Kdaj gremo v državni zbor na pivce? :)

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Imaš samo 2 višine povračila malice, okrog 4 pa okrog 6€. To dobijo vsi, od poslancev do unih za trakov. Še vedno ne vem, kaj ti ni prav.

GrandFelix

Fizikalc
15. feb 2011
1.453
0
36
Si si pogledal cenik, ki ga imajo v DZ? A na nas podložnikih drugi lahko služijo ko bedaki pri poslancih je pa neprofitna organizacija? Dejte no....

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.204
11.117
113
kod Džej-Zija
Citat:
Uporabnik aceman19 pravi:
če računaš, da ima poslanec cca 1600-2000 neto plače ... ne vem, če je moja glih dobra
frown-1.gif

Od 5000 bruto definitivno nimajo 1600-2000 neto. Koliko imajo zares, pa ne vem.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Če delavec plačuje za malico 8€ izven LJ je seveda njegov problem. Jaz v LJ še nisem plačal več kot 3,6€
tongue-1.gif

Malica kot topel obrok, se ce gres klopcicu das minimum 3.50eur, pa solata zupa pijaca pa si spet na 7eur v najnizji sociali.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
"Restavracija v Državnem zboru ne ustvarja dobička, saj ne gre za pridobitno
dejavnost. Posledično so tako cene nižje, kot v zasebnih restavracijah, s
katerimi naše restavracije nikakor ne moremo primerjati."

Ce dobivajo nadomestilo za malice potem so se vedno na boljsem kot navaden delavec ki nima menze ki ne ustvarja dobicka ampak ravno nasprotno ce ze ima menzo.

Cooper

Pripravnik
27. jan 2009
498
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik aceman19 pravi:
če ma Pahor dobre 4k bruto, pa je PV. itak, da nimajo drugi več.
Malo se motiš. Pahorjevih 3000€ neto je okrog 7000€ bruto.
Sicer pa so poslanci dobili prve plače
cheer.gif

Prve plače in nadomestila plač je v petek prejelo 137 novih in nekdanjih poslancev, in sicer 88 novih in 49 nekdanjih poslancev.

Tri najvišje plače v bruto znesku za januar so prejeli predsednik državnega zbora Gregor Virant (DLGV), 8189 evrov, podpredsednica državnega zbora Ljudmila Novak (NSi), 7169 evrov, in vodja poslanske skupine PS Jani Möderndorefer, 7061 evrov.

Vir: Delo

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Če delavec plačuje za malico 8€ izven LJ je seveda njegov problem. Jaz v LJ še nisem plačal več kot 3,6€
tongue-1.gif

.

Malo dvomim v to izjavo.
Topla malica za 3,6€ v LJ?
Kje?

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
kzs...

ok, sej je malo smešno vse skupaj, ampak ne vem, kje je fora, da se ta tema zmeri po volitvah potegne iz predala že 10x premletih zadev??

Hodite še vsi drugi tja, pa boste prišli poceni skoz. Kdor pa ne more, si je pa sam kriv.

A bi radi, da bi malica bila procentualna glede na plače??

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.750
903
113
tu in tam
In zakaj so že točno dobili plače? za drek mešat verjetno..nobeden si tudi centa ni zaslužil od navedenih zneskov
10.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
tongue-1.gif

Malica kot topel obrok, se ce gres klopcicu das minimum 3.50eur, pa solata zupa pijaca pa si spet na 7eur v najnizji sociali.

Če se preseravaš po gostilnah, izvoli plačat. Za delavce so pa delavske menze. Jaz ne vem v kateri pride kosilo več kot 5€.

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
Kaj pa če si v firmi ki nima svoje menze?
Kam potem?

Trenutno včasih hodim v šparovo restavracijo in tam za 4€ komaj kaj dobiš.
Any ideas? LJ-vič

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik GrandFelix pravi:
Si si pogledal cenik, ki ga imajo v DZ? A na nas podložnikih drugi lahko služijo ko bedaki pri poslancih je pa neprofitna organizacija? Dejte no....

Pritoži se še nad zastonj telefoni, računalniki in ostalim. Tega ne dajo vsakemu delavcu za trakom in tudi ni fer.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik cappy pravi:
Kaj pa če si v firmi ki nima svoje menze?
Kam potem?

Trenutno včasih hodim v šparovo restavracijo in tam za 4€ komaj kaj dobiš.
Any ideas? LJ-vič

Saj ti plačajo nadomestilo za malico, verjetno v višini 6€ in drobiž. Za ta denar sigurno kaj dobiš. Lahko pa menjaš firmo za bolj prijazno ali postaneš poslanec.

GrandFelix

Fizikalc
15. feb 2011
1.453
0
36
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Citat:
Uporabnik GrandFelix pravi:

Pritoži se še nad zastonj telefoni, računalniki in ostalim. Tega ne dajo vsakemu delavcu za trakom in tudi ni fer.

Oprosti, malica je osnova. Vse ostalo je pač odvisno od službe...

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Tudi malica je odvisna od službe. Ponekod jo imajo, ponekod ne. Ponekod ti dajo denar, ponekod imajo celo bone. Pri poslancih jo pač kuhajo brez zaslužka. Lahko bi bila tudi popolnoma zastonj. Odločitev delodajalca in vseskupej je kot del zaslužka oz. celotne izkušnje zaposlenega
tongue-1.gif

sass

Guru
1. sep 2007
5.244
887
113
mi dosti hodimo v mercatorjevo menzo na slovenčevi. za moj okus imajo tam boljšo hrano, kot v "tavelikih" menzah v mercator centru ali intersparu. za 3,50 EUR dobiš kosilo (glavna jed + solata)

GrandFelix

Fizikalc
15. feb 2011
1.453
0
36
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Tudi malica je odvisna od službe. Ponekod jo imajo, ponekod ne. Ponekod ti dajo denar, ponekod imajo celo bone. Pri poslancih jo pač kuhajo brez zaslužka. Lahko bi bila tudi popolnoma zastonj. Odločitev delodajalca in vseskupej je kot del zaslužka oz. celotne izkušnje zaposlenega
tongue-1.gif

Nima smisla... Očitno delaš v DZ in itak, da to zagovarjaš.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.673
3.190
113
v lokalni ostariji
brgo: pozabljaš da poleg plače dobijo še kakšne ekstra sejnine in ostale ugodnosti da o temu, da si odprejo milion vrat ne govorimo, tako da po 4 letih četudi ni več izvoljen gre alhko kam drugam delati BP tako v gospodarsvo kot v kakšno ministrstvo, inšpektorat.... ne zagovarjaj jih.

to, da njihova menza dela neprofitno pomeni da jo plačujemo mi (vzdrževanje itd) kar je nelogično pri njihovi plači. ampak kje ste vidl da bi si bog prste porezal... sej veste, bog je najprej seb brado ustvaril...