Kdaj gremo v državni zbor na pivce? :)

aceman19

Pripravnik
20. dec 2011
77
0
6
Cenik je objavljen v celoti
smile-1.gif

V državni zbor na kosilce in poceni pivce

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.211
3.573
113
Marlbor
Jaz pa sploh ne vem, zakaj se usajate nad cenami v državnem zboru. Cene so enake kot v običajnih gostilnah leta 2006. Takrat je kava v običajno gostilni stala 110sit, kmalu po uvedbi evra so jo povičali na sedanjih 1,10eur.
Cene v državnem zboru so kljub temu 20% višje kot cene v trgovinah ... greš pač v trgovino in si kupiš škatlo filtrov za čas, pa si lahko za 1,40€ cel mesec kuhaš čaj.

Če bi kakšna gostilna nastavila iste cene, bi tudi imela 5x več prometa, ampak a ni bolje imeti 5x manj dela pa še vedno isto zaslušiti?

Nikka

Pripravnik
8. avg 2007
531
11
18
MB
kid.kibla.org
Ali to, da je restavracija neprofitna pomeni, da imajo potem ostali gostinci čisti dobiček v razliki od teh do polnih cen?

Halo je pa najbrž zato, ker imajo poslanci povprečno plačo cca. 5000 EUR in bi si lahko z lahkoto privoščili kosilo/malico po regularni ceni ostalih smrtnikov, ki o taki plači samo sanjajo.

aceman19

Pripravnik
20. dec 2011
77
0
6
jah, jaz delam v privat firmi v LJ, pa dam za glavno jed s solato v menzi minimalno 5-6 evrov. če hočem še juho, pa dodaj še vsaj 2 evra. poslanci pa zaslužijo dvakrat toliko kot jst, pa še jejo lahko poceni.

no, da ne rečem, da se raj hodijo prek ceste v maxija nastavljat, da jih fotkajo....

GrandFelix

Fizikalc
15. feb 2011
1.453
0
36
Citat:
Uporabnik Nikka pravi:
Ali to, da je restavracija neprofitna pomeni, da imajo potem ostali gostinci čisti dobiček v razliki od teh do polnih cen?

Halo je pa najbrž zato, ker imajo poslanci povprečno plačo cca. 5000 EUR in bi si lahko z lahkoto privoščili kosilo/malico po regularni ceni ostalih smrtnikov, ki o taki plači samo sanjajo.

Točno v tem je problem. Naj si grejo poslani kupit škatlo čaja in naj ga gonijo cel mesec.... Plače majo vrhunske, kosila najceneje in tudi vrhunske a podložniki majo plače do kurca in hrano drago ki pa je po vrhu tut do kurca.

Ko Jih Jebe!

Nazadnje urejeno:

Pbutec

20. jul 2007
15.211
3.573
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik aceman19 pravi:
jah, jaz delam v privat firmi v LJ, pa dam za glavno jed s solato v menzi minimalno 5-6 evrov. če hočem še juho, pa dodaj še vsaj 2 evra. poslanci pa zaslužijo dvakrat toliko kot jst, pa še jejo lahko poceni.

no, da ne rečem, da se raj hodijo prek ceste v maxija nastavljat, da jih fotkajo....
Organizirajte si prehrano, pa če vas je vsaj 10, imate lahko osebnega kuharja, ki vam bo za tak denar vsak dan kuhal svežo hrano po želji.

uuu

Fizikalc
19. jun 2010
1.766
14
38
Točno, nismo jih zato izvolili, da bodo zastonj čaje pili, ampak zato, da bodo trpeli (po cankarjansko)

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Hm, pri nas je kava (kakav, čaj...) v avtomatu zastonj, kosilo dol v menzi od sodexa okrog 5€, glavna jed 3,4 - 3,6€. Meni je samo glavna jed vedno dovolj. Meni se taka blazna razlika, da bi moral zganjat štalopo medijih, med našimi in poslanskimi cenami spet ne zdi...

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Ksz

Zakaj tak halo okol teh cen?? Ja nevem poslanc z 5000eur subvencionirana hrana, delavec z 500eur pa 8eur za kosilo izven ljubljane.
Sploh nevem zakaj bo debata v zboru glede malce, naslednji dan ukinit pa je.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
"Restavracija v Državnem zboru ne ustvarja dobička, saj ne gre za pridobitno
dejavnost. Posledično so tako cene nižje, kot v zasebnih restavracijah, s
katerimi naše restavracije nikakor ne moremo primerjati."

GrandFelix

Fizikalc
15. feb 2011
1.453
0
36
Da ne govorimo o stanovanjih, pa vsakič ko ***** odnesejo iz DZ dobijo še dnevnice itd. Dejte no.... Še zagovarjajte jih...

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Če delavec plačuje za malico 8€ izven LJ je seveda njegov problem. Jaz v LJ še nisem plačal več kot 3,6€
tongue-1.gif

Postani poslanec, če misliš, da je lahko. Boš hebeno razmislil, preden boš pustil (po možnosti dobro plačano) službo in šel nekam delat za določen čas (do 4 leta). Poslanska plača znaša sicer 4600 bruto, kar je neto manj kot 2500. Jaz si ne predstavljam nekoga sposobnega in dobrega, da bi delal za ta drobiž, zato pa imamo kar imamo.

Sicer pa, tudi če bi poslanci imeli malico zastonj. Jaz imam recimo zastonj služben telefon in računalnik in na to gledam pač kot na del plače. Nekdo na minimalcu bi mi bil seveda fouš.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik GrandFelix pravi:
Da ne govorimo o stanovanjih, pa vsakič ko ***** odnesejo iz DZ dobijo še dnevnice itd. Dejte no.... Še zagovarjajte jih...

Dnevnice, kot v vsaki normalni firmi. Kaj ti ni prav?

Pbutec

20. jul 2007
15.211
3.573
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
"Restavracija v Državnem zboru ne ustvarja dobička, saj ne gre za pridobitno
dejavnost. Posledično so tako cene nižje, kot v zasebnih restavracijah, s
katerimi naše restavracije nikakor ne moremo primerjati."
Kolikor se spomnim, je vsaka firma nekoč imela lastno menzo ali pogodbo z kakšno od menz. Takrat se je firmi bolj splačalo delavcem zagotavljati prehrano kot pa jo izplačevati. Nato so si delavce začeli zmišljevati prehranske navade z namenom pokasirati tistih par dinarčkov in so raje živeli na sendvičih. Menze so propadle, hrana se je podražila in sedaj imamo stanje kakršno je.
Tu in tam je še ostala kakšna menza v firmi, ki ima zaposlene ljudi v kuhinji in lahko poceni hrani delavce, ostali pa pač jebemo ježa. In sedaj bi še njim uničili menze?

aceman19

Pripravnik
20. dec 2011
77
0
6
če računaš, da ima poslanec cca 1600-2000 neto plače ... ne vem, če je moja glih dobra
frown-1.gif