Kdaj h kleparju?

pablohasan

Fizikalc
18. avg 2007
1.104
3
38
Tukaj veliko berem o pobuskanih avtih in o zasciti "investicije", pa me zanima kdaj greste vi h kleparju? Koliko mora bit avto porajsan? Je normalni,da se pravi slovenec dve leti vozi z avtom, ki ima oobuskana oba vogala? Kaj pa pravi alteras?

Nazadnje urejeno:

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
normalno je to, kar je tebi samemu sprejemljivo,če gre za kake 10 let stare gare je meni osebno vseeno, če je pobuškan,če gre za dokaj nov avto potem mora biti brez praske ali buške.govorim zase

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.629
113
Marlbor
Kak hitro se leti na popravilo je odvisno tudi od tega, kdo bo kril popravilo.

pablohasan

Fizikalc
18. avg 2007
1.104
3
38
Citat:
Uporabnik shift pravi:
normalno je to, kar je tebi samemu sprejemljivo,če gre za kake 10 let stare gare je meni osebno vseeno, če je pobuškan,če gre za dokaj nov avto potem mora biti brez praske ali buške.govorim zase
sam kaj to pomeni? A je to merljivo?

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Bojnih ran se ne popravlja. Spada to h karakterju avtomobila.
grin1.gif

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.249
4.809
113
Citat:
Uporabnik pablohasan pravi:
Tukaj veliko berem o pobuskanih avtih in o zasciti "investicije", pa me zanima kdaj greste vi h kleparju? Koliko mora bit avto porajsan? Je normalni,da se pravi slovenec dve leti vozi z avtom, ki ima oobuskana oba vogala? Kaj pa pravi alteras?

in sedaj ko imaš pobuškanega spredaj zadaj in naokrog, verjetno sledi vprašanje, pri kateri zavarovalnici boš največ dobil
za popravilo, če ga tam zavaruješ?!?

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Moj je kar pobutan okol in okol. Enkrat mi je mali skuter podrl na bok, dvakrat ga je nekdo na parkingu po vogalih, enkrat sem bedak odprl prtljažnik, ko sem prvič montiral nosilce za kolesa in je nabilo v streho, in pa kup manjših praskic od kamnov in podobnega sranja.

Če bi hotel vse skup zrithat je sigurno čez 1000 stroška. Avto vreden morda 3...

Sploh če živiš in voziš (parkiraš) po mestu, se mi zdi, da bi lahko bil avto skoz pri kleparju. Mi pa na kraj pameti ne pade, da ga peljem kleparju. Morda ga bom peljal ta "hujše" stvari porihtat preden ga bom prodajal.

Sem ga pa prvo leto zelo pazil. Takrat bi verjetno šel vsako od teh poškodb popravit.

BigPoppa

Majstr
19. jul 2007
1.291
357
83
Nikoli še nisem bil z nobenim avtomobilom pri kleparju/ličaju. Malo je tu sreče, veliko pa tudi to, da mi avto ne pomeni nič več kot le prevozno sredstvo in nisem bolano obseden z njim. Tudi med točo ga ne pokrivam z dekami, kdaj pa kdaj butnem z vrati v kakšno steno... Kup pleha in nič več kot to.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Pol pa taki stokate, ko pušite keš ob prodaji.

Ni samo pleh, je direktno keš iz denarnice, razen v redkih primerih, ki majo avto 20 let, tam je res vseeno.

BigPoppa

Majstr
19. jul 2007
1.291
357
83
Ne bo držalo. Še vsak avto sem prodal po ceni kot sem si jo zamislil (ker jo pač nastavim realno in ne v oblakih in z barantanjem v mislih). Je pa res, da mrgoli kupcev, ki jim je najpomembneje kako avto izgleda in ne to, da je vzdrževan redno, s kakovostnimi rezervnimi deli, nezlorabljan in da ni imel x predhodnih lastnikov. Za take kupce ima keko pravo ponudbo.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.629
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik BigPoppa pravi:
kdaj pa kdaj butnem z vrati v kakšno steno... Kup pleha in nič več kot to.
Takšnim talentom vrata rada uhajajo tudi po sosednjih avtih. Kdor ne pazi na svoj avto, še manj pazi na tujega.

BigPoppa

Majstr
19. jul 2007
1.291
357
83
Edit: mah, ne da se mi pregovarjat. Neplodna debata.
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

pablohasan

Fizikalc
18. avg 2007
1.104
3
38
Citat:
Uporabnik BigPoppa pravi:
Ne bo držalo. Še vsak avto sem prodal po ceni kot sem si jo zamislil (ker jo pač nastavim realno in ne v oblakih in z barantanjem v mislih). Je pa res, da mrgoli kupcev, ki jim je najpomembneje kako avto izgleda in ne to, da je vzdrževan redno, s kakovostnimi rezervnimi deli, nezlorabljan in da ni imel x predhodnih lastnikov. Za take kupce ima keko pravo ponudbo.
fak, babinega sem prodajal. Prisel je en mojstr odpiral in zapiral vrata, češ zaleten je bil. Avto sem pa sam pred nakupom premeril z merilcem in valjda ni bil nikjer barvan.. Kako sem ga steral. Popoldne je prisel normalen model, ki je celo vedel, kaj je s tem avtom lahko narobe in sva se zmenila za ceno in to je to. Dejstvo, da je imel avto sporten zvok, zaradi zjebane pregibne cevi, ga ni niti najmnaj motilo, js sm pa za sto eur kao spustil.
wink-1.gif

Rajs po odbijacu ni niti gledal...

Nazadnje urejeno:

colos

Pripravnik
12. jan 2008
494
6
18
Ponavadi peljem takrat ko je pleh porajsan toliko da zna rjavet. Avto je pa itak toliko star, da dobim večino delov na odpadu za normalen denar. Itak je pa v roku enega meseca po popravilu spet porajsan od raznih umetnikov na parkirišču. Očitno vsak misli, da če je avto star, da ga lahko butne.