Kazenske točke

MAKY_

Fizikalc
10. nov 2007
1.199
2
38
Obišči stran
enako... 32 čez omejitev na ac in 35€ kazni v at... pa 20 čez omejitev na ac isto 35€ kazni. pa telefon med vožnjo 35€ kazni...

tako da za 600€ v at je bilo še kaj drugega v ozadju...

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Hudic je ko naberes vec kazenskih kot Mercator pik....
evil.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.575
9.810
113
40
MB
torej mene so včeraj ustavli pujčeki, in zdaj gledam zapisnik pa sta me glede na očitan prekršek ustavla komaj 3 km kasneje ko bi naj bil storjen, poleg tega pa tam kjer bi naj prevozil polno črto je enih 2-3x vmes črtkana za izvoze do hiš (to ni križišče) ?

kak sta onadva vidla ob 21:00 v temi ker je izven naselja brez osvetlitve da sem glih tam prehiteval ko je polna črta?
grin1.gif

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
torej mene so včeraj ustavli pujčeki, in zdaj gledam zapisnik pa sta me glede na očitan prekršek ustavla komaj 3 km kasneje ko bi naj bil storjen, poleg tega pa tam kjer bi naj prevozil polno črto je enih 2-3x vmes črtkana za izvoze do hiš (to ni križišče) ?

kak sta onadva vidla ob 21:00 v temi ker je izven naselja brez osvetlitve da sem glih tam prehiteval ko je polna črta?
grin1.gif

To bi se dal diskutirat....med nami. Ko se s policistom pogovarjas ti zabije, da je on Milicnik in da bo tko k je on reku, tut ce ni res. Ker ti si sam samcat niče, on pa milicnik. Been there, done that. Iz neumne glave ne more nc pametnga priletet.
evil.gif

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Mene so enkrat probali nasrat pa jim ni uspelo.
Sem se peljal iz črpalke in se obrnil preko 2 polnih črt, od kje se je vzela policija nimam pojma, ker sem 3x preveril preden sem naredil prekršek.
V križišču sem stal na pasu za zavijat na desno policista pa sta stala na pasu za naravnost in mi je rekel, da se naj ustavim na avtobusni postaji.
Zavijem desno po predpisih, ona dva pa brez modrih luči zavijata iz pasu, ki je samo za naravnost za mano na desno.
Na avtobusni sem jim rekel, da tam ne bom stal, ker je po zakonu prepovedano in sem lahko kaznovan.
Potem sta začela nekaj utrujat, pokazat sem jima moral vso dodatno opremo, profil gum, če mi vse luči gorijo in na koncu mi data še za pihat, (pihal 0.00) pa čeprav sem pred tem ruknil 2 piva.
Potem pa začneta pisat kazen in se jima že v naprej povedal, da ne bom ničesar podpisal. Pa pravi da moram.
Sem jima rekel, prvi prekršek sta naredila, ko sta v križišču menjala vozni pas in to brez smerokaza in brez modrih luči.
Drugi prekršek delata na avtobusni postaji, ker se avtobus ne more varno ustavit in še vedno nimata modrih luči.
Me oba začudeno pogledata in rečeta, da se naj poberem nekam samo, da me več ne vidita.

Nikoli in nikdar se jim ne pustim zajebavat, če vem da imam v avtu vse kar mora bit in da vse deluje, ter da ne bom napihal, vztrajam do konca in se vedno rešim kazni, ker vedno policist naredi nek prekršek ko te ustavlja.

Ali te ustavlja brez kape, ali stoji sredi ceste in te ustavlja, te ustavlja kar z roko, ali pa te ustavi tako, da imaš pol avtomobila na cesti.
Največkrat pa imajo avto parkiran tako, da ali ovirajo avtobus ali pa na pločniku pešce in kolesarje.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.575
9.810
113
40
MB
ja tokrat sta da sta mene ustavla v naselju v ovinku prehitevala 2 avta, da sta me do avtobusne ujela kjer sta me ustavla
hysterical-1.gif
svaka jim čast res

aja ... tudi brez luči, šele ko je za mano zapeljal jih je vklopo
wink-1.gif

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Huh, se zmer dolga, loh bi se na pol leta...ma zakaj jih sploh rabmo? To je meu en klinc od avtosol veze pa so sli tak zakon sprejemat. 100%, 0% za varnost.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
Huh, se zmer dolga, loh bi se na pol leta...ma zakaj jih sploh rabmo? To je meu en klinc od avtosol veze pa so sli tak zakon sprejemat. 100%, 0% za varnost.

Sej idej aje dobra ce gledamo iz strani vzgoje. Samo 2 leti je cist dost, pa se problem je ker se ti enkrat v 3 letih zbrisejo, sploh neves kdaj.

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Ja sam enmu k nardi 200km na dan je 2 let dolga. Nekomu k se pelje 5k km na leto, pa od tega 3000 nasekan ga boli patak, jih loh skos nalaga, pa se mu sproti brisejo.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.017
113
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Ali te ustavlja brez kape, ali stoji sredi ceste in te ustavlja, te ustavlja kar z roko, ali pa te ustavi tako, da imaš pol avtomobila na cesti.

Prijatelj, neumnosti pises...

ustavljanje z roko je enakovredno ustavljanju z svetilko ali loparckom. Tko pravijo pravilniki in usmeritve, tvoje kaprice tu ne igrajo vloge. To da policist stoji sredi ceste, ko te ustavlja je zato, da bi ti videl, da te zeli ustavit. Ce te nekdo ustavlja brez kape na glavi je sicer v krsitvi v zvezi z pravilnikom o nosenju uniforme ampak to je stvar disciplinskih postopkov policije in ne nekega obcana na cesti. Ce policist nima kape na glavi, se ne pomeni, da nima nobenih pooblastil. To da te ustavi tako d aimas pol avta na cesti je sicer nevarno in nespametno, ni pa prekrsek - policistova odredba namrec povozi prometna pravila oz. znake.

In ne vem na kakega kekca si ti naletel ampak vecina mojih sluzbenih kolegov bi se ob tvojih neumnosti s kapami in ustavljanjem z roko le nasmehnila in ti dala poloznico. Lej ce si storil nekaj narobe pol to pozri, ne da isces neke kao napake pri drugih, na koncu pa se izkaze da pametujes o necem o cemer ocitno nimas ravno dosti pojma.

Aja da ne bova na suho ane:
Pravilnik o znakih, ki jih dajejo policisti udeležencem cestnega prometa
4. člen

(znaki, ki jih dajejo policisti z rokami)
1. odstavek 5 alinea – odročena roka z odprto dlanjo, usmerjeno proti določenemu vozilu oziroma udeležencu cestnega prometa, pomeni, da se mora ustaviti

11. člen

(lopar in svetilka za urejanje prometa)

(1) Za dajanje znakov iz prvega odstavka 4. člena tega pravilnika lahko policisti uporabljajo lopar za urejanje prometa ali ročno svetilko.

Torej v osnovi policisti ustavljajo z roko, lahko pa tudi z loparčkom ali svetilko.

še kapa

Pravilnik o nošenju uniforme in orožja

Pri opravljanju nalog morajo nositi tudi predpisano kapo, čepico ali klobuk, ki mora biti na glavi vodoravno. Ščitnik pokrivala ne sme zakrivati obrvi.

Pokrivala niso dolžni nositi pri opravljanju dela v policijskih objektih in v vozilih.

In če tega ne upoštevaš si v disciplinskem prekršku. Ampak se vedno je pred teboj policist in ce si storil prekrsek te lahko kaznuje ne glede na to ali ima kapo na glavi ali pa je nima.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.628
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik miha013 pravi:
Po novem se bodo brisale po dveh in ne več šele po treh letih.
Kdaj po novem? In kako bo s točkami, ki jih imam do sedaj. Julija 2010 sem jih dobil par komadov, pa moram rečt, da se kar vleče te 3 leta.
tongue-1.gif

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.628
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
A te ze srbi, da bi pritiskal na gas?
evil.gif
Ja, ker vsak dan sigurno na kakšnega nastavljenega VW Polota Variant naletim, z nameščenim radarjem in me hoče herzinfarkt trofit, pa to ni glih dobro za moje srce. Pa še potem vsaj 3 tedne ne spim, saj imam že 12 pik na grbi.
uf-1.gif

Dnevno pač delam vsaj 100km v glavnem po naseljih s 50 omejitve. Se pa sicer v glavnem po naseljih s tempomatom na 52km/h vozim, kar se mi kolegi smejejo.
hysterical-1.gif

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
@Apollo8

Čudi me, da še nisi dal člena kjer je omenjeno, da je avto brez modrih luči enakovreden vsem ostalim vozilom.
Imam kar nekaj kolegov med policisti tako, da vem kakšna pooblastila imate in kaj se sme in kaj ne.
Če sem naredil prekršek ni problema bom odgovarjal za njega, če ga pa naredi tudi policist, pa jok brate, položnica odpade.

I

Izbrisan uporabnik #488

Če nima kape, jaz ne bi ustavil, ker kapa mu daje prepoznavnost, da je policaj. Zato je uniforma, da se loči od ostalih, ki mahajo ob cesti.

Peljal bi se naprej do prve policijske postaje in prijavil fake policaja, glede na to, da je tega vedno več zadnje čase, Romuni, naši fejkerji itd..

Tako da če nima kape, ni potrebno ustavljati, če oceniš, da gre za fejk.

So že bili takšni primeri.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.017
113
ne vem sicer kaj te cudi ampak dejstvo je, da sem ti celo skopiral predpise, ki dokazujejo da pises neumnosti (o ustavljanju z roko in podobno). In otrocje je, da sedaj isces nek nov argument v debati.

Policisti pri opravljanju sluzbenih nalog lahko krsijo CPP. Tako pac je.

strinjam se, da pravila veljajo za vse, ce pa policist prekrsi CPP zato da tebe ustavi pa zato ne bo kaznovan.

In glede na to kake neumnosti si pisal glede ustavljanja z roko, me skrbi da imas prijatelje (policiste), ki ti bolj slabo razlagajo kaj smejo in kaj ne

@snecer kaj vse ti bi...