Kdaj dojenčico v športni voziček?

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.103
4.097
113
Najina punčka je 5 mesecev stara. Ne sedi še samostojno in je tudi ne siliva, vendar, ko je v naročju, se že vleče v pol-sedeči položaj.

Imava Chicco S3 voziček, ki ima in košaro in športni del, kateremu hrbtni naklon se lahko nagne, vendar ne v popolnoma vodoraven položaj.
Punca hoče začeti dojenčico voziti v športnem delu (tamala je za svojo starost res velika (70cm, 7800g in je skoraj od roba do roba košarice)) z maksimalno nagnjenim hrbtnim naklonom (ki ni popolnoma vodoraven), mene pa skrbi, da ne prehiteva dogodkov glede na to, da so nama na materinski šoli govorili, da naj nikar ne hitimo, ker si lahko s tem poškoduje hrbtenico.
Aja, večinoma jo voziva ob reki, po makedamski poti, tako da je potrebno še upoštevati tresljaje.

Hvala za odgovore!

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Moje čisto nestrokovno mnenje: v športnem vozičku bo jo vozil šele, ko sedi popolnoma samostojno.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.103
4.097
113
Tako je tudi moje mnenje, tako da moram punco nekako prepričati. Problem je v tem, ker ji je tudi patronažna sestra in tista fizioterapevtka pri pediatrinji rekla, da lahko, samo ne vem no. Nočem, da bi hčerkica trpela celo življenje, ker se ni moglo počakati še tisti en mesec.

Nazadnje urejeno:

osiris12345

Fizikalc
20. feb 2011
1.309
14
38
Ljubljana
tako ja, otroka se da v športni voziček ko sedi samostojno to je nekako okoli enega leta starosti, nikakor pa ga ne silita da bi sedela že pred tem zato ker to ima vpliv na hrbtenico in bo lahko imela težave z hrbtom v prihodnosti. verjami meni, delam v takem biznisu že 10 let
smile-1.gif

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.103
4.097
113
Hvala!

Samo a ni tako, da se jo da, ko že sama, samostojno sedi (a ni to nekje pri 6 mesecih)? Ker je tako velika, bo zelo kmalu prerastla košarico. Kam naj jo pa dajem v vmesnem obdobju do enega leta?

Tukaj govorim o športnem delu, ki ima nagnjen hrbtenični del, vendar ne v popolnoma vodoravni legi - tam nekje pod kotom 30° gre.

Nazadnje urejeno:

prjatu

Pripravnik
24. jul 2007
413
9
18
To je še vedno precej ležeč položaj, če imaš hrbtišče do konca spuščeno ne bi smel bit problem. Pazi le, da se ne bo hotela dvigat oz da ne bo dvigala glave, skratka mora bit naslonjena, da ima oporo.

osiris12345

Fizikalc
20. feb 2011
1.309
14
38
Ljubljana
ja to kdaj otrok sam sedi je relativno ja, odvisno koliko hitro rastejo, velika večina je tam okoli enega leta, drugače pa ja lahko se ravnaš tudi po tem da ko preraste košaro jo daš v športni del, ker voziček pa imaš? kar povej mi model in firmo da ti bom znal bolje povedat.

kakšen quinny buzz?
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.103
4.097
113
Kot sem ze omenjal, imamo Chicco S3 Trio, lupinco, kosaro in sportni del. Tamala je stara 5 mesecev, visoka 68-70 cm in tezka 7800g. V kosaro gre se komaj - na vsaki strani je se cca 2 cm lufta, zaenkrat pa sele pase ovcke in se se ne premika sama po tleh.

Nazadnje urejeno:

osiris12345

Fizikalc
20. feb 2011
1.309
14
38
Ljubljana
aha chicco
smile-1.gif
ja no ti uglavnem samo pazi da tamala ne bo stlačena v košari preveč, potem pa ko bo res prerastla košaro jo daj pa v športni del, če se dobro spomnim bi mogu imeti tudi športni del od chicco-ta tudi naklon, tako da pa športni del daj čisto v ležeči položaj.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.082
6.932
113
pri taščici
Kaj in koliko trpi otrokova hrbtenica tisto urco v vozicku ce lezi pod kotom 10 stopinj?
Koliko se potem zgodi okvar v lupinicah ko lezi bistveno bolj pokonci?!
Ajd da vidim odgovor

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.082
6.932
113
pri taščici
Da ga ne bi slucajno po kaksnih rampah, bregovih, tivoliju, tekocih trakovih v cityparku in podobno vozili. Tam bo v kosari v vecjem naklonu kot pa v "sportnem" (ki se mu spusti naslon")
ne podpiram pa da ga v vozu pokonci postavljate pa po obrezju save vozite dokler 100% ne sedi.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.082
6.932
113
pri taščici
Andy; kupi mu kahlo pa ga na kahlo daj zjutraj in zvecer, pa mogoce se kdaj vmes.
Brez prisile. Sicer bodo nekateri proti, ampak najin je od pol leta naprej na kahli. Kadar se upira ga ne siliva, vcasih pa pol ure se kar noce dol iti.
Na zacetku se je zjutraj redno pokakal in polulal, preden sem si jaz zobe umil. Je pa res da si zjutraj moram takoj ko se je zbudil.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Kaj in koliko trpi otrokova hrbtenica tisto urco v vozicku ce lezi pod kotom 10 stopinj?
Koliko se potem zgodi okvar v lupinicah ko lezi bistveno bolj pokonci?!
Ajd da vidim odgovor

To na mene leti? Jaz pravim za lupinico in košaro, škoda tolk denarja stran metat. Za okvaro pa nevem, nisem ortoped. Verjetno kakšnih poškodb nebo. Nisem odgovarjal na tvoj post, ampak na prvi post. V mislih sem pa imel pravi športni vozek, ne ostoječega
redface-1.gif

Če še enkrat odgovorim - v danem primeru bi otroka vozil kar brez lupinice. Samo ne naslon do konca gor ampak postopoma dvigoval z najnižje naprej, sproti bi pa videl kako otroku odgovarja.

Se pravi ANDY ne kompliciraj
zmaga.gif

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.401
1.405
113
Brez skrbi lahko gre v športni voziček. Samo je ne dajte v sedeči položaj ampak v čisto ležeči položaj. Če sedaj ne sedi samostojno potem še kaki mesec oz. dva ne bo sedela čisto samostojno in brez opore. Tako da brez skrbi lepo v športni voziček pa je.
Moja je bila pri 5 mesecih al pa mogoče malo prej že v športnem vozičku ker se v košari ni hotela vozitit več.

osiris12345

Fizikalc
20. feb 2011
1.309
14
38
Ljubljana
tako ja, športni del od chiccota daj na ogrodje in ga daj v ležeči položaj

drugače pa tist voziček k je na sliki ni pod "športni" ampak se mu reče "marela" voziček
smile-1.gif

Nazadnje urejeno: