Kdaj gremo v državni zbor na pivce? :)

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Sicer a ni tko, da ti za 8 ur pripada samo malica? o kakšnem kosilu vsi govorite?

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ok ja... tuki pri nas vsi jejo malice za 4-5€ (brez juhe, solate in sladice - oz. je to ponavadi dodatna "gratis" ponudba gostinca)... južne so pa 8 in več...

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
brgo: pozabljaš da poleg plače dobijo še kakšne ekstra sejnine in ostale ugodnosti da o temu, da si odprejo milion vrat ne govorimo, tako da po 4 letih četudi ni več izvoljen gre alhko kam drugam delati BP tako v gospodarsvo kot v kakšno ministrstvo, inšpektorat.... ne zagovarjaj jih.

to, da njihova menza dela neprofitno pomeni da jo plačujemo mi (vzdrževanje itd) kar je nelogično pri njihovi plači. ampak kje ste vidl da bi si bog prste porezal... sej veste, bog je najprej seb brado ustvaril...

Mi jim plačujemo ama vse od menze do telefona in plač. Ne razumem zakaj bi bila ravno malica problem. Pač je poceni malica del celote, ki jo plačamo vsi. Je čisto vseeno koliko stane. Je del celote, od plač, sejnin, telefonov, službenih avtomobilov in ne vem česa.

[censored] nismo vsi enaki ustvarjeni in nimamo vsi enakih ugodnosti pri svoji zaposlitvi. Dajte to razumet.

Sicer pa junaki, pozivam vas, da postanete poslanci.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik GrandFelix pravi:
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Tudi malica je odvisna od službe. Ponekod jo imajo, ponekod ne. Ponekod ti dajo denar, ponekod imajo celo bone. Pri poslancih jo pač kuhajo brez zaslužka. Lahko bi bila tudi popolnoma zastonj. Odločitev delodajalca in vseskupej je kot del zaslužka oz. celotne izkušnje zaposlenega
tongue-1.gif

Nima smisla... Očitno delaš v DZ in itak, da to zagovarjaš.

Delam v privat firmi. Ampak jaz razumem sistem, ti ga pa ne. Zato boš vedno bogi in bo svet nepravičen.

GrandFelix

Fizikalc
15. feb 2011
1.453
0
36
Človek ti nisi normalen. Govorim ti,da mi je jasno, da je povsod drugače ampak DZ smo izvolili mi in mi smo tisti kateri smo jim dali službe in mi smo tisti kateri jim plačujemo malice, avte, telefone, računalnike, plače, stanovanja itd. In zakaj naj bi potem imeli oni cenejšo malico kot mi navadni smrtniki? Govorim o malici in ničemer drugim in ne posplošuj. Tudi ne moti me njihova plača in nič, moti me pa malica, zakaj bi jo imeli oni ceneje kot mi, ki jim to vse plačujemo?

Bogi si ti, ker si možgansko malo-posestnik, sorry.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.639
215
63
Kranj
Ravno danes - prej so rekli, povprečna bruto plača posranca 4500€...srat te prime, resnično.

Brgo: ne obračaj besed. Posranci bi lahko plačevali normalne cene, da se ustvari dobiček v restavraciji.

D_K

Guru
24. sep 2007
3.080
852
113
Ma ta plača je nek reden zagotovljen dohodek. Drugače pa žesamo kilometrina in dnevnice doprineseta svoje.
tukaj so še potem službena vozila, katera tankamo "mi".

Ne verjamem, da bi se en poslanec v DZ dol ubijal za 4000 bruto. Tolko lahko dobiš čez mejo v IT sektorju.

Nazadnje urejeno:

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.673
3.190
113
v lokalni ostariji
brgo, u bistvu te razumem ja, pač poleg malice je tukaj še toliko drugih zadev... ampak kot sem ti rekel, tudi oni so si pač omogočilil kar se da lahkotno življenje....

vsi smo lahko poslanci. samo izvoliti nas morajo... tako da... lažje kot biti srčni kirurg kjer ni šans da to postaneš brez talenta in obilice možganskih kapacitet. sedaj so celo mlade poslanke (pod 30) v parlamentu tak da še dolgčas ne bo:)

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Brgo: ne obračaj besed. Posranci bi lahko plačevali normalne cene, da se ustvari dobiček v restavraciji.

Kdo obrača besede? Poslanci bi lahko plačevali kakršnokoli cifro. Pač poceni malica je ena ugodnost pri poklicu poslanca. Tako kot je zastonj kava pri nas v firmi in smo zato zaposleni bolj zadovoljni.

