, jebemomater tak pač je, saj pa se ne čoham
in sedim doma, delam kok gre, kok se zasluži se zasluži, več kot delat pa nemorem.

Nazadnje urejeno:

aviator

Fizikalc
20. avg 2007
6.200
0
36
Kransterdam
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Ko nemorem;

-še in še bi se našlo

sej, če bi kdp drug to napisal bi se čudil, ampak malkom je pa le eno čudno bitje na tem svetu
priden.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
No pa me ti rasvetli kaj ej to revščina.... :D

Kaj bi pa ti reko za nekoga ki nima nič svojega? Ki živi z mesca v mesec tako jaz?

Imam minimalno plačo, avto ki ga vozim je od banke oz. od leasing hiše, stanovanje je najeto, in po
izračunih konc tedna nebom mel niti evra v žepu. Če me zdaj kliče prijatel na mu posodim 10e, mu jih nemorem, ker jih
si bom ju3 sam prišel sposodit.

Veš kaj je to da 2009 človek nima 10e za posodit? Enostavno nimam.

Uporabnik kloshar že 3 tedne čaka da ga povabim na pivo, pa ga nemorem ker nimam s čem poravnat računa.

Uporabnik nova mi je zadnjič kupil kebap in sem vzgojen v duhu "kaj dobiš to vrneš", ampak mu nemorem plačat kebapa nazaj...
Sej sem se mu opravičil in povedal da dobi pred poletjem.

Povrhu vsega sn pa včeraj še 5e zgubil.

Nazadnje urejeno:

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
Jaz sn še tak večji revež...med večjimi tu gor.....vozim star avto, pa še tu mi je oma dnar posodla
smile-1.gif

Zaj si pa grem po žemelce v trgovino.........mermelade pa nem jemal, ker me že te predrago pride
smile-1.gif

Na morje za prvega maja pa bomo tudi mogli štrirje it, da bomo za benz skup vrgli
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
6
38
Ti teraš luksuz z nevem kakšnimi avti pa nevem kaj še vse... Če ne bi imel denarja, da to pokrivaš kar imaš, tega pač ne bi imel ali pa si dejansko teslo, ki res nima in še vedno rine v večji drek. Namesto BMWja ali kar koli že imaš bi lahko vozil starega cliota tam za 300eur pa ne bi imel lizinga ali kar koli pač že...
grin1.gif

Verjetno pa se itak malo zajebavaš kot to veš le ti
smile-1.gif

Vsak lahko zapravi več kot ima, to nikoli ni bil problem. Problem je takrat ko daš VSE kar imaš za kruh. Če imaš pa ne vem 3k eur mesečnih prihodkov in zapraviš 3.5k eur na mesec pa ne moreš trdit, da si revež, ampak si preprosto bedak.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Glej novega bmwja mi dajo na obroke oz kredit, kdo mi bo starega kliota prodal na kredit?

Pa star klio crkuje tut gre dost dnarja. Te pa raje vzamem leto starega bmja, pa se varno peljem,
pa crkno nebo kr tak, pa na leasing ga dobim, in ker sem verbalno dokaj močn pogajalec še pologa nedam,
še prejšnega razbitega sem jim dal "noter", skratka vse je stvar dogovora.

Nič ne zajebavam,govorim dejansko stanje.

uporabnik sonick ma podobno razmišlanje, gredo 4je na morje skupaj da bodo za benz skup dali.
Nekako tako bo tudi pr nas, smo najeli mali apartma za 2, prijavljen bo eden, spalo nas bo 4, pač se bomo stisnili,
to je edini način da za prvi maj vidim morje, jebat ga. Nemorem tako recimo eni, ki gredo s punco sami na morje,
midva si tega nemorema privoščit. Spet bomo se doma na terasi napili domačega vina da bomo v diskoteki manj
porabli.

In ko bom prišel domov bom spet brez dnara. Kot sem rekel v prvem postu tukaj, ne da me je doletela revščina,
zmeraj je ob meni.

Razlika med mano in enimi je le ta, da jaz revščino prej vidim kot ostali ki so že na robu izumrtja da bodo to sebi priznali.

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
6
38
Še vedno lahko očitno privarčuješ. Pa tudi če 40eur in se odrečeš morju. Jebiga.
Aja, pa clio na leasing? Starega cliota dobiš za en pošten leasing obrok in je tvoj. Samo tvoj... Servis in gume pa so itak skoraj zastonj za ta mala stara jajca.
grin1.gif

Nazadnje urejeno: