Se strinjam, vožnja en zraven drugega je izredno nevarna za kolesarje. Ampak poslušaj tole: 4 kolesarji en za drugim, sedaj pa jih prehiti s prometom nasproti. Ni šans.
Zadnjič smo šli z družino na kolesarski izlet po označeni kolesarski progi, ki je kao full oh in sploh. In je bila za 20km, potem pa bum na glavno cesto. K sreči je bil vikend in ni bilo veliko prometa, ampak je bilo vseeno je... se vozit, ko ti mimo šibajo avti z 90km/h, zraven pa dva froca. Sem komaj čakal, da je bilo tiste 3km konec in smo se spokali dol. Ampak nismo vozili en za drugim, ker potem bi bilo še bolj zaje... za tiste zadaj za prehitevat. Ženo sem poslal s tamalim naprej, potem sva šla pa s tamalo za njima z nekje 30m razdalje, da je en avto lahko mirno prehitel naju dva, potem pa še onadva. Pa en za drugim seveda, jaz in žena zadaj za frocoma in oba točno na 1m razdalje od roba, da ''ščitiš'' froce in preprečiš bedakom, da ti gre prehitevat v nasprotni promet.
Toliko o tem. In še enkrat te vprašam, kako boš prehitel gručo kolesarjev, ki vozijo en za drugim. Praktično nemogoče, tako da tukaj je potrebna pamet IZ OBEH STRANI. In pa načrtovalci kvazi družinam prijaznih kolesarskih poti, ki te potem ne vržejo na glavno cesto...
Vi zaslepljenci pa vidite le zakon, ki je v teoriji oh in sploh, v praksi pa povzroči nevarnost za vse. Ker kar se potem v taki vrsti dogaja, da gredo pač avtomobili na slepo mimo in si potem iščejo plac med kolesarji. Kar je za oboje ne samo stresno, temveč tudi (sploh za kolesarje) izredno nevarno. Ampak je pa PO ZAKONU. Malo uporabite tiste možgane v glavi še za kaj drugega kot za zakone brat.