Res, ni mi jasno kaj vam ne potegne. Saj če vam ne paše, lahko zberete podpise za referendum pa predlagate spremembe, od ukinitve poceni malic do znižanja plač za poslance. Ne dvomim, da boste uspeli. Boste pač naredili poslanski poklic še malenkost manj zanimiv za tiste res "dobre" in ga bomo še malo bolj najebali.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.078
6.265
113
blizu močvirne prestolnice
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Jaz pa sploh ne vem, zakaj se usajate nad cenami v državnem zboru. Cene so enake kot v običajnih gostilnah leta 2006. Takrat je kava v običajno gostilni stala 110sit, kmalu po uvedbi evra so jo povičali na sedanjih 1,10eur.
Cene v državnem zboru so kljub temu 20% višje kot cene v trgovinah ... greš pač v trgovino in si kupiš škatlo filtrov za čas, pa si lahko za 1,40€ cel mesec kuhaš čaj.

Če bi kakšna gostilna nastavila iste cene, bi tudi imela 5x več prometa, ampak a ni bolje imeti 5x manj dela pa še vedno isto zaslušiti?

aplauz.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
ampak kot sem ti rekel, tudi oni so si pač omogočilil kar se da lahkotno življenje....

Res so si, ampak samo v primerjavi z delavci za trakom in podobnimi... Materialno biti poslanec ni neka zmaga. Za tiste dobre ni ravno nek zaslužek, zato pa imamo takšno živino kot jo imamo tam not.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.339
7.093
113
pri taščici
brgo: če si bil v preteklih urah v službi, potem ti vsaka čast ker si res sposoben. Drži se take službe.
Bom ob priliki šel na kosilo tja (se bom že prijavil na ogled neke seje z balkona)
Ko pomislim kako ženin delodajalec dodatno "služi" na račun menze v tovarni se ne čudim da me ne mika služba pri "tajkunih". Bo tudi ženo treba spravit v drugo službo.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
brgo: če si bil v preteklih urah v službi, potem ti vsaka čast ker si res sposoben. Drži se take službe.
Bom ob priliki šel na kosilo tja (se bom že prijavil na ogled neke seje z balkona)
Ko pomislim kako ženin delodajalec dodatno "služi" na račun menze v tovarni se ne čudim da me ne mika služba pri "tajkunih". Bo tudi ženo treba spravit v drugo službo.

A nam ni fajn. Jaz sem zadovoljen s svojo službo, tvoja žena pa ni zadovoljna in bo šla v drugo. Najlepši možen sistem, kjer lahko izbiramo, kje bomo delali.

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.318
829
113
Brgo, uzela jih magla, zgleda, da majo vsi službe do treh. pol se pa še bunijo, da je ful zajeban.
evil.gif

drgač pa je menza v parlamentu neprofitna, kar pomeni, da je osebje notri zaposleno. to je tko kot otroci v vrtcih in šoli, k majo svojo kuhinjo. in ta je neprofitna. A bomo tud otrokom v vrtcu zacolal več?

Pa spet vsi vidjo uni 90 pajacov, kaj pa ostalo osebje parlamenta, obiskovalci, novinarji, itd.... sej oni majo isto poceni pa se noben ne razburja. a zato k pa 90 ljudi pa plačuje par evrov manj, bomo pa cel halo nardil. rajš se razburjite zarad nadometisla plače po zaključku mandata, ko človek dobiva po dva,tri jurje pa doma meditira ali pa dela na črno in čaka, da mu kasneje izplačajo. me res zanima zakaj bi človek potreboval nadomestilo, če ga ob izvolitvi tako ljubi nekaj desettisoč ljudi, a po končanem mandatu pa ni junaka, ki bi ga zaposlil.
bonk.gif

lp

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Jaz sem še zmer tle
smile-1.gif

Sicer pa mene nadomestilo po koncu mandata ne moti. Tisto nadomestilo je zato, ker se kot poslanci odpovejo mogoče dobro plačani službi za nedoločen čas. Kompenzacija je poštena, izkoriščanje sistema kot v primeru gospoda Viranta pa vsekakor ne. Mislim, da zraven potegneš še 100 jujrev s honorarji je najmanj sumljivo. Njega sem sicer izbral samo kot najbolj opazen primer.

Nazadnje urejeno:

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.460
7.589
113
naj povem da se strinjam z brgotom.

Sicer pa so enake cene tudi v restavraciji MNZ na stefanovi, kuhinji PA Tacen in verjetno se kje. Drzava pac ne dela s profitom ampak pokriva stroske surovin (hrana) in zaposlenih.

Placa poslanca... Neto osnova je okoli 2200 EUR nato pa prejmejo se dodatek za loceno zivljenje (kdor ni iz LJ in cez teden zivi v LJ), dodatke za sodelovanja v raznih odborih (predsedniki odborov dobijo se malce vec) poleg tega pa dobijo se dodatek za delo z volilci. ta slednji dodatek je odvisen od razdalje ki je med ljubljano in volilnim okrajem kjer je bil poslanec izvoljen - s tem dodatkom naj bi pokrivali stroske transporta do svoje poslanske pisarne na terenu. Tisti ki zivijo v LJ jim pripade nadomestilo za prevoz enkrat tedensko. Na koncu dobi poslanec ki je recimo clan enega odbora in je doma iz postojne tam cca 3200 do 3500 neto. Nekdo iz prekmurja dobi vec na racun dodatka za delo z volilci.