Kazenske točke

I

Izbrisan uporabnik #488

Apollo8@ v takšnem primeru, ko občan opazi fake policista pač naj takoj pokliče pravo policijo in ne ustavlja sumljivemu policaju.

Bo že potem "fake" policaj razložil kje je imel kapo in zakaj straši občane.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Kolegi policisti mi ne razlagajo zakonov ampak, če me že kak biser ustavi, ki je pred tem kršil kak predpis jih pač pokličem in potem nadaljujem pot brez kakšne položnice.

Dam pa Snecerju prav, v teh časih ko se pojavljajo "fejk" policisti je bolj varno odpeljat mimo kot pa ustavit in pač prijaviš na prvi postaji, da te je poizkušal ustavit nekdo, ki ne veš ali je policist ali ne, ker ni bil v popolni opremi.

Policisti niste nad zakonom in verjemi vsak zakon ima luknje katere so ti v pomoč, ko bi te rad kak biser kaznoval, da izpolni dnevno kvoto.
Za tebe sicer ne vem ali si prometni ali kaj druga, vendar verjemi, če me boš kdaj ustavil boš točno vedel kdo sem
wink-1.gif

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
To da te ustavi tako d aimas pol avta na cesti je sicer nevarno in nespametno, ni pa prekrsek - policistova odredba namrec povozi prometna pravila oz. znake.

Hm.....povozi potem tudi varnost?
confused-1.gif

Nazadnje urejeno:

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.017
113
No tvoji prijatelji, ki jih klices da ni poloznic, naj ti se razlozijo kdo so prometni in da te na cesti, statisticno gledano, vecinoma ustavljajo tisti, ki niso prometni.

No ce se srecava in bos storil prekrsek, bos prejel tudi placilni nalog. Zaradi mene lahko poklices sv.Petra v nebesa pa se stvar ne bo spremenila.

ex: saj tudi ko se intervencijsko vozilo pelje skozi naselje 100km/h je zadeva nedvomno nevarna.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.528
2.900
113
v lokalni ostariji
apolo a opozorilo za neznatni prekršek pa ti ne izdaš
smile-1.gif

drugač pa ja te finte so me zmer fascinirale: pokličem prjatla pa mi vse uredi...

drugč pa jst miličarja brez kape še nisem srečal (uniformiranega da ne bo pomote)....

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.017
113
ma itak sem zagovornik opozoril.... sam pametovanja in sirjenje neresnic me pa mal razkuri

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
@Apollo8

Podpisal ti ne bom ničesar, poslikal bom kako sem bil ustavljen, če imaš vklopljene modre luči, ko me popisuješ in preverjaš podatke, dal mi boš tvoje ime in priimek (seveda čitljivo napisan in ne te zmazke, ki jih večina daje), napisal boš točno lokacijo kje si me ustavil in ne približno tako kot se to počne v praksi, prekršek boš napisal z besedo in ne samo z številko po kateri navaden državljan sploh ne ve zakaj se gre itd...

Kako delaš ti ne vem, vem pa, da se sam ne bom pustil zajebavat nekomu v uniformi ali pa kakšnemu v civilu, ki ima lučke na sprednji ali zadnji šipi in ti pokaže na hitro neko potrdilo da je policist.
Ko me ustavi kak v civilu in trdi, da je policist, je prva stvar kar jo naredim ta, da pokličem na 113 in jih prosim, če lahko preverijo, če je res policist.

Sedaj me že kar lep čas niso ustavili, vendar ko me jim je žal da so me, ker se jim nikoli ne dam kar tako še posebej, če me ustavijo brez razloga ali pa da so sami prekršili kak zakon, saj policijsko vozilo brez vklopljenih modrih luči je navaden udeleženec v prometu in se more držati predpisov tako kot vsi ostali udeleženci.

p.s.
Pa ne pametujem in ne širim neresnice, le velika večina policistov misli, da se ne rabi držat zakonov oziroma za njih ne veljajo, nihče pa nikoli ne pove kako se da na lep način odpravit take in kako se izogneš kazni.
Sicer pa kaj veš, mogoče sem ali pa sem bil v policijskih vrstah
grims-1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.017
113
Vem, da nisi, ce pa si bil pa si slabo opravljal svoje delo.
In se enkrat: Ti v tej temi si trdil, da se z roko ne sme ustavljati. Vsak policist, ki svoje delo opravlja dobro in pozna predpise, ve, da je ustavljanje z roko v osnovi znak s katerim se ustavlja vozila. Loparcek ali svetilka sta znaka, ki se vezeta na ustavljanje z roko. A si sposoben dojet, da sem ti dokazal, da si pisal neresnico, ti pa se kar trobezljas?

Pa da razcleniva tvoj zadnji post:
Citat:

Podpisal ti ne bom ničesar, poslikal bom kako sem bil ustavljen, če imaš vklopljene modre luči, ko me popisuješ in preverjaš podatke, dal mi boš tvoje ime in priimek (seveda čitljivo napisan in ne te zmazke, ki jih večina daje), napisal boš točno lokacijo kje si me ustavil in ne približno tako kot se to počne v praksi, prekršek boš napisal z besedo in ne samo z številko po kateri navaden državljan sploh ne ve zakaj se gre itd...
Ne rabis podpisat, ce bi bil res kdaj policist, bi vedel, da je spodnji del placilnega naloga v bistvu vrocilnica. Policist se lahko celo odloci, da ti bo placilni nalog poslal po posti in v tem primeru sploh nic ne bos dobil v roke. Ce pa bos dobil PLN pa bo izpolnjen tako, kot to veleva ZP-1 in ne tako kot bi si zelel policist ali ti. In ZP-1 veleva, da se napise zakonska podlaga: predpis, clen, odstavek, tocka/alinea, zveza.

Policist se ti lahko predstavi tudi s CR stevilko (kar bi vedel, ce bi res kdaj delal v policiji) in ti imena in priimka ne bo povedal pa ce ti salte delas.

Citat:

Kako delaš ti ne vem, vem pa, da se sam ne bom pustil zajebavat nekomu v uniformi ali pa kakšnemu v civilu, ki ima lučke na sprednji ali zadnji šipi in ti pokaže na hitro neko potrdilo da je policist.
Ko me ustavi kak v civilu in trdi, da je policist, je prva stvar kar jo naredim ta, da pokličem na 113 in jih prosim, če lahko preverijo, če je res policist.
Tvoj oseben problem. Zakon o policiji predpisuje kako se identificira policist v civilu. To, da tebi sluzbena izkaznica ni dovolj je pac tvoja kaprica. Verjemi pa, da nihce ne bo cakal da ti nekam klices itd. Ampak lepa pravljica, upam da se sam pocutis bolje ker verjames v to kar pises.
Citat:

Sedaj me že kar lep čas niso ustavili, vendar ko me jim je žal da so me, ker se jim nikoli ne dam kar tako še posebej, če me ustavijo brez razloga ali pa da so sami prekršili kak zakon, saj policijsko vozilo brez vklopljenih modrih luči je navaden udeleženec v prometu in se more držati predpisov tako kot vsi ostali udeleženci.
Ne dvomim, da jim je zal, verjetno se s tresoco roko poslovijo in te lepo prosijo naj nikomur ne poves, da nimajo kape. Obicajno se ti opravicijo ker so te ustavili in namesto alkotesta ponudijo stamprle za srecno pot.

Tole morem na siht nest ker se ze 10 min tok smejem, da bi bilo sebicno ce tega ne bi delil z drugimi

I

Izbrisan uporabnik #488

Ti pa pišeš skor tak, kot da si policaj
smile-1.gif

Nesi še tole "zgodbo" svojim kolegom.

Policaji so očitno nezmotljivi po tvoje in poznajo vrhunsko predpise ter opravljajo svoje delo.

Ti bom povedal za en primer, kako so bili šolani (lahko ti tudi scan sodbe pošljem).

Kolega je vozil naduvan in plavci so ga ustavili. Dali so mu pihati in napihal je, da je bilo veselje.

Pride do mene, grozil je seveda odvzem (po starih predpisih oz. je to sploh nesmiselno navajat, ker jih vsaki mesec spreminjajo), sodnik za prekrške itak, podpisal je tudi zapisnik, da se strinja z meritvijo.

Tuhtam kak bi nagnili pajkane, iščem feler v postopku in lej ga.

Miličnika sta izvajala alkotest na prostem, za tisti dan sem z lahkoto našel na ARSO podatke o najvišji temperaturi v mestu, ki ni bila višja od -7 stopinj (precej hladen dan v januarju).

Pogledamo še uradne podatke alkotesta za katerega piše od -5 do mislim da +40 (za Dragerja so dostopni na netu).
V avtu je imel še sopotnika, ki je potrdil pihanje na prostem, miličnik pa na sodišču ni znaj pojasniti kje se je pihalo.

Skratka z lahkoto smo dokazali, da je bila meritev neverodostojna, ker ni bila izvajana v pogojih kot to predpisuje proizvajalec.

Miličnik mi je še v dvigalu rekel, da če to gre skozi, da se morajo zamisliti
smile-1.gif

---------------------

Podobne neumnosti o nezmotljivosti miličnikov spremljamo sedaj, ko so priprli mladeniče v Mariboru, "češ miličnik ga je videl, kako je vrgel..." ajde ok, ampak še hujša ".....če ga je miličnik pridržal, potem je sigurno metal...." = nezmotljivost.

A na internetu nebroj posnetkov, ko nekdo vrže kocko oz. nek predmet nad miličnike, ti se zaženejo in se lotijo občana, ki drži transparent in je bolj na strani.

Ko miličniki vidijo, da so se zmotili, se začnejo znašati nad ostalimi občani, ki opozarjajo na napako. Občana seveda vklenjenega odpeljejo.

-------------

Še hujši je primer avtista, ki so ga pridržali in mu poškodovali nos ob "aretaciji". Baje je metal kocke, a na vseh fotografijah se vidi, da ima v rokah fotoaparat z objektivom in napravo drži tudi ko je na tleh.

Kak te lahko meče še kocke poleg...

In pika na i!!

Na naslednji fotki novinarja je miličnik, ki je odvzel ta fotoaparat, kasneje pa ga mladeniču niso vrnili s pojasnilom, da ni imel nič v roki...

Policija zlorablja kjer lahko, ne rečem pa, da niso kakšni pošteni in vredni kape in uniforme, večinoma imam zelo dobre izkušnje, se pa najde tudi kakšen, razočaran, da ni nič našel in začne utrujati.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.017
113
ne razumes. Jaz podpiram to, da folk uporabi pravna sredstva in se pritozi na izdan ukrep. In ce sodnik presodi da ni kriv pac ni kriv.

In vesel sem, da folk ima to moznost, ker sicer bi imeli po cesti cel kup serifov, ki bi maltretirali narod. In nikoli nisem pisal da so policisti nezmotljivi.

Ampak namesto da bi on folku predlag sodno pot in tako razveljavitev kazni, tule gor neumnosti o kapah pise (ti pa trollas zraven)...

in ti kot pravnik bi moral vedet, da ko bo sodisce ugotavljalo obstoj prekrska, bo prisotnost kape igrala najmanjso vlogo.

I

Izbrisan uporabnik #488

Če ni kape in je sumljivo zagotovo ne gre za pobeg, a ne...

Nihče ne more zahtevati od povprečnega udeleženca v prometu, da vidi skozi obliko dokumente in značko.

Npr. ni kape, ni loparčka, avto sumljiv, miličnik temen kot Romun, neugodna ura in lokacija.

Ne vem če bi vsak s prve ustavil in sodišče bi zagotovo odločilo, da ni govora o pobegu.

Je to po tvoje trolanje?

Ti si lepo napisal, da je nenošenje kape le notranja zadeva policije (disciplinska), jaz pa pravim, da pri "pobegu" temu ni čisto tako.

Kaj praviš?

kocka

Pripravnik
18. sep 2007
446
12
18
Ti garantiram, da ce te policist ponoci ustavlja z rdeco svetilko na neosvetljenem kraju ga tudi ne bos prepoznal. A bos takrat tudi "pobegnil"?

kocka

Pripravnik
18. sep 2007
446
12
18
to ni izgovor, da ne bi ustavil. Pravilnik je jasen glede znakov policista. Ves, verjel ali ne, policist je lahko tudi peš, brez avtomobila.

Nazadnje urejeno:

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Imaš prav, pravilnik je jasen glede znakov policista, kako pa veš da ti policist maha z svetilko in ne nekdo drug?
Ti bo enkrat kdo drug na neosvetljenem delu ceste mahal z lučko, te ustavil in oropal pol se pa še obešaj na pravilnik o znaku policistov